Ločevanje živil 90 dni - 2. del

tema je zaklenjena

Pozdravček Res sem nova na forumu... komaj teden stara. Moram povedat, da ste vse simpatične in rada prebiram vaše misli. Kot sem morda omenila že prej sem v 52 dnevu in mi gre kar dobro. Lačna nisem, stradam se tudi ne... Dieta me je postavila v pravi ritem prehranjevanja. Morda kakšno misel thorna v teoriji podpiram, vendar vseeno mislim, da način ki si ga je izbral ni primeren. Thorn - Si na forumu žensk, ki imajo veliko energije in volje, da so se pripravile do tega, da začno hujšati. S takimi očitki in kvazi debato ne dosegaš nič drugega kot neodobravanje. In še tisto malo, kar si povedal pametnega zbledi in ne doseže učinka! Predlagam ti malo več diplomacije - to v življenju pomaga. Sicer pa dekleta kar tako naprej! Naj vam povem, da mraz tudi mene spremlja že od prvih dni. Ena od neprijetnosti je napihovanje, ki je vedno bolj prisotno. Ali mi kdo zna povedati zakaj? Sicer pa lahko noč in pridno vztrajajte naprej! kimi26
Živjo! Punce, ste se malo polenile al kaj, da se vam ne da nič več pisat na ta forum. Vem da je vikend in da vse poiskušate ta 2 dni izkoristiti koliko se da, pa še sončno je...ampak kakšno sporočilce bi pa vseeno lahko napisale . Kako ste kaj zdržele z dieto te dni. Meni kar gre no...nimam želje po prekrških, na srečo. Kimi26, tudi jaz sem imela probleme z napihovanjem, ampak za razliko od tebe, samo prvih nekaj dni diete oz. kakšen teden, jaz sem to povezala z spremenjenim načinom hranjenja in uporabo različnih vrst sadja(prej skoraj nikoli nisem jedla jabolk, hrušk, sem bila bolj na kiviju, ananasu-ampak sem ugotovila, da se ne splača, glede na to, kaj vse imamo doma!) Zakaj pa imaš ti te probleme, ki si že kar krepko proti koncu diete-razmisli mogoče, si se tudi ti začela prehranjevati z drugačno hrano, drugo vrsto sadja. No upam, da sem ti kaj pomagala. No pa pridne bodite, izkoristite to lepo sončno nedeljo do konca, ko boste pa imela kakšno minuto časa, pa le napišite kakšno sporočilo, da vidim kako se držite. Lp, maychi
Maychi veseli me, da ti je sladoled dober.Jaz sem ga ravno včeraj ponovno naredila (ravno tako nisem sladkala) iz domačih malin. Se moram prav zagrebsti zanj, da ga kaj dobim. Mojim je pa ravno to všeč, da ni sladek. Danes sem pa dan začela s s suhim sadjem. Kar nekako mi ni sedlo sveže sadje. Imam ga pa za kosilo in malico s seboj. Danes sem namreš na vitaminčkih. Pridne bodte... alja
Dobro jutro! Spet je ponedeljek, kar pomeni, da je čas za tehtanje in merjenje. Moram rečt, da so rezultati kar vredu največ se mi pozna v pasu 6cm, povsod drugje pa se je zmanjšal obseg za 5 cm. Sem zelo zadovoljna. Danes imam škrob, pa še oklevam kaj naj za kosilo. Lp, pa pište kaj! To je ukaz! :) :) Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.
juhu! Ja, tudi jaz sem vsa napihnjena cel čas. tudi prejšnjo rundo sem bila, po vrhu vsega sem imela še strašanske probleme z zaprtostjo - res kritično. po moje je to zaradi načina prehranjevanja oz. zaradi sadja. jaz ga načeloma ne konzumiram preveč rada, sem bolj zagovornica zelenjave. kako vam je minil vikend? jaz imam vedno krizo, sem v stalnih pregrehah. najbrž zato, ker imam veliiiiko prostega časa. mize so pa vedno polne raznoraznih dobrot. je pa super, če je sonček, veliko preživim na svežem zraku in na sprehodih. Lep pozdravček, S.
Dobro jutro, vsem! Kar se tice problema napihovanja - nekateri so pac bolj obcutljivi na doloceno vrsto sadja, v tem primeru ga je potrebno zamenjati z ustreznejsim. Pa po zauzitem sadju ni priporocljivo takoj piti vode, pocakati je treba kaksne pol ure. Kar pa se tice problema zaprtosti - ali imate najmanj 5 obrokov na dan? Namrec, ko telo pogrunta, da dobi veliko manj hrane kot prej, se zacne obnasati bolj ekonomicno in od tu problem zaprotosti. Nadalje, ali jeste poleg dovolj zelenjave? Priporocljivo je, da pri kosilu ali vecerji najprej pojeste zelenjavo in sele potem riz/testenine ali karkoli ze imate na jedilniku. Upostevati je treba pravilo: najproj pojej najlaze prebavljivo in pocasi proti najteze prebavljivemu. Pa telovadba - trebusnjaki pospesujejo presnovo. Ker je ravno jesenski cas, se nikar ne izogibajte grozdju. Vem, da 3MD tega ne predvideva, ampak, ce boste pred spanjem pojedla 1-2 grozda grozdja, bo problem prebave skoraj zagotovo izginil. JamieO
Hojla! No, pa smo spet v službi. Ampak me danes nekaj pase. Bojim se, da sem se od sodelavcev nalezla trebušne viroze. Bomo videli. Drugače pa imam danes Š dan. Na jedilniku je polenta, stročji fižol, za ostale člane pa še hrenovke. Hvala, Sy in Rožica! Lep dan vsem!
Ojla punce! Jaz imam danes sadni dan, pa kar se nekako gre. Ceprav ta dan zmeraj pogresam slani okus, zato si bom zagotovo privoščila kakšen paradižnik z malce soli ali pa malo indijskih oreščkov. Drugače imam ful rada avokado, samo ko je tako redilen-200 g ima 400 kcal!!! Ponavadi 1 sadež tehta okrog 300g. Zadnjič sem si ga pa vseeno privoščila. Ponavadi ga samo izdolbem in ga samo malo posolim in pojem. Mnjam. Drugače pa avokado vsebuje lahko prebavljive maščobo, v povprečju je vsebuje 20%, s prevladujočim deležem večkrat nenasičenih maščobnih kislin. Beljakovin ima le okoli 2%, ne manjka pa vitaminov ( predvsem E in B skupin) ter rudnin; vsebuje zelo veliko kalija, med mikroelementi pa bakra. Poleg tega vsebuje novo odkrite, vendar v njem zmeraj prisotne snovi, ki zavirajo razvoj škodljivih bakterij in sploh učinkovito sodelujejo pri obrambi telesa pred škodlljivimi vplivi okolja in prehrane. Redno uživanje krepi srce in ožilje, med drugim tudi znižuje raven holesterola v krvi in ne redi, razen seveda, če je prevečkrat na jedilniku. Tako ga opisuje Dario Cortese v knjigi "Sadje-moč naravne hrane. Punce, pa spijete vsaj 2l vode na dan, tiste, ki imate probleme s prebavo? Jaz nimam nobenih težav. Ker je ta dieta osnovana vecinoma na zelenjavi, me kar malce čudi, da imate težave. Lp vsem pa pridne bodte! Anja
juhu! Ja, groooozne probleme sem imela prejšnjič. Nisem šla ..... cel mesec. Kriza! Spila sem veliko več kot samo 2 l vode, tudi veliko čajev, pojedla ogromno grozdja in kivija, .... pa nič. In mi je teta, ki je dietični tehnik razložila, da sadje vsebuje ogromno pektina, ki zapira in to lahko pri ljudeh različno vpliva.No, pri meni je zelo slabo. To rundo imam pa že vse medicinske pripomočke (tablete, svečke) pripravljene, da ukrepam že po parih dni. ampak zaenkrat je čist OK, samo tejle vetrčki in napihovanje.... Ja, sem pa precej brala o tej zaprtosti - baje so nujno potrebne za prebavo tudi maščobe, torej je avokado enkraten. jaz si pomagam z oreščki, ki jih konzumiram vsak sadni dan in seveda olivno olje, ki je pa sploh zakon! Danes imam OH, bodo pisani svedrčki s paradižnikom in sveža zelenjava za kosilo. za večerjo imam pa že pečen jabolčni biskvit! Mmmmmm.... Lep pozdravček, S.
Pristavim, kar sem brala. Sadje oz. večje količine sadja naj bi povzročale zakisanost telesa, podobno kot sladkor in sladkarije. Znotraj teorij o zdravi prehrani obstaja "struja", ki zagovarja zelenjavo namesto sadja. Ravno tako so vlaknine, voda, vitamini ipd., le brez sadnega sladkorja (in verjetno tudi brez pektina). Načelo zdravega kombiniranja hrane je enako kot pri 3MD, le da sadje do 12. ure zamenja v zelenjavo do 12. ure. Sicer je čudno jesti zeleno solato za zajtrk, ampak menda gre. Če prav vem, vas je veliko imelo težave tudi z jabolkom za zajtrk, sploh če si bil navajen na sendvič... Enkrat vmes smo že pogruntale, da ima sadni dan originalno ime vitaminski dan in da je enako dovoljena zelenjava, na začetku tega foruma je bila solata na sadni dan smatrana celo za prekršek. Punce, po moji zdravi pameti je tole z zelenjavo čisto res in nič se mi ne zdi narobe, če jabolka in breskve večinoma ali samo kdaj zamenjamo za paradižnik, kumaro, kuhan brokoli, papriko, korenček. Če prav vem, surova zelenjava večino ljudi tudi ne napenja tako kot sadje, ali ne? Pozdrav, Fani ps. nič nočem spreminjati pravil 3MD, to je samo moje razmišljanje.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti