Ločevanje živil 90 dni - 2. del

tema je zaklenjena

Jst sem tako slabe volje....moj fant mi je včeraj rekel, ko je bila debata o puncah ki so prišle na oddajo (POPTV - Sanjski moški), da se zame sigurno ne bi našlo nobene obleke...Ne znam vam razložit kako sem se počutila, prizadel me je kjer me je res zabolelo.. Se pa dokaj držim diete - danes je 4. dan, kar pomeni da sem na sadju in zelenjeavi...do sedaj mi je šlo dol 0,8 kg...ma se ne sekiram, raje imam to, da mi gre počasi ker KAR HITRO GRE DOL, ŠE HITREJE PRIDE NAZAJ GOR (besede moje mame, pa še presneto prav ima!!) Nisem zdržala več v njegovi bližini, pa sem šla kr domov...in mi gre na jok
Jst sem tako slabe volje....moj fant mi je včeraj rekel, ko je bila debata o puncah ki so prišle na oddajo (POPTV - Sanjski moški), da se zame sigurno ne bi našlo nobene obleke...Ne znam vam razložit kako sem se počutila, prizadel me je kjer me je res zabolelo.. Se pa dokaj držim diete - danes je 4. dan, kar pomeni da sem na sadju in zelenjeavi...do sedaj mi je šlo dol 0,8 kg...ma se ne sekiram, raje imam to, da mi gre počasi ker KAR HITRO GRE DOL, ŠE HITREJE PRIDE NAZAJ GOR (besede moje mame, pa še presneto prav ima!!) Nisem zdržala več v njegovi bližini, pa sem šla kr domov...in mi gre na jok
Ti se kar drži diete Brokola in dokaži fantu, da je zate presneto veliko oblek v katerih si lahko zelo privlačna, in kar je še bolj važno ne samo v njegovih očeh. Naj začuti, da so zunaj ljudje, ki te spoštujejo in občudujejo. Tudi sama boš videla, da je to prijeten občutek in kar dvigne samozavest. Malo sem pobrskala nazaj in mislim, da tvoja postava glede na podatke ne more biti tako zelo slaba, da ne bi izgledala privlačno v večerni obleki. Zato kar pogumno, poišči kos oblačila, v katerem boš seksi in privlačna, ter ven med ljudi. Še nekaj, jaz mislim,da si me fant, ki je v zadregi in se me sramuje, ko gre z mano ven, ne zasluži biti moj fant, ampak to je le moje mnenje. Zdaj pa hitro povabi ga zvečer ven, ti pa imaš še cel dan čas, da se urediš, dokaži mu da se moti.!!! Brokola verjamem vate, zato se nikar ne pusti drugim, postavi se zase!!! In ne pozabi skupaj nam bo uspelo!!! Lp, Rožica
Brokola! Ne se sekirat zaradi izjav tvojega fanta, včasih je mene tudi bivši fant kdaj zbodel glede postave, pa se mu nisem pustila. Drugače pa sem ga bolj jaz ob živce spravljala z izjavami...joj kakšna sem, kako sem debela itd. Začelo mu je presedati in mi je včasih odvrnil...ja, moraš pa res shujšati itd. Ne obremenjuj se, saj veš, da si na pravi poti in da te morda na cesti opazuje veliko moških pogledov, pa se tega ne zavedaš. Včeraj bi se skoraj pregrešila, no saj sem se, zvečer sem popila dva kozarca vina ( 2dl). No sem jih pa tudi pokurila, šli smo mal plesat v Lj. Ko sem zjutraj prišla domov, sem bila tako lačna, da bi takoj lahko en sendvič snedla in me je že imelo storit ta prekršek. Na srečo sem šla raje takoj spat. Lp pa pridne bodte!
Brokola, nimam več kaj dodati, ker sta ti vse najpomembnejše napisali že Rožica in Sloncica. Lahko rečem samo, drži se diete, da mu boš s tem dokazala, kako se moti in da mu bo na koncu žal za vsako takšno besedo s katero te je prizadel in za vsako pretočeno solzo!! Imaš nas in me verjamemo, da ti bo uspelo! Kar tako naprej!! Rožica, kako kaj najin dogovor? Jaz sem pojedla manj, ampak zopet nekaj čez 8(samo nekaj minut-pa se kljub temu počutim krivo, kot da bi goljufala), ker ni bilo možnosti, da bi prišla pravočasno na večerjo-delo pač!!! Pa že to je vredu, da sem zmanjšala količino. No če povem po pravici, bi verjetno pojedla več, ampak mi je zmanjkalo, ker sem si pripravila zelo malo (imela sem še kar popečenega lososa-tokrat za spremembo v solati). Punce, držim pesti za vse, da vam bo uspelo. Lep pozdrav, maychi
Naj še jaz povem nekaj o sladkanju kave. V prejšnjem krogu sem jo sladkala s sadnim sladkorjem in ne s pravim sladkorjem. Zdelo se mi je, da je bolj podoben sadju, ki pa ga smemo jesti, ane. Potem sem zaradi zdravja opustila pitje kave, zdaj pa jo na vsakih nekaj dni spijem po eno, sladkano z rjavim sladkorjem. To se mi ne zdi takšen GREH. Moj oče je pred nekaj meseci sprožil zanimivo debato. Ali lahko količinsko poješ kosilo + večerjo skupaj, če ješ le enkrat? Recimo: ali lahko poješ krožnik in pol makaronov ob 6ih zvečer, če ne ješ nič drugega več (zaradi pomanjkanja časa)? Zdi se mi,da o tem ni bilo še nič rečenega. Vidim, da ste zelo pridne. Vsak dan ste lepše, se tega zavedate? Mlajše, lažje, bolj ljubke, postajate takšne, kot ste si želele. Zato je vredno vztrajati. In končale bomo pred božičnimi prazniki, a ni res? Zdržmo! Sy
Zdravo punce, kje hodite? A se nastavljate tem nekaj sončnim žarkom ali ste tako padle v rekreacijo, da se cel dan gibljete in nimate časa, da napišete kakšno sporočilo? No, važno je samo to, da se ne pregrešite in da dan čimprej mine. Tiste, katere pa ste preživele dan v stanovanju, pa hitro ven dokler je še svetlo, da se nadihate svežega zraka in si prečistite pljuča Bodite pridne še naprej. Lep pozdrav, maychi
Lep večer! Pridružujem se vsem pogumnim lepotičkam na tem forumu. Najprej sem brala, kaj in kako, potem pa sva se s prijateljico zmenili, da začneva. In začeli sva prav danes. Za nalašč nisva vzeli ponedeljek, ker se mi je vsaka dieta do zdaj izbrana na ponedeljek, dan D, uničila. Kaj pa je narobe z nedeljo:) Čim prej, tem bolje. Ne razumeva pa nekaj: v čem je razlika med oh in škrobom? Jaz sem mislila, da je riž, polenta... vse to ogljikovi h. ?? Mal zmedena, res. Ko sem brala glede sadja in kako ga ene ne marate... joj, jaz bi pa ubijala za sadje:) Do 12 bom itak jedla sadje, ne bom mešala, ker mora biti 1h vmes med dvema različnima vrstama. Potem kosilo kot je treba upoštevat kombinacijo. Zanima pa me: če za kosilo pojem ribo, ali lahko zvečer jajca? Ker ste kaooo obe beljakovini?? Pa zanima me še to, ker res ne morem brez sadja: ali je narobe, če po uro po kosilu pojem jabolko, pač sadež (kot nekakšno nadomestilo sladici)?? In še: kolikšne so količine testenine, riža, polente, in seveda ribe?? Pisala bom dnevnik prehrane, pogovarjala se bom s frendico, vsak drug dan bova športno aktivni in seveda sem zdaj to stran dala kot domačo:) ker ste res super! Začela sem brati forum od samega začetku, ampak sem šele pri 38 strani:) Upam da dobim odgovore, thanx lolita
Lolita, živjo! Bom kar jaz na hitro odgovorila na tvoja vprašanja. Najprej pa: DOBRODOŠLA in VELIKO USPEHA želim! Jaz mislim, da je razlika med oh in škrobom v tem, da je škrob bolj "grob", oh pa so čistejši (in sladkor za večerjo še čistejša snov - kakorkoli ji že hočemo reči). Meni se po toliko mesecih zdi to kar dobro ločevanje, ker npr: fižola res ne moremo enačiti s kruhom. Fižol je že za želodec veliko težji za prebavit. V opisu diete, ki je na internetu, pise, da mora biti na B in Š dan premor med kosilom in večerjo 4 ure, na OH dan pa vsaj 2 uri (če se ne motim). Pri sadju je pa najbrž res 1 ura, še boljše je pa 2. Jaz se držim 2 uri tudi pri sadju. www.mojplanet.com/dieta/ Nekdo je že pisal o tem, da naj se ne bi jedlo sadje popoldne, ker se kao slabo meša z ostalimi živili - vse skupaj začenja vreti. Če ti res manjka sadje, poskušaj zdržati vmes vsaj 2 uri, da encimi v želodčku naredijo svoje s kosilom. Fajn je pa na koncu obroka spiti tisto priporočeno juhico, ker dodatno nasiti in - vsaj jaz - po tem nekaj časa ne iščem česa drugega za pojest. Pa zamotiti se je treba s kakšno dejavnostjo. Najbolj preprosto povedano je količina za kosilo en poln globok krožnik, za večerjo pa pol manj (tudi to si lahko tolmači vsak po svoje). Po kakšnem tednu ali dveh boš pa že sama videla, da ne boš mogla pojesti več kot je "predpisano", celo manj. Naj, prosim, kdo pomaga s količino ribe in polente! Jst ne vem. Čisto na začetku prvega dela te teme je en gospod napisal na kratko to dieto (nekaj nasvetov več kot je na mojplanet). Sama sem večkrat prebrala oba opisa, da sem si ustvarila sliko, kako naj bi vse skupaj zgledalo. Še enkrat veliko uspeha obema! Sy
Glede kave - meni osebno se bolj zdravo zdi sladkano z navadnim saldkorjem(rjavi) kot natreen, saj umetno sladilo je veliko bolj saldko, tako da sistem prebave "pokvari" z informacijo o presladkosti in naslednjič telo pričakuje tudi tako veliko dozo sladkosti, kot jo vneseš z umetnim sladilom. Bilo je že veliko napisanega o tem in vedno je zmagal naravni sladkor! Brokola - glede fanta se ne sekiraj, večkrat so zajedlivi glede oblin, pa saj ni čudno, ker jih vseskozi šopajo s podobo ultra suhic - manekenk. Kar ozre se naj po ulicah in sam presodi, kakšne vrste žensk prevladuje. Sicer pa čez tri mesece boš tudi ti super izgledala, V soboto smo šli s prijatelji malo ven - videli se nismo že 2 meseca in bilo je res super. Vsi so opazili spremembo na meni - da sem mlajša, zgledam super , bolj seksi - v glavnem oh in sploh sem uživala v njihovih pohvalah - res se je splačalo držati se te diete, ki deluje na človeka zelo , zelo vzpodbudno. Če te slučajno kdaj prime potrtost, preberite forum in ni hudir, da vas "forumske prijateljice" ne potolažijo in spravijo v red in na pravi tir. Se splača. Le vztrajne bodite. Pa kaka pregreha tudi ne more uničiti dosednjega vašega truda, a ne? JamieO - ali si že prišla z dopusta? Nič se ne oglasiš!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti