Lolita, živjo!
Bom kar jaz na hitro odgovorila na tvoja vprašanja. Najprej pa: DOBRODOŠLA in VELIKO USPEHA želim!
Jaz mislim, da je razlika med oh in škrobom v tem, da je škrob bolj "grob", oh pa so čistejši (in sladkor za večerjo še čistejša snov - kakorkoli ji že hočemo reči). Meni se po toliko mesecih zdi to kar dobro ločevanje, ker npr: fižola res ne moremo enačiti s kruhom. Fižol je že za želodec veliko težji za prebavit.
V opisu diete, ki je na internetu, pise, da mora biti na B in Š dan premor med kosilom in večerjo 4 ure, na OH dan pa vsaj 2 uri (če se ne motim). Pri sadju je pa najbrž res 1 ura, še boljše je pa 2. Jaz se držim 2 uri tudi pri sadju.
www.mojplanet.com/dieta/
Nekdo je že pisal o tem, da naj se ne bi jedlo sadje popoldne, ker se kao slabo meša z ostalimi živili - vse skupaj začenja vreti. Če ti res manjka sadje, poskušaj zdržati vmes vsaj 2 uri, da encimi v želodčku naredijo svoje s kosilom. Fajn je pa na koncu obroka spiti tisto priporočeno juhico, ker dodatno nasiti in - vsaj jaz - po tem nekaj časa ne iščem česa drugega za pojest.
Pa zamotiti se je treba s kakšno dejavnostjo.
Najbolj preprosto povedano je količina za kosilo en poln globok krožnik, za večerjo pa pol manj (tudi to si lahko tolmači vsak po svoje).
Po kakšnem tednu ali dveh boš pa že sama videla, da ne boš mogla pojesti več kot je "predpisano", celo manj.
Naj, prosim, kdo pomaga s količino ribe in polente! Jst ne vem.
Čisto na začetku prvega dela te teme je en gospod napisal na kratko to dieto (nekaj nasvetov več kot je na mojplanet). Sama sem večkrat prebrala oba opisa, da sem si ustvarila sliko, kako naj bi vse skupaj zgledalo.
Še enkrat veliko uspeha obema!
Sy