Ločevanje živil 90 dni - 2. del

tema je zaklenjena

Jutro... al pa dan... Jaz imam danes OH dan in komaj čakam sladico zvečer. Se mi zdi, da živim za ta dan, čeprav nisem dala niti enega kroga čez..kaj čem... Lars -upam, da se bojo rešile te tvoje težavice in boš zanosila...to ti želim iz vsega srca, ker ima moja soseda podoben problem...Ne se sekirat..baje so živci izvor mnogih težav. Ričet pa kr pojej, komot Sloncica -zelo lepo si napisala, vendar me zanima kako si ti kr tako opustila čokolado?? Kaj je to vse v glavi?? Kako pa, če je tako fina???? Praviš, da boš začela s Hot Ironom, ampak jaz sem čula, da je preveč naporen za telo, še posebej pa za sklepe ker je dokaj obremenilen. No, važno, da nekaj migaš...čeprav je moja kolegica hodila, pa se je dobesedno "nabila"...je trda, ampak vseeno ogromna ker so se ji maščobne zaloge spremenile v mišice, ampak na masi pa ni zgubila..nekako je napihnjena, ne vem kako ti razložit. Alja -pa kaj če delaš pregrehe...probaj si kupit dietne piškotke, ki jih imajo v mercatorju in Šparu na dietnem oddelku...manj redijo, so pa tako noro fini, da se ti zdi, da sploh niso dietetični...Meni so noro dobri, res. Rožica - zakaj se ti zdi OH najtežji dan?? Meni se zdi, da je to nek pregrešni dan, že zaradi sladice...mnjammmm... Kimi26 - si pila kavo z mlekom, al kr črno kafe??? V bistvu me res zanima kako je s to kavo?? Črna, bela, morda s sojinim mlekom??? Ima katera izkušnje s sojinim mlekom?? Se tipkamo, punce..LP
SLONCICA - vidim da sva začeli dieto skoraj z enakimi izhodišči - tudi jaz sem pri velikosti 176 tehtala 84 kg. No po 90 dneh pa mi je uspelo priti na 72, kar je za 1kg bolje, kot sem si zastavila (ne si naredit prvelike cilje, ki jih potem ne moreš doseči - npr. -25 kg!!). Zdaj bo že mesec dni po končanju, pa niham med 72,4 in 72,8 - ni slabo , a ne? Sem si rekla, da ne smem preko 73. Ker pa je za mojo višino tista res idealna teža 68, bom po novem letu še enkrat poskusila, da pridem do željenega. Da mi uspe IDEALA! Pri sadnem dnevu je res fajn jesti kaj toplega, zelenjavnega. To sem vseskozi počela. Včasih tudi kako solato z malo fižola - pa kaj če je škrob! Se mi zdi, da preveč komplicirate glede maščob. Maščobe so koristne(za prebavo) pa tudi brez maščob se nekate stvari ne bi izlužile iz živil (npr.iz korenčka brez meščobe ). Torej v solato le olivno olje ali bučno, pa kisla smetana in maslo za omake, na sadne dneve oreščke. Tudi mleko s 3,5 mm je boljše od 1,6 - mu ne vzamejo vseh naravnih vitaminov - skratka manj je industrijsko obdelabna hrana, bolj polna življenja je. Zasledila sem tudi, da se je nova članica (oprosti, ne vem imena) odločila, da se zdravo prehranjuje, ker želi zanositi. 100% podporo imaš od mene in ostalih. Res super odločitev. Veliko jej brokoli, saj ima največ folne kisline. Jaz imam dve hčerkici in res je veselje z njima. Želim vam lep , miren , deževen petek!!
Zdravo! Anomis, hvala, na tak način pa res nisem razmišljala (9*1kg). Upam, da bo res tako. Rožica, a si za stvar, da začnema, kr danbes zvečer manj jesti (je boljše če sta dve, saj veš za boljši občutek). Pa čeprav bo ful težko na začetku, ko se bova pa navadile bo pa super, pa še kile bojo kar dol šle... No jes imam res sadni dan, tako da bom cel dan na sadju. Alja-napisala si, da moraš na sadni dan pojesti nekaj toplega. Jaz si npr. pripravim kompot, pečena jabolka, čežano... Ima katera kakšno idejo, kaj početi na deževen dan, da se ga malo polepša, pa da pozabiš, da si lačen... Uživajte, maychi
Pozdravček Brokola - meni OH dan ne dela takšnih težav. Si poskusila dobro pašto s paradižnikovo omako. Predlagam ti, da kupiš omako od Barille (malo reklame) z jurčki. Njammmm... Ali tudi pizzo z velikor različne zelenjave in dodatkom jurčkov. Poskusi, ne bo ti žal. Pijem kavo z mlekom. Čez teden so to zelo majhne kave, tiste iz avtomata.za vikend pa si privoščim tudi kako pravo kavo v kafeteriji. Vem da je narobe, ker je mleko zraven... ampak kaj morem, drugače ne gre! ali ima kakšna izkušnje po dieti.. kako je takrat s kilami? Pozdravčke vsem! kimi26
Hej, Anomis - vidim da imava iste dneve, tako si lahko deliva receptke. Danes na beljakovinski dan sem se odločila, ker sm se včeri malo pregrešila, pa ne v hrani, sem res malo pojedla, 2 nektarini, mango, jabolko, pa malo korenčka, ko sem kuhala ričet-kako je težko kuhat,če ne moreš probat . Nopregrešila sem se pa ker sm pila pivo, al pa dva, in ta občutek po pivu je grozn, si skoz lačen, zato bom danes jedla zelje s hrenovko in malo kruha . Hvala vsem za želje glede bejbija, ki že komaj čakam da ga vidim . Brokoli pa še imam na vrtu, super. Pravijo da je lažje če zdravo ješ. Čez 90 dni bom ponosno imela manj kilic, pa upam da bo kakšna več ko se mi bo terbušček napihnil . Meni pa OH dan ful ustreza, mam tako rada pašto pa pizzo. Pa še fant ne trpi :) Sploh sem pa ugotovil, ko tako z vami mal pokramljam, da sploh ni težko tako jesti. Vse lahko ješ, sam kombinacija je važna. Če se potem še navadiš, da tako ješ naprej je super . Moj prijatelj je že drugič začel z dieto, pa tako vidno je bolj suh. Ko sem to opazila, sem bila čisto šokirana.Tud fantje to delajo!!Moji 3 prijatelji to držijo. Mi je pa blo zadnjič kar grozno, ker smo vsi skupaj začeli, in če bi se prvič držala, bi zdaj lahko že drugič začela. No ampak nikoli ni prepozno. Jst si bi želela tam od 10-15 kilic manj, vidoka sem 176 in mam kar blizu 90 kilic, nisem se že dolgo tehtala, vem pa iz izkušenj, da sem pri 75 kilicah že zelo suha. Močna konstitucija . Punce treba je hodit plavat, to blazno pomaga, sam poglejte na morju kako se nič ne nabira, še celo shujšaš ponavadi. Na tako smotkan dan vas lepo pozdravljam,Lara
Lisička, tudi meni se je zdel včeraj težek dan, predvsem s strani "pregreh". Danes: Čeprav imamo sadje, mi je po glavi spet čokolada hodila, ampak sem se uspela ubraniti, ker sem hodila okrog trgovine s kavbojkami in spet me je spomnilo, kakšna bi rada bila, kaj bi rada oblekla, kako bi se rada počutila. V drugem krogu rabimo VEČ motivacije. Mislim, da je bolj nedesciplina kriva za slabše izgubljanje kilogramov kot pa da ne bi hotelo več iti dol. Slončica, zelo dobro si povedala. Spoštujem tvojo trdno odločitev in verjamem, da ti bo uspelo, ker vidim, da si točno tako odločena, kot sem bila sama pred šestimi meseci. Vem, da ti bo uspelo. Lars, jst se pa na morju ponavad zredim, in to zaradi drugačne prehrane. Ponavadi dopoldne ne jem ogromno, ampak na morju, ko veš, da je zajtrk skoraj vse, kar boš lahko jedel do večerje, se pa napokaš do sitega. In to meni ni fajn. Skoraj vedno sem prišla domov s +3 kg. Mene čokolada naenkrat zagrabi, grem v trgovino in jo kupim. In pojem. Tle ni problem, da je ne bi mogla gledat DOMA, preprosto me nič ne more ustaviti. No, danes so me kavbojke skulirale. Si jih bom obesla sredi sobe na strop, da jih bom skos gledala. haha! Motivacija.
MAYCHI, JAZ SEM ZA!! Brokola tudi meni so všeč sladkarije, vendar mi le te ne predstavljajo dnevnega obroka, testenine pa mi niso nevem kako všeč, da bi jedla samo testo s kečapom... ali pečeno testo na tak ali drugačen način pa raje ne, ker se verjetno ne bi mogla upreti prepovedanim dodatkom. Zato raje na ta dan pojem kakšno juho ( zelenjavno ali z govejo z zakuho ). Jedem podobnin kruhu pa se raje izogibam, ker so razlog za nastanek odvečnih kg. No saj imam tudi sladkarije rada, vendar ne tako kot kruh vseh okusov in oblik z raznimi dodatki. Njam... Ne vem pa, kako bi končala pri drugi vrstici čokoladne tablice??!! No z vsemi temi težavami se spopadem tako, da si kupim majhno čokoladico za nagrado na Oh dan, in vedno sproti, kar se mi pač tisti trenutek najboj dopade ( torta, pecivo, ...), nikoli ne kupujem sladkarij preostale dneve, ker bi imela poln element, ki bi čakal na "dovoljeni " dan, da ga ispraznim. Najraje se izognem tudi policam v trgovini, da se ne mučim preveč z razmišljanjem o okusih vseh dobrot. Razen na OH, ko si eno od njih izberem. Včeraj sem celo razmišljala, da bi pekla doma, verjetno to ne bi bilo najbojle. Je že res, da imam voljo in jasno zastavljen cilj, določena je tudi pot k cilju, zato bi rada vstrajala na najkrajši poti ki vodi k cilju. Predvsem zato ker vem kako težko je proti koncu diete, ko se že vsega naveličaš, teža stoji in razmišljaš samo o pregrehah....Se kar bojim tega časa, upam da ga v tem krogu ne bo :) No pa me je zaneslo že čisto v filozofijo :) Lp, Držte se najkrajše poti, če pa skrenete s te poti, pa naj bo to bližnica! Rožica
Živjo punce!!!!!!!! A ni lep deževen dan? Povejte mi, a tudi ve tako uživate kot jaz, ko si ne morete kaj, da ne bi stopile po poti domov vsaj v eno lužico?!?!?! ... Danes imam sadno zelenjavni dan, tudi jutri ga bom imela, toliko da se moje telo pred resnim začetkom prečisti, v nedeljo pa bo moj 1. B dan. Moja motivacija so hlače, ki jih nisem oblekla že od 1. letnika srednje šole. Če mi bo uspelo, da jih po koncu 90 dni vsaj stlačim nase bom zelooo vesela. Jutri bo na vrsti juhica iz brokolija in sadje ter sok grenivke. Oh, za nedeljo pa res ne bo problem. Vsaj pri nas je ob nedeljah vedno tudi meso. In k sreči to nedeljo kuha moja mama, tako da vsaj prvi dan ne bo prevelikih skomin. Lars, mojemu dragemu gredo že lasje pokonci.. si namreč ne zna predstavljat jesti meso brez krompirja. Z vitaminskimi dnevi mu res ne mislim težit, vendar sem mu že dala na znanje, da naslednje tri mesece hujša napol z mano tudi on. Tudi njemu malo discipline ne bo škodilo. ČE JE VOJSKA JE VOJSKA ZA VSE, a ne punce?! ;-)) Lep vikend želim ter vsaj 1 kilco manj vsem. Matisa
Hojla vsem! Šele zdajle sem imela malo časa pregledat, kaj ste kaj napisale. Sy, res je, da ni v drugem krogu toliko motivacije in tudi veliko več nediscipline. Ampak en cilj si moraš najti. Danes imam divji dan v službi, pa hlače me tako tiščijo, da je že to motivacija. Tiščijo me, ker sem nekam napihnjena danes. Zgleda da PMS. Pa bo že. Danes je vitaminski dan in hčerka je zadolžena za kosilo. Imeli bomo pečenega zajčka, pa veliko zelenjave, pečene v pečici in skleda solate. Mesek bo na jutri počakal, zelenjavo in solato pa bo mami lahko jedla. Dekleta, lep vikend vam želim, s čim manj skušnjavami. LP
ŽIVJO PUNCE! Jaz sem na dieti šele 5. dan ampak se počutim krasno. Včeraj se jedla samo sadje (2 banani, eno hruško, nekaj sliv in malo lubenice). Pijem tudi veliko, tako, da mislim da bo kar v redu. Imam pa eno vprašanje: če pri kosilu ješ kuhano zelenjavo (nap. zraven zrezka na žaru na B dan) lahko tudi solato poješ ali ne? Lep pozdrav, pa hvala za odgovor. MJ

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti