Ločevanje živil 90 dni - 2. del

tema je zaklenjena

Ciao Matjaž! Meni se zdi domača salama že sumljiva, ker je predelana ( da bi jo lahko vključil v to dieto). Veliko bolj zdrav je pršut, priporočajo ga npr. športnikom, namesto salame. P.S. Tole je čisto off the record...imaš zanimiv pozdrav...( Ažo-koh) ,a ima kakšen globji pomen?
Pozdravljeni, danes imam sadni dan in počutim se odlično!Sadje imam zelo rada, zanim pa me nekaj. Ali vi jeste sadje v prvotni obliki, ali z njim kaj ekspirimentirate in imate kake sadne jedi? Koliko količinsko zaužijete sadja in kolikokrat v enem dnevu. Ali je nujno jesti polovico tistega kar ješ za kosilo pri večerji? Jutri imam namreč beljkovinski dan in ne bi jedla za večerjo še enkrat iste hrane, raje bi samo kak jugurt. Imate kak zanimiv predlog za kosilo? Sem vas spet zasula z vprašanji, kajne? Zahvaljujem se vam za odgovore in vam želim čudovito nedeljo. In nikar ne pozabite; V VSAKEM PRETEŽKEM TELESU ŠE VEDNO TIČI VITKO BITJE. LE ZBUDITI GA JE TREBA in s skupnimi močmi nam bo to zagotovo uspelo! Jaz verjemem, verjamete tudi vi? Love eachother! Baby, Sporočilo je spremenil(a) Baby* dne 04. sep 2004 17:40:21
Hojla! Ej sloncica, še globlji. Predolga razlaga za javnost! Ne vem kako bi lahko bila domača (res doma narejena) salama predelana. Pri kolegu zrejen prašič, govedina kupljena pri kmetu, sol, poper, koriander, česen z domačega vrta, belo vino iz domače gorce, bukova drva za dim iz "botrove hoste", luft oziroma veter pa iz krškega polja. Samo čreve so papirnate - teh pa itak ne jem. Pa res ni vrag, da bi mogla škodit. LP vsem. Ažo-koh!
Hoj! Jaz si predstavljam domačo salamo (ali pršut) na beljakovinski dan, na majhnem koščku kruha z veliko skledo solate zdraven . Matjaž, mislim, da ne bi preveč grešil. Zvečer pa polovično porcijo. Kaj več pa ne bi pisala o raznih dobrotah, ker imam danes vodni dan. LP, Bar*ba*ra
Hojla! Bar*ba*ra, upam da si premagala vodni da in da se danes dobro počutiš. LP vsem. Ažo-koh!
Pozdrav! Že 5 dni je, kar sem končala z dieto. Dosegla skupno -12 kg, kar je dobro. Zdaj mi že niha 1 kg navzgor, saj sem si malo privoščila -predvsem sladke stvari, tudi vmes med obroki. A zdaj bo temu konec, da si ne zapravim ves ta 3 mesečni trud. Matjaž, Dušan - ko ni več diete, grejo kilce spet gor, a ne? Pa veliko lažje kot dol - me je kar strah tega. Moj namen - največ cca +3 kg gor, nato pa po novem letu še eno kuro. JamieO, kmalu boš končala, a ne? Res si pridna - poskusi vsaj tretji vodni dan zdržati - res je fajn občutek. Sissi - tvoja "zdravnica" verjatno ima res prav - a naj te to ne zavede. Dieta deluje.Po končanem lahko ješ na dan iz več različnih skupin, le mešati jih ne. Tega se držim, le časovno mi včasih nagaja. Se še kaj oglasim. Želim vam lepe bližajoče jesenske dneve, ko je narava najlepša in da največ pozitivne energije. Veliko optimizma!!!
ČAPA, jaz ne biti tako pridna, kot me ti hvalis , saj nisem prisla do st. 38! Sem se pa odlocila, da bom 3MD kar podaljsala, saj mi niti najmanj ne skodi sploh zato, ker sem zadnji mesec kar gresila, zredila se nisem, shujsala pa tudi ne. In glede na to, da sem v zadnjem mesecu gresila, tudi ni bojazni po tem, da bi mi kaj skodovalo, ce bi 3MD podaljsala. Ce bi bilo zivljenje bolj enolicno, bi bila bolj pridna, tako pa... Do uradnega konca imam se 11 dni, rezultat je -1,5 konf. st. Sem morala na koledar pogledat, ker se zadnje case sploh nisem vec obremenjevala s tem. JamieO
Pozdrav vsem! Matjaž: vodni dan sem preživela, sem šla raje zvečer kmalu spat, ko pa se zjutraj zbudiš, pa nikoli nisi tako lačen kot zvečer. Po prvem vodnem dnevu imam 6,5 kg manj. Diete se držim kar natančno, le da včasih majčkeno pogoljufam - npr. na kakšen beljakovinski dan meso pripravim po dunajsko (zaradi ostalih doma, da preveč ne kompliciramo). Sem pa v tem času, zaradi piknika, imela npr. dva beljakovinska dneva zapored. A, ja. Poleg diete zjutraj redno telovadim, in sicer delam tibetanske vaje in spijem velikoooo vode. LP, Bar*ba*ra
Čapa, jaz sem pa poldrugi mesec po dieti in imam podobne probleme kot ti, namreč privoščila sem si tudi hrano, ki se je med 3MD striktno nisem (pizza s sirom in morskimi sadeži npr.) in nekaj več sladic kot vsak 4. dan (največkrat kruh z domačo marmelado oz. džemom), pa teža kar lepo niha, sicer v okviru 2 kg, tako da sem zaenkrat še zadovoljna (s konf. št. 38), bolj kot "prepovedana" hrana pa me muči presledek med obroki, tega se namreč težje držim kot ločevanja in sadnih dopoldnevov), sploh ko si moj dragi po pravilno kombiniranem poznem kosilu odpre škatlo s keksi ali kaj podobnega. Zanima me, če ima kaka "absolventka" kak dober recept za to. No, opazila sem, da je bolje, če vsaj kako uro (tudi če niso še cele 3 ure) počakam in si sladico privočim kasneje, kot pa če takoj navalim. Nekako se ne potrudim več toliko kot med 3MD... Okidoki, lep pozdrav in pogumno v novo rundo. Če se ne motim, si začela jesenski ciklus? V času moje 3MD si poročala o svojih rezultatih in izkušnjah in moram ti povedati, da si mi bila prava inspiracija! Baby, jaz si sadnih jedi nikoli nisem pripravljala, čeprav jih je v Rinini knjižici kar nekaj, nekako se mi zdi (in tudi zakonca Diamond pravita tako), da je sadje najbolj koristno presno in še to istovrstno v enem obroku. Mikajo me le tiste kroglice, ki jih marsikatera omenja, pa ne vem, kako bi zmlela tako majhno količino suhih fig. Mimogrede, jaz sem si po 3MD - za nagrado - kupila knjigo Fit fo life (Živeti zdravo) omenjenih avtorjev, ki mi je skoraj pred enim letom spremenila življenje in tam o pravilnem uživanju sadja ogromno piše (med drugim, da ga lahko jemo vse dopoldne, ne le zjutraj) in o tem, da kuhanje spremeni njegove lastnosti. Res priporočam v branje vsem, ki je še niste prebrale/i in vam tista kratka navodila pred recepti v knjižici niso dovolj. Mislim, da se jo dobi v večini knjižnic. Jaz sem v njej našla odgovore na večino svojih zakaj-ev. Pa še eno vprašanje za tekačice (Marjana idr.). A se katera udeležuje Cooperjevih testov, ki jih organizira Agencija za šport? Jaz še nisem bila, je pa menda super, ker te tudi stehtajo, pa zmerijo kožno gubo, krvni pritisk in morda še kaj. Na koncu dobiš izpisane rezultate in v primeru odlične telesne pripravljenosti tudi nekakšno diplomo. Jaz razmišljam, da bi šla oktobra, ker bi morala še malo potrenirati, zdaj sem namreč bolj telovadila, hodila in hribolazila, tekla sem pa letos le nekajkrat načrtno in nekajkrat spontano z gojzarji pri povratku z bližnjega hriba. Če bi nas bilo več, bi se lahko dobile in še malo pokramljale v živo, kot kaže piknika ne bo (razen če sem ga zgrešila), med mojim dopustom se je nabralo precej strani in lahko, da sem kaj izpustila... Sončen pozdrav vsem skupaj, posebej še Matjažu, ki nas je že zbral skupaj (vsaj na "papirju"). Encijan Sporočilo je spremenil(a) Encijan dne 07. sep 2004 07:13:35
Čapa, Encijan: jaz sem z 3md zaključila v juniju, do sedaj sem še vedno na isti kilaži, skupno št. kg ki sem jih izgubila je -24 kg. Teža mi niha mogoče max za 1 kg, pa še to ko sem bla na dopustu, se res nisem ne vem koliko merkala (za zajtrk žemljice z medom, pa meso z krompirjem ipd) ampak ko sem prišla nazaj sem mela pol kile več. Tako, res pa je da ne jem ne vem koliko sladkega, kruha pa skoraj nič :) Marjeta Žniderčič

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti