26. jan 2018 9:49
ssasha pri nas je ta aparat zelo pogosto v uporabi in smo zelo zadovoljni z njim
26. jan 2018 9:49
ssasha pri nas je ta aparat zelo pogosto v uporabi in smo zelo zadovoljni z njim
15. apr 2018 17:56
ssasha...najprej vas lepo pozdravljam.
jaz naredim doma ogromno jogurta, kar 5 litrov naenkrat. delam z pomočjo starter kultur (še najbolj sigurno).
moj recept: sveže mleko segrejem najprej na 85 stopinj celzija (pasterizacija, da uničimo določene mikroorganizme). nato mleko ohladim a temperaturo cepljenja (približno 38-43 stopinj celzija). pomagam si z termometrom. nato cepim z starter kulturami. potem cepljeno mleko z posodo postavim v predhodno segreto pečico na nekje 38-43 stopinj celzija in pustim od 4-8 ur v pečici. dolžina fermentacije je odvisna kakšen jogurt želite met. ko poteče čas fermentacije v pečici daste jogurt v hladilnik na nekje 4-6 stopij, še prej pa ga z metlico dobro premešate. jogurt naj bo v hladilniku vsaj 24 ur, da se do dobra ohladi.
naj vam jogurt tekne.
za kakršna koli vprašanja sem vam na voljo na mail: gregordrac97@gmail.com
lep pozdrav
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Kavna torta (Coffee cake )
Grški pita kruh