5. apr 2015 7:48
| bannanna je napisal/a: |
Sicer še nisem gledala, ampak če je res realno ocenjevanje, bo končno ena zanimiva oddaja :D
|
Kolikor sem videla v tej eni oddaji, je bilo kar realno, seveda glede na videz, ne moremo pa gledalci reči nič o okusu. Ocenjevali so videz krožnika, torej prezentacijo jedi, okuse ozirma kombinacije okusov, pa spraševali kandidate zaaj so se odločili za sodelovanje in kaj želijo doseči. So pri nekaterih rekli, da se vidi, da se strast do kuhanja in ljubezen do tega početja zrcalita v jedeh.
Razlike med posameznimi tekmovalci so bile velike, tudi razočarnaj je bilo nekaj, ker so sodniki krožnik slabo ocenili, tekmovalci pa nastopali z argumentom, da je taka jed dobra vsem, ki so jo doslej jedli. To je tista razlika, o kateri sem govorila - ni nujno da tisto, kar je nam dobro, pride dobro skozi sito kulinaričnih izvedencev.
Kot na primer pri kakšnem receptu, ki ga kdo kritizira, beremo odgovor, da je že dobro, saj so doslej vsi vse pojedli.
Sebe na taki tekmi ne vidim, poznam svoj domet, sloh ko sem videla kaj so pripravili nekateri tekmovalci. Kombinacija okusov bi mi še šla (ne maram preveč izraitih okusov v eni jedi oziroma na enem krožniku, dopolnjevanje okusov je pa sila zahtevna rečin tu ne vem, kako bi šlo ), improviziriam dobro, torej bi se znašla pri pripravi jedi s sestavinami, ki mi jih dajo, prezentacija oziroma podoba na rožniku pa - nula.
Bom jaz lepo doma ždela in uživala v stvaritvah drugih. Je pa tu na kulinariki nekaj takih, ki jih v takem šovu zlahka vidim.
mamamia