Masterchef slovenija

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

18. apr 2015 15:33

Vrtejbenka je napisal/a:

Mene pa v četrtkovi oddaji najbolj moti odnos sodnikov, v tem primeru sodnice do tekmovalcev.Rekla je, da je Tamarin odnos žalitev do tekmovalcev zaradi njene nejasnosti ali si želi ostat ali ne... a ne odloča jed kdo gre naprej in kdo ne? ..ali odloča želja ostati ali ne ostati? Žalitev do tekmovalcev je, da ni sodnica pokušala jedi iz bla bla bla razloga,ne pa iz kulinaričnega vidika...razumela bi, da ne bi probala, ker je meso surovo...in to, da ni poiskusila jedi je konec koncev žalitev z njene strani tudi do nas gledalcev, ki plačujemo naročnino, da to lahko gledamo.

 



Vrtejbenka

 

Na začetku so povedali, da je poleg priprave jedi pomemben tudi odnos do kuharije, strast do priprave hrane, želja po uspehu, in da od tekmovalcev pričakujejo, da se bo to videlo in bodo to izkazovali. Torej ne preseneča vprašanje sodnice in ne tisto, kar je potem tekmovalki izrekla, ko je ta povedala, da bi pravzaprav raje šla kot ostala. Tekmovalci v vsakem trenutku vedo, kaj jih čaka, dobršen del scenarija je znan v naprej in takšna vprašanja ne bodo v prihodnje nikakršna presenečenja. Tako šovi so pač takšni, niso za mehke in nežne duše.

 

Glede naročnine pa - Vrtejbenka, za to oddajo ne plačuješ naročnine, saj je oddaja na komercialni POP tv in ne  na nacionalki,  tako da je očitek, da je to žalitev za gledalce, ki plačujejo naročnino, malce deplasiran. Plačuješ morda paket ali kabelsko, kar ste pač izbrali, in kot je v shemi kak program, ki ti ne odgovarja, je takot tudi z masterchefom. Ta oddaja ma svoja pravila, kruta morda, a tekmovalci so vedeli, v kaj gredo.

 

mamamia

Vrtejbenka  

član od: 15.2.2011

sporočila: 4004

18. apr 2015 16:59

Točno tako kot si napisala Mamamia...plačujem paket in s tem gre najbrž del tudi Pop tv-ju...če je bilo za sodnico žalitev, da je tekmovalka izrazila željo, mislim da zaradi slabega počutja (pa to itak ni važno) nima želje več tekmovat ,je lahko zame žalitev, da ona, kot ena izmed treh, ki lahko poskusi jedi in nam gledalcem pove svoje strokovno mišlenje, pa tudi če bi jed izpljunila..po domače se je malo trmala..

Vem da je to šov, da so pravila, napisani scenariji, da sodniki igrajo svojo vlogo..mene je pač to zmotilo, pa ne da navijam za koga ker favorita še nimam..ta gesta mi pač ni bila všeč...še vedno stojim za tem, da bi jed morala probat, pa potem jed skritizirat v nulo, saj to ni problem, se lahko hitro dobi napako.

Vrtejbenka

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

18. apr 2015 17:30

Se strinjam, da bi jed morala poskusit, a morda imajo tak dogovor, da nekdo ne poskusi jedi in samo sprašuje? Saj tudi onadva nista poskušala vseh jedi, če sem si prav zapomnila.

Sicer pa se tudi meni zdi, da je prav pri sodnici zaznati največ igre oziroma najmanj naravna da je, najbolj se napravlja, Karim in LUka mi veliko man narejeno delujeta.

 

 

mamamia

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

18. apr 2015 17:42

Vrtejbenka je napisal/a:

...še vedno stojim za tem, da bi jed morala probat, pa potem jed skritizirat v nulo, saj to ni problem, se lahko hitro dobi napako.



Vrtejbenka

 

Hell no! So stvari, za katere vem, da niso za nikamor, ne da bi jih prej probala. 

 

A dobijo recepte za pripravo? Ena je omenjala, da je nekdo, ki še nikoli ni delal kremnih rezin, naredil najboljše.

Mene bi peka pobrala, tehnika mi sicer gre od rok, natančnih  razmerij sestavin za vse sladice pa niti pod razno ne stresem iz rokava.  

Vanja

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

18. apr 2015 18:20

Se strinjam, da bi jed morala poskusit, a morda imajo tak dogovor, da nekdo ne poskusi jedi in samo sprašuje? Saj tudi onadva nista poskušala vseh jedi, če sem si prav zapomnila.

Sicer pa se tudi meni zdi, da je prav pri sodnici zaznati največ igre oziroma najmanj naravna da je, najbolj se napravlja, Karim in LUka mi veliko man narejeno delujeta.

 

 

mamamia

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

19. apr 2015 19:15

zzak1977 je napisal/a:

Kot tale:

http://kosilazavsakdan.blogspot.com/

Sploh ne najdem besed...


Commis débarrasseur

Meni je prav ta blog izredno všeč in ga redno spremljam. Tako preprosto napisano, brez vsakega sprenevedanja, olepševanja, merjenja, tehtanja...slediš opisu priprave,kuhaš kar tako malo po občutku ( bolj nazoren za popolne začetnike, kot pa marsikatera kuharska knjiga ), ideje in kosila, ki jih pripravlja tale naša mlada Kuharca, so po mojem mnenju odlična. Sem prepričana, da marsikdo od večnih kritikov, tudi približno nima vsak dan tako kompletnega kosila. 

Ko se besede ne najdejo, je res najbolje, če si preprosto tiho.

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

19. apr 2015 20:20

babka, odvisno kaj od bloga pričakuješ. Sama jih nekaj spremljam, imam svoje favorite, in zame je ta blog, ki ga omenjaš, povprečen in nič več. Sama vsak dan ne pripravljam kompletnega kosila, kar ne pomeni da slabo jemo. A na tem blogu (in še na marsikaterem drugem) kakih novih idej, zamisli, kaj posebnega, kar bi me navdušilo, ne najdem. Kar pa ne pomeni, da komu ni v pomoč. To je podobno kot na tej naši kulinariki - med povprečnimi ali povsem obilajnimi recepti imamo tudi veliko domiselnihm kreativnih, posebnih, in vsak pač izbira po svoje. 

Jaz na blogih iščem zahtvnejše jedi, kombinacije, skratka nekaj več, predvsem pa imam rada dobro fotografijo, in bloge, ki to ponujajo, tudi obiskujem. 

 

Poglej malo tele bloge: www.bratinov.si, pa www.naredilaana.com, culinaryjourneybyme.com, tolstanutrija.com, zapecenega kruha se najvec poje, Cinnamoon and Thyme ... pa še kak bi se našel (od Boštjana Napotnika na primer).

Res, da so nekateri med njimi profesionalci, pa vseeno.

 

mamamia

baklavamoz  

član od: 10.2.2015

sporočila: 3

19. apr 2015 20:36

Moram reči, da me je oddajo nekoliko razočarala. Ni dosegla ameriškim standardom, kjer imaš res občutek, da gre za tekmovanje. To pa je bolj ali manj Jernej Nejc šov

baklavamoz

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

19. apr 2015 20:49

Zakaj pa bi morali tako brutalno tekmovatu kot v USA Masterchefu? Slovenci smo drugačni in ni nam treba vsega v nulo kopirati in prenesti k nam,  sploh če so to uvideli tudi tisti, ki so odobrili licenco za oddajo? 

Meni je naša oddaja ljubša od ameriške, manj brutalna.

mamamia

marju  

član od: 31.5.2011

sporočila: 76

20. apr 2015 10:27

Sama sem gledala vse Masterchef USA oddaje in so mi res všeč in ob njih uživam.

Menim, da naša oddaja sicer ne dosega izvirnika, kar je tudi razumljivo, glede na razlike med državama in ljudmi. Je pa Masterchef Slovenija uvidevnejši od ameriškega, sodniki so prijaznejši in zaenkrat še ne zmerjajo kuharjev, skratka drugače toda všečno.

Normalno pa se kot vedno najdejo ljudje, ki svse skritizirajo in vsepovsod vidijo samo napake in zarote.

Ker mi je všeč, bom oddajo še nqaprej spremljala, komur ni pa priporočam- zamenjajte progra.

Vsem lep pozdrav

marju

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti