Masterchef slovenija

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15164

17. apr 2015 19:36

Sem že nekaj oddaj gledala, predvsem iz firbca,  kako bo to potekalo pri nas. Prvo, kar opažam, da imajo določeni preveč podpore kljub kiksom. Luka mi je zelo všeč, direkten, Alma pa preprosto antipatična, mož si da kar slušalke! 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

DBpek  

član od: 19.6.2012

sporočila: 994

17. apr 2015 19:41

Trixi, to je zato ker morajo igrati po scenariju in lahko rečem, da sta ju Luka in Alma naštudirala v nulo, Karim pa mi deluje veliko bolj simpatično kot original.

DBpek http://www.easy-recepti.com

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

17. apr 2015 20:15

Danes sem si ogledala blog od Tamare in sem bila zelo razočarana. Katastrofa pri naštevanju sestavin za recepte

( na načn 1 x malo kisle smetane, na primer), in pa povsem napačno napisano ime viskija, ki ga je dala v tatarski biftek (o viskiju je celo nekaj besed napisala, kako je vrhunski - in je Glenfiddich res vrhunski). Hecno je, ker je pripeta tudi fotka viskija, in se na steklenici lepo vidi napis, v spremljajočem tekstu pa napačen prepis. Blogerica, ki se posatvlja s svojim blogom, si kaj takega ne more privoščiti. 

 

Meni je bila sicer čisto simpatična, ampak pokopal jo je njen odnos do oddaje. Ko je rekla, da si pravzaprav želi oditi. In to reče sodnikom, ki želijo v kuhi videti veliko željo po uspehu, strast, ki naj  veje iz jedi, veselje pri ustvarjanju. In tega ne manjka Jerneju in zato so mu sodniki izkazali naklonjenost.

 

Tako pač to je. Ni da bi se mi tukaj prepirali o takih rečeh, nima smisla. Všeč nam je ta ali oni, ta ali oni nas ne prepriča, vsak ima svojega favorita, in prav je tako. Saj gre za show. In če se ga udeležiš, moraš biti pripravljen tudi na to, da se zgodi krivica, da komu nisi všeč, da dajo prednost nekomu, za katerega se ti zdi, da si je ne zasluži itid itd.

 

 

mamamia

fasulas  

član od: 26.12.2007

sporočila: 431

18. apr 2015 7:48

Meni je pa Tamarin blog všeč. Me ne moti, če je kaj narobe poimenovala. 

fasulas

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

18. apr 2015 8:21

Kako ti je lahko tak blog všeč, kaj ti je pri njemu zanimivega? En kup nejasnosti pri navodilih in tudi pri sestavinah. Slovenski jezik na precej nizki ravni. Grafična podoba za kozlat. Fotke kopejnovrt.

Ob mamamijinem prebranem linku in ogledu avtorice v eni oddaji, ne rabim prebrati niti enega njenega prispevka več.

Kot tale:

http://kosilazavsakdan.blogspot.com/

Sploh ne najdem besed...

Prav nobene samokritičnosti v našem blogerskem prostoru.

Commis débarrasseur

Vrtejbenka  

član od: 15.2.2011

sporočila: 4004

18. apr 2015 8:57

Mene pa v četrtkovi oddaji najbolj moti odnos sodnikov, v tem primeru sodnice do tekmovalcev.Rekla je, da je Tamarin odnos žalitev do tekmovalcev zaradi njene nejasnosti ali si želi ostat ali ne... a ne odloča jed kdo gre naprej in kdo ne? ..ali odloča želja ostati ali ne ostati? Žalitev do tekmovalcev je, da ni sodnica pokušala jedi iz bla bla bla razloga,ne pa iz kulinaričnega vidika...razumela bi, da ne bi probala, ker je meso surovo...in to, da ni poiskusila jedi je konec koncev žalitev z njene strani tudi do nas gledalcev, ki plačujemo naročnino, da to lahko gledamo.

 

Vrtejbenka

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

18. apr 2015 8:58

fasulas je napisal/a:

Meni je pa Tamarin blog všeč. Me ne moti, če je kaj narobe poimenovala. 



fasulas

 

No, mene moti napačen prepis imena Gleenfiddich, ker to kaže na površnost.

Moti me način navajanja sestavin: 1x pesto/ketcup - kaj to pomeni? 1x cel kozarec, 1x cela žlica, 1x konzerva?

In tudi jezik ji ni kdo ve kako močna stran, osnovnošolskih napak je kolikor hočeš, od napačnega pisanja z veliko malo začetnico  dalje.

 

 

Vsebine bloga in receptov ne bom komentirala, avtorica pač da od sebe, kar lahko, in ima gotovo svoj krog bralcev. Za moj okus recepti niso kdo ve kaj. Če vidim, da nekdo dela rižoto tako, da sestavine kar naenkrat zalije, dalje več ne berem.  Bi pa bila primerjava z boljšimi blogi (tudi nekaj naših članov ima svoje bloge, in to odlične, od receptov, postopkov do fotografij) njej v škodo, v to sem prepričana. A se najde še kak slabši. 

 

Samokritičnosti med nekaterimi blogerji res ni veliko, imajo pa vsi blogi vsaj to lastnost, da nam jih ni treba spremljati, če nam niso povšeči.

 

Ker ko gledam bloge Bratinov, culinaryjourneybyme, naredilaana, tolsta nutrija (to so prvi, ki sem se jih na hitro spomnila) in še katerega, je odločitev, katere spremljati, zame jasna. 

 

Blogerji se pač morajo navaditi tudi na to, da vsem niso všeč in da bo kdo napisal tudi kaj kritičnega. Sami so se dali v javno presojo. 

 

mamamia

MiriBon  

član od: 25.10.2011

sporočila: 1764

18. apr 2015 12:55

zzak1977 je napisal/a:

Kot tale:

http://kosilazavsakdan.blogspot.com/

Sploh ne najdem besed...

 

huh? Kaj je narobe s tem blogom? Njegov cilj je predvsem dajati ideje za kosilo, ne pa predpisovati, kako se kaj dela (zato tudi nima naštetih količin).

 

Jaz tudi ne najdem besed za take, ki mislijo, da je fora bloga v tem, da pokažeš, kok nekaj obvladaš in zato sediš 24/7 za PC-jem in rihtaš vse pa fotkaš kot profi (ok, če je namen pokazati, da obvladaš u nulo, pa je hkrati polno površnosti copypastanja ipd. je to nekaj drugega).

Drugače pa, chill o_O

Life is war against boredom~

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

18. apr 2015 15:03

Imaš prav, ideje so več kot odlične. Za izgubljanje kilogramov.

o_O, tudi tebi, karkoli že to pomeni. Čil!

Commis débarrasseur

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti