Kaj me moti

tema je zaklenjena

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

11. apr 2013 7:33

Katrca11 je napisal/a:

Meni je pa Kulinarika.net ravno zato všeč, ker so spodaj mnenja. Ni važno, ali so pohvale ali razočaranja, vse mi je dobrodošlo. Če je pohvala, si mislim, tole bi bilo dobro poskusiti! Če je razočaranje, pripomba, kaj in kako ni uspelo- ja, a ni to super, da se ne bo še meni sfižilo, torej moram biti na te stvari pozorna. 

In stranska vrstica s podobnimi jedmi mi vedno prav pride pri iskanju. Nič hudega, če je recept v več variantah, izberem tako, ki je po mojem okusu in zalogah v shrambi najbolj ustrezna.

Ko sem jaz začela kuhati, bi zelo potrebovala ravno takale dodatna sporočila in opažanja. Tisto splošno v kuharskih knjigah ne pove vsega. 



Katrca11

 

Ne bi mogla povedati bolje! Najbolj so mi pomembna mnenja, ravno zato, da sem pozorna na stvari, pri katerih so drugi imeli težave.

JJ

staramama  

član od: 4.1.2012

sporočila: 18

16. apr 2013 8:45

Pritegnil me je naslov teme, čeprav to, kar me moti nima povezave s kulinariko. Mogoče samo toliko, da te zvija v želodcu, ko spoznaš, kako nas vse povsod "smodijo". Ja, sinoči sem se izjemoma zadržala na "golici". In pokažejo dve fotografiji pevke, med katerima so bile tri razlike. Kdo jih našteje, naj bi dobil LCD televizor in prenosni računalnik.V trenutku sem opazila tiste razlike na fotografijah in poklicala 0907070.Minuta klica se nabira v evrih. Nekaj minut je trajalo, da se mi je posvetilo v čem je finta. Prekinila sem klic lažja za nekaj evrov in jezna, ker sem nasedla. Čez dobre pol ure sem preverila, če se je že našel kdo, ki je naštel tiste tri v nebo vpijoče razlike na fotografiji. Ne! Voditelj je še vedno enako goreče vabil gledalce, naj pokličejo. Vmes naj bi bili trije napačni odgovori. Mislim, da so bili zrežirani napačni odgovori, saj je moral vsak, naj je daljnoviden ali kratkoviden, opaziti tiste razlike. Ob tem, ko sporočijo, koliko stane minuta pogovora, bi morali sporočiti še, koliko časa pustijo koga čakati, da se nabirajo minute in evri za "golico". To je eno samo nategovanje in posmeh tistim, ki kličejo. In nazadnje imamo še slabo vest, ker smo hoteli tako poceni do nagrade in sprejmemo "kazen". Okoriščajo se pa tisti, ki se "znajdejo". Na Uradu za varstvo potrošnikov ne poznajo "golice"?

staramama

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

16. apr 2013 9:27

Mamamia je že večkrat napisala, da so "ovce za šišanje." Naivna kot sem, sem enkrat pri preklapljanju kanalov takoj  uganila besedo in poklicala. Kot tebi mi je kmalu postalo jasno in stalo me je tudi približno toliko. Pa ni šlo toliko za tistih 30 eurov kot za to, jaz pa vem. Ampak vsaka šola nekaj stane. Zdaj me pa res že težko kdo naplahta.

 

naor

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

16. apr 2013 12:45

Stara mama, na Zvezi  potrošnikov še kako dobro poznajo "Golico" in druge ponudnike takšnih nagradnih iger! Pred nekaj meseci sem na to temo poslušala oddajo "Kje vas čevelj žuli", kamor so dobili dosti pritožb gledalcev v zvezi s takimi igrami tipa "srečna linija"- posledica so bili seveda ogromni telefonski računi. In med drugim nekajmesečno čakanje na nagrade.

Poklicali so Urad za varstvo potrošnikov in  tudi na pristojni inšpektorat, kjer so igre preverili in ugotavljajo, da težko govorimo o pravem zavajanju potrošnika, kar se tiče plačljivosti telefonskega klica, saj so pogoji vseeno spretno "v drobnem tisku" navedeni na dnu ekrana. Na dnu ekrana naj bi bila na drobno napisana tudi spletna stran, kjer dobiš "dodatne informacije o igri". Tako organizatorji te nagradne igre v bistvu ne kršijo - nič, kar se obveščanja potrošnika o ceni klica itd. tiče. Prefrigano.
ne vem, kaj so pojasnili o domnevnem (ne)izročanju nagrad nagrajencem, sem preslišala.

No, najde se pa še kak zapis na to temo:

http://plagiator-plagiator.blogspot.com/2012/0

Mojca

vanjatajnsek  

član od: 6.6.2005

sporočila: 1704

18. apr 2013 15:24

Kar se tiče Golice - moja mami je dobila računalnik - no, ni ga še dobila, čeprav je povedala pravilni odgovor že okrog Božiča ampak, menda, da ga bo kmalu ;-)

 

lp

http://zaspancki.si/

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

18. apr 2013 19:15

Hm, tisti, ki gleda Golico, v bistvu kliče, da ga kozmos malo kaznuje.....

Vendelina jr.

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

18. apr 2013 20:00

Vendelina jr. je napisal/a:

Hm, tisti, ki gleda Golico, v bistvu kliče, da ga kozmos malo kaznuje.....
Vendelina jr.

Ja, natanko toliko kot tiste, ki o gledalcih TV Golica tako mislijo .

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

18. apr 2013 21:25

Vendelina jr. je napisal/a:

Hm, tisti, ki gleda Golico, v bistvu kliče, da ga kozmos malo kaznuje.....



Vendelina jr.

Redko uporabim smeška, pa vendar...  

Commis débarrasseur

noemi  

član od: 4.10.2008

sporočila: 365

18. apr 2013 21:46

Kaj mene moti? Pa saj me ne čisto zares, no. 

Bi pa bilo bolj prijazno, da kdor v svojem pisanju vstavi povezavo na neko drugo spletno stran, izbere še, da se le-ta odpre v novem oknu. 

 

 

Noemi

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4733

18. apr 2013 22:12

No, moja mama občasno gleda Golico in še nek podoben program, pa se kar dobro drži. Morda ji zaradi gledanja le-te ne seka na domišljavost, nadutost, prepotentnost...poskusite s kakšno manjšo dozo gledanja tudi tisti, ki toliko nergate kar naprej in se zgražate nad tistimi, ki imajo drugačen okus. Če dopuščate drugačnost v npr. spolnih usmeritvah, se potrudite tudi pri malenkosti, kot je glasba. 

Ognjič

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti