Nekaj besed o rio de janeiru

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4733

19. feb 2013 12:58

ežoj je napisal/a:

McNena: glede kave, nisem posebej poskušal, razen tiste, ki jo postrežejo za zajtrk ( in ta je dobra ). V Riu sem tudi videl tist " Starbuck kafe" ali kaj je že. Jaz nisem poseben kavopivc, kavo spijem le zjutraj in nič več.

Hvala za lepe želje, potovanje se prevesi v zaključno fazo: začenja se vrnitev. Danes ob 12 po lokalnem času ( in ta čas je eno uro za onim v Riu, torej štiri ure v primerjavi z vami ) imam avtobus za Rio, čez par dni pa let v Evropo.

McEžoj

ežoj

A koruze je pa zmanjkalo? Joj, kakšne lušte mi delaš z njo...

Ognjič

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

21. feb 2013 2:54

No, tole se že preveša v zaključno fazo, čez nekaj dni se vračam domov, vi pa dajte Velkovrha prepričat, naj potegne svoje zveze " tam gor " in enkrat uredi začetek pomladi, drugač me bo kap, ko se vrnem.

Danes prispeli v Rio s šesturno zamudo, vožnja trajala 26 namesto 20 ur, kaj vem zakaj. Drugač so nekaj dni nazaj premaknili ure v Brazilu in je sedaj razlika štiri ure ( a ne kot sem jaz sprva mislil, da v Foz do Iguacu imajo drugo uro ). Vožnja do sem mi ni težko padla, potekala je po drugi poti in bila zanimiva, na še več mestih se dalo videt tista polja do horizonta. iz Foz do ........., smo krenili po vremenu lepem za potovanje, cca 22 stopinj in tako bilo vse do Ria, kjer je takoj bilo 30 stopinj. Od avtobusne postaje do metroa niti ni tako daleč, vendar se nisem upal po tej vročini ( morda onega voznika rešilca, ki bi ga klicali meni na pomoč, zadene kap, pol bojo mene krivo gledali ) in se odločim za taxi. Takoj najdem hostel, se namestim in grem nekaj jest. Zberem neko ribo, riž in solato, zraven dodajo nek fižol, vse mi obleži kot kamen v želodcu in si rečem, jaz bom jedel kaj mi paše, pa naj se cela kulinarika postavi na glavo, paše pa mi razen zajtrka samo pivo, voda, koruza in sadje.

Odpravim se tudi iskat neko knjigarno ( e *ebiga, boste rkli, najprej letalski muzej, sedaj pa knjigarna, prsate ritomigice pa v jok ), našel vendar  v zvrsti, ki me ja zanimala ( vi pa trikrat ugibajte katera je ) ni kaj prida v angleščini ali španščini.

Pri vrnitvi  kupim v neki samopostrežbi kislo grozdje ( ne, nisam tako zbiral, je bilo zapakirano ) in lubenico, pol se ustavim nekje, da spijem pivo. Tam srečam nekog finančnog svetovalca iz avstralije.............. ja kriza je, kdo ve kako bo, pa ga nisem hotel vprašat, kaj misli, kdo orje in kopa in se poti v pekarni za kruh, ki ga je, in kdo redi prašiče za zrezke, ki jih je, in kaj ima od njega, kot finančnega svetovalca, ter če se mu zdi prav........... ah, pustimo.

Hostel je 300 m od plaže copacabana, morda se jutri tam mal namočim.

ežoj

pirnica  

član od: 21.3.2011

sporočila: 689

21. feb 2013 6:33

Ežoj, Velkavrh ni upošteval tvojih želja. Sneži. Menda bo še dva dni takole. Kar naužij se sonca in vročine, te bodo vsaj spomini greli, ko boš prišel domov. Namočil se boš pa lahko tudi v snegu, izgleda zunaj kot ena Copacabana, samo malo bolj na belo vleče.

pirnica

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

21. feb 2013 7:30

Hehe, res je tako Pirnica. Ežoju pa pošiljam malo kulinaričnega in kulinaričnih pozdravov. Verjamem, da ti ne paše preveč jesti in ostani kar lepo na koruzi.  V naših krajih se pa že prileže kakšna močnejša hrana. 

 

naor

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

22. feb 2013 0:06

Evo, sedaj že komaj čakam, da grem domov, zmrazi me na vreme, ki me tam čaka.

Danes en tak, umirjen dan, med ostalim namakanje riti v atlantiku, na plaži Copacabana, kakopak, ker je čisto blizu. Tam sem nizmerno užival, pa, da mi ne bi bilo preveč užitka sem jo popihal " domov " po dveh urah. Ker je navaden dan, sem mislil, da ne bo gužva, pa ni tako. Plaža je sicer velika, vendar je taka tudi gužva, seveda ne kot na kakšni jadranski plaži, gužva vsekakor. Sviž si lahko predstavljate, razbeljen od sonca ( no, danes niti ne, bilo je le 30 stopinj ). Pas tik ob vodi je seveda " frei ", kajti valovi so veliki in en pas cca 10m je nenehno vlažen. V vodu se gre počasi in počakaš kakšen večji val, da te potegne in se pol ziblješ na valovih..............

Na plaži se tare prodajalcev, sem poskusil ocenit, se mi zdi da vsakih pet minut gre kdo mim in nekaj ponuja, večinoma osvežilne pijače, sladolede, pa tudi drugo šaro. Na plaži  se da najet senčnik in ležalnik, kar je bolj kot ne nujno, posebej ležalnik, zaradi drobnega peska, ki se zaleze vsepovsod---------------

Kot rečeno tega uživanja sem po dveh urah imel dovolj............

Jutar se še oglasim, predvsem, da preverim kako napreduje tisto z Velkovrhom, a bo kaj zriktal.

Pojutrišnjem pa že letim proti domu ( pa mi je ono s Velkovrhom zelo važno )

ežoj

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

22. feb 2013 5:54

Ežoj, prebudila sem se v čudovito belo jutro, kar pa tebi ne pomeni enako kot meni. Predobro poznam ta občutek, kadar si na poti. Vseeno bodi brez skrbi, pristajalne steze so očiščene in domov boš prišel, ko bo že  vse v redu. Za vikend se obeta izboljšanje.

 

naor

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4733

22. feb 2013 8:06

 klinc , pa tako izboljšanje, da ga spet napovedujejo malo večjo porcijo . Danes ponoči je pri nas zapadlo novega sipkega snega cca 5 cm, obilnejša porcija bo iz sobote na nedeljo...se pravi, daj uživancijo na max, dokler si tam . Pa ne pozabi se zaščitit ( z dobro kremo, seveda... ).

 

Ognjič

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

22. feb 2013 8:26

Ognjiček, ko bo on na poti v Evropo, bo že ok. Je pa res, pogled skozi okno je precej lepši, če ostaneš doma, ti ni treba kidat, ni treba čistit avta, ni treba cvikat, kaj bo na cesti.

Srečno vsem, ki greste v službo, v šolo!

 

naor

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4527

22. feb 2013 9:33

Trenutno zgledam takole, a nič hudega, bistvo je, da so pogajanja pri Velkavrhu prinesla rezultat, prihodnji teden se zima prevesi v pomlad

 

Srečno pot domov!

mzm

pirnica  

član od: 21.3.2011

sporočila: 689

22. feb 2013 10:20

Mzm, če ne bo pomladi, boš ti kriva? No, bomo videli, kako uspešna so bila tvoja pogajanja.

pirnica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti