Aktivnosti

gogad  

član od: 28.4.2004

sporočila: 3697

21. jan 2013 14:26

Premalo si napisala kaj te zanima,o čem sanjaš..jaz zase vem,mene osrečuje peka peciva ,piškotov...mi je lepo,ko me ogovorijo na cesti in pohvalijo,čeprav se ne poznamo...če si tu ,na tem portalu,te verjetno zanima kuhinja...je veliko delavnic na to temo..saj so ti že svetovali,samo odločit se moraš in probat..če ti ne bo všeč,greš naprej....

lp goga

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2740

21. jan 2013 15:05

razmisljam podobno kot mamamia - ce v tem kar delas ne najdes zadovoljstva, zakaj potem to pocnes? Nauci se reci tudi kdaj ne. Predvsem moras razcistit pri sebi, kaj zelis in cesa ne in zacni spreminjat stvari (pri sebi). In ko bos ti zadovoljna s seboj in s svojimi dosezki, te pravzaprav ne bo ganilo, kaj si drugi o tem mislijo.

LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"

Migla  

član od: 16.6.2004

sporočila: 1892

21. jan 2013 15:19

rebecca je napisal/a:

razmisljam podobno kot mamamia - ce v tem kar delas ne najdes zadovoljstva, zakaj potem to pocnes? Nauci se reci tudi kdaj ne. Predvsem moras razcistit pri sebi, kaj zelis in cesa ne in zacni spreminjat stvari (pri sebi). In ko bos ti zadovoljna s seboj in s svojimi dosezki, te pravzaprav ne bo ganilo, kaj si drugi o tem mislijo.

LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"

Se strinjam z rebecco. Postani delno egoist, misli več nase.

Migla

Sporočilo je spremenil(a) Migla dne 21. 2013 15:20

onija  

član od: 21.11.2004

sporočila: 99

21. jan 2013 15:24

"Jaz imam problem, da imam popoldan preveč časa, zvečer obiskujem 4krat na teden spinning, vendar imam popoldan še vedno preveč časa in bi si rada zapolnila popoldneve imela kakšne aktivnosti, da se ne bi svet vrtel samo okrog moških."

Kako prijeten problem! Večina nas se ukvarja z dejstvom, da si moramo vsak trenutek prostega časa malodane izboriti

onija

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

21. jan 2013 18:58

Marec, girl, you are so deep in denial, that hurts. Go see the therapist.

Vendelina jr.

bršljanka  

član od: 13.11.2011

sporočila: 82

21. jan 2013 20:17

Neverjetno  koliko negativizma je sprožilo tvoje vprašanje, marec. Koliko spreobračanja besed.  

Marec, naj te  mnenja nekaterih ne dotolčejo. Verjamem, da boš našla aktivnost, ki bo z uspehom zapolnila tvoj prosti čas in tvoje življenje. In imaš vso pravico, da na polno živiš svoje življenje.

pirnica ti je predlagala kakšno aktivno športno dejavnost in zelo se strinjam z njo. Šport je koristen za telo in dušo. Lahko se specializiraš za vzgojo cvetja, na primer orhidej; gobarstvo, zeliščarstvo. Lahko se naučiš vrhunsko plesti ali kvačkati. Morda je umetnost tvoje bodoče področje: nauči se slikati, kipariti, plesati, ipd.

Od tebe je odvisno koliko visoke cilje si boš zastavila, ampak stopaj proti njim korak za korakom.

Pridruži se lokalni skupnosti v tvojem kraju in ponudi pomoč pri izvedbi kakšnih prireditev, humanitarnih akcijah.

Zadovoljna boš, ko boš začutila vključenost.

Veliko uspeha ti želim.

bršljanka

Schnugg  

član od: 18.3.2010

sporočila: 53

21. jan 2013 20:20

Sem prav morala prit pogledat kam je ta tema krenila, ker res redko srecam ljudi s takim problemom. No, ce imajo takega, da ne vejo kam s casom, potem jih imajo se veliko poleg.

Cisto mimogrede: ce res vsega toliko naredis za vse okoli sebe, bi drugace napisala prvi post in ne bi sla stirikrat na teden na spinning. To je dejstvo.

Drugic: ce moras svoje zivljenje po partnerju rihtat, je cas da mu poves se kaj na temo My way or highway

Tretjic: prosim, povej mi kje si najdla sluzbo, kjer imas popolde prosto, ce ni skrivnost. Jaz bi tudi nekaj takega rada. Zacnete ze res zgodaj zjutraj? In nobenega turnusa in vikendov?! Pri vseh mojih delovnih letih se je delalo do zgodnjega vecera.

Ma no, na kratko, kot so ze predhodnice napisale: zamenjaj partnerja (ocitno te ta ne zaposli dovolj, ne da je kaj narobe z njim. Le premalo zahteven je, da imas se toliko casa), imej otroka, ce ga se imas lahko ali pa si omisli vrt ali pa kaksen hobi rocnega dela. Na teh podrocjih lahko nekaj ustvaris. Ali pa se res naroci pri kaksenm srinku ali pa samanu. Karkoli. Ponudbe za zgubljene v casu in prostoru je dovolj.

Pa srecno! Oprosti za nesramen ton pisanja, ampak res se vedno ne verjamem cisto, da resno sprasujes.

Schnugg

Nasja  

član od: 10.6.2003

sporočila: 815

21. jan 2013 23:12

V večini teh odgovorov je več zavisti kot pa želje po pomoči. In povedo več o tistem, ki piše, kot o tistem, ki sprašuje.

Mislim, da je marec en čisto običajen človek, ki ga tok življenja nosi svojo pot. In čeprav ima najbrž zadosti vsakodnevnih opravkov, službe, dela doma itd., si želi nekaj več. Lahko bi jo zaradi tega pohvalile, namesto da se norčujete.

Predstavljam si, da si marec želi kako idejo za hobi. Ne za zapravljanje časa, ampak zato, da bi imela nekaj, kar jo izpolni, nekaj, kar ji da novih moči, nekaj, v kar bi vložila vse svoje misli, neko strast, če hočete. Ja, nekaterim pač ni bilo dano, da bi že v otroštvu spoznali svoj dar in svojo "obsedenost". Če sem iskrena, sem od nekdaj zavidala tistim, ki so od rane mladosti točno vedeli, kaj je tisto, kar jih osrečuje; pa naj bo to konjiček, šport, delo ali karkoli tretjega. Tako kot se nekatere drage kulinaričarke ukvarjajo s slikarstvom, pisanjem otroških pesmic, izdelovanjem punčk, fotografijo, športom ... ali pa seveda izdelavo tort. Pač nekaj, kar delaš zaradi sebe in ne zato, ker je to pač običaj, nuja ali potreba. In se potem trudiš na tem področju doseči popolnost. 

Žal, marec, nasveta pa nimam. Zato tudi prebiram tole temo. Čeprav dvomim, da tako idejo lahko dobiš na forumu.

Nasja

kvačkarica  

član od: 30.6.2012

sporočila: 537

22. jan 2013 6:49

No, pa tudi jaz se nisem mogla vzdržat pri tej temi, ne da bi kaj dodala. Popolnoma se strinjam z Schnugg in se pridružujem njenem mnenju. Sploh pa, če se res tako razdajaš, od kod pol odvečni čas, s katerim ne veš kam?

Ampak, je problem, dokler sama v sebi ne najdeš stvari, ki te veselijo in zapolnjujejo, ti tudi mi ne moremo pomagat. Vsak ima svoje iterese, svoje veselje.....Jaz nimam nikoli odvečnega časa, pa sem trenutno brez službe. Svoje gospodinjske stvari opravim , pol pa: kvačkam, šivam, delam iz mavca, slikam na kozarce, grem v naravo.....

Vsi pač nimamo enakih interesov in zanimanj! Nekaj si boš že našla, če le hočeš!!!

kvačkarica

paulinne  

član od: 15.9.2009

sporočila: 78

22. jan 2013 8:07

Marec skušam razumeti. Ne vem zakaj imam občutek, da spinning ni tisto pravo.

Če bi bila jaz v podobni situaciji, bi se najprej zazrla vase in si prisluhnila. Potem bi prerešetala spomin, saj se je marsikdo moral čemu odpovedati v otroštvu, mladosti. Torej je sedaj trenutek za njihovo uresničitev. In nenazadnje je treba pogledati naokrog, s čim se ukvarjajo prijatelji-ice, sosedi-e, morda pa je tudi kaj novega preizkusiš (OK,to že delaš).

Ko sem imela nekoliko preveč časa, sem se pričela ukvarjati z zbiranjem znamk za dobrodelne namene, sedaj časa nimam več, ampak ga vseeno najdem.  Na top mestu mojega seznama imam ježo (s konji) in komaj čakam na kakšen večji kos viška časa. In o pozitivnih učinkih te dejavnosti...

Evo in poleg že ustvarjenega seznama, sem zaradi te teme morala na listo želja uvrstiti še nekaj novih. Kaj pa berem!

paulinne, tudi z žigosanimi znamkami smo lahko dobrodelni

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti