Malo sestavin!!!!!

Maxi25  

član od: 12.5.2011

sporočila: 195

26. jun 2012 9:23

Dan hrane z nič dela:

 

Zajtrk: Jogurt

Kosilo: Naročiš pico

Sladica z malo sestavin: breskva

 

 

Maxi25

kuhinja.slo  

član od: 26.6.2010

sporočila: 108

26. jun 2012 10:12

Pozdravljeni

 

Kadar človek čita nekatere odgovore , se mora resno zamislit in se vprašat , kaj je z nekaterimi ljudmi narobe.

Toliko kritik na račun pisanja  zaradi klicajev , podčrtanih besed in prošenj , naj bodo odgovori brez žalitev kot jih lahko najdeš tukaj , je že prava sramota .

Nekateri se pač ne morajo sprijaznit z dejstvom , da nismo vsi tako dobro računalniško izobraženi kot pisci teh nesramnih komentarjev . Dobro bi bilo , če bi ljudje odprli temo : Pisanje na Kulinariki mora bit po mojem okusu , ali pa ne piši ničesar .

Če je napisano , pošljite mi sladice , vsak normalen človek tukaj ve , da je to mišljeno za recepte sladic , ne pa za že narejene sladice . Če pa nekdo prosi , naj bodo komentarji brez žaljivih vsebin , pa ni nič udaril mimo , saj je takšnih žaljivih odgovorov tukaj kar nekaj in je na te odgovore že navajen .

Če pogledam samo zadnji odgovor za sladico z malo sestavin , napisano je breskva , potem lahko samo rečem : ne bit tako pameten in žaljiv do drugih , saj so nekateri računalniško res dobro izobraženi , za vsakega imajo pripombe , so pa zato na drugih področjih telebani .

Že enkrat sem tukaj napisal , zakaj mora bit toliko kritik , ampak nekateri so pač samo tukaj samo zato, da lahko druge učijo o morali in pravilih , za sebe pa ne vedo kam spadajo .

 Žalostno .

Nekaterim vse pohvale za odgovore .

Lp

kuhinja.slo

Maxi25  

član od: 12.5.2011

sporočila: 195

26. jun 2012 10:17

Jaz ne žalim nikogar. Če je bilo tako čutiti v postu, potem se opravičujem.

 

Dejstvo pa je, da avtorica ni navedla kaj pomeni preprosto pecivo. Je zadeva komlicirana pri marmornem kolaču, ali ne. Je dovolj puding za sladico ali rumove kroglice - katere zahtevajo spet nekaj dela. Težko je povedati recepte, če žal ni dovolj jasna kaj želi. Malo sestavin? Malo sestavin ima navadna toreta, ki jo napolniš po želji.

 

Težko je to interpretirat...

Maxi25

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4732

26. jun 2012 10:22

Dragi kuhinja.slo, tole pišem povsem dobronamerno: presledki se delajo za ločili.

Pri nasvetih glede MALO SESTAVIN!!!!! pa se pridružujem predlogu Maxi25.

Ognjič

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

26. jun 2012 10:46

Kuhinja.slo, ko se ti bodo izpolnile zgoraj napisane želje, ne bo več vojn, ločitev, prepirov... Vem pa, da marsikdo ne misli nič slabega, pa včasih bolj nerodno napiše. Tudi take poste moramo brati prizanesljivo. Z obeh strani malo več tolerance, pa bo.

 

naor

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

26. jun 2012 11:09

No ja, jaz pa to vse skupaj interpretiram takole:

Trenutno je klima težka, meteorološko in drugače, eni še imamo elektriko, ki nam goni računalnike, eni pa čisto zares ne več.

In kljub upravičenemu gnevu v svoji družinski, delovni in kar je še neposrednih socialnih okolij držimo, kot rečemo pri nas, figuro. 

In se potem otresemo, pa še malo ne hudobno, na tem ali onem portalu, kjer ta ali oni prav prosi za klofuto.

Tudi jaz vem, da avtorica uvodnega prispevka ni mislila nič slabega, razumem, da ne pričakuje paketov s sladkarijami in da je bila tista pripomba o žalitvah mišljena skoraj kot opravičilo za njeno polpismenost.

Ja in? Je pač dobila ... že po kje, kot jih dobi vsak od nas, ki se petelini v resničnem življenju ali na spletu.

Če je mimoza (ma bi skoraj rekla, da ni), bo pač usahnila, če ni, se bomo pa menili, strinjali  pa spet ne še leta. O uporabi pecilnega praha, vegete in ketonala, pa i šire, a ne?

Vsak od nas se giblje in komunicira v relativno ozkem krogu familije, delovnih sotrudnikov in podobno mislečih prijateljev. In smo kljub razmisleku vedno presenečeni, ko recimo na netu ali na avijonu itd. nabašemo na recimo soseda/kolega/vrstnika, ki ima popolnoma, ampak res popolnoma druge norme in stališča kot mi sami. Pa tip isto blond kot mi.

No evo, tu vidim zanimivost interneta, v tem, četudi včasih žgočem soočenju mnenj, (mene menda ena toži zaradi razžalitve, saj se ne spomnim točno česa, a je šlo za njen štrudelj ali čast in osebnost) pa v priložnosti, da se naučimo komunikacije, celo grobe, na način, ki ga prej nismo poznali.

Pa kot bi pribil en moj prjatu, če ga ne bi že kot mladička zbrcali z BK : ste teli met, jemejte.

 

 

 

 

nola

f0rk  

član od: 3.11.2011

sporočila: 68

26. jun 2012 11:18

Vsak pove svoje mnenje, vsak na svoj način. Si predstavljate ta dolgčas, če bi vsi enako razmišljali?


besternini1 svetujem, naj si malo pogleda še teme, ki so bile nedolgo nazaj aktualne-kuhanje na kampiranju, kuhanje z eno roko, pa študentska prehrana,...

 

f0rk

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

26. jun 2012 13:36

Besternina, jaz enako razmišljam. Čim manj sestavin, kadar sama kuham. In prosim, pošiljajte mi sladice, pa brez žaljivih pripomb, prosim!

zeta

Maxi25  

član od: 12.5.2011

sporočila: 195

26. jun 2012 13:39

koliko je to malo sestavin? primerjavo prosim?

Maxi25

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

26. jun 2012 14:25

Recimo: moj jabolčni štrudel, ki ga je moj oče naravnost oboževal. Vlečeno testo, pobrana jabolka izpod najbolj kisle jabke, stopljeno maslo, sladkor, lahko žlica kisle smetane ni pa nujno, zvijemo in v pečico. Ponudimo rahlo mlačnega. Dobro.

Seveda pa delam štrudel s skuto, z jabolki, s kislo smetano, jajci, potresem z orehi, variant na isto temo kolikor hočeš. Ampak to je že recept za rubriko: Hrana z veliko sestavinami!

 

naor

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti