Ežojevo potovanje v peru

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4527

20. feb 2012 18:42

naor, vsaj pri meni emšo ne igra nobene vloge, je nikoli ni

 

lp

rosie  

član od: 15.9.2007

sporočila: 1141

20. feb 2012 18:48

zeta je napisal/a:

Za 30+ so tele porcije čist v redu. Doma bo pa spet luštno, ko bo ustvarjal svoje najljubše jedi. Ja nekaj ga pa mora vlečt domov.



zeta

Pa daj no, zeta, veš koliko našemu študentu še manjka do 30+?

on jih ima šele 19, pa nekaj se mi zdi, da se njemu leta odštevajo, ne prištevajo!

rosie

Mygrace

sporočila: 6506

20. feb 2012 18:53

30+.......Celzijevih mogoče, Rosie?

Mygrace

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

20. feb 2012 18:53

naor je napisal/a:

Zeta, bi morala vprašati ursus po emšoju. Mogoče jo vse to še čaka. Jih nekaj poznam, ki so pasjo vročino zamenjale za takole prijetno vreme.

 



naor

A potem misliš, naor, da se ni podnebje tako grozno spremenilo, da mi poletja za prenašat ni. Da gre le za kodo rojstva? Ker nekoč pred tolk in tolk leti meni vročina tudi ni bila tako problematična. Čeprav imam nekaj kolegic, mojih letnic, ki tako navijajo naj se poletje že končno začne in zdajle zagotavljajo, da vročino super prenašajo, potem pa, ko jaz še kar nekako zmorem, marsikatera že zelo tarna, da jo že zdeluje. In tako se še vedno tolažimo, kako včasih pa ni bilo tako vročih poletij, smo jih kar lahko prenašale, sedaj pa kakole.

Drugač pa, važno je, da smo Ežoju mal posmetile, naj še on nas malo bere, nekaj pa moramo počet med čakanjem na njegove zgode in prigode. Kar je res je res, prav fino ga je brat, ker kapo dol, njegov stil pisanja je tako preprost, kot da pripoveduje, vedno vplete ravno pravo mero humorja in to mu daje čar.

zeta

rosie  

član od: 15.9.2007

sporočila: 1141

20. feb 2012 18:56

Omg, Celsius!

Se posipam s pepelom!

rosie

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

20. feb 2012 19:06

rosie je napisal/a:

 

Pa daj no, zeta, veš koliko našemu študentu še manjka do 30+?

on jih ima šele 19, pa nekaj se mi zdi, da se njemu leta odštevajo, ne prištevajo!
rosie

 

Nisem mislila na njegova leta, da je mlad študent vem, čeprav po moje je on že nekaj čez 20, se mi dozdeva. Na 30+ stopinj C sem mislila. Ja saj, če pa ne bi bil tako mlad bi mu itak odsvetovala tole ekskurzijo v Amazonijo, ker to pa mislim, da je kar naporna zadeva. Oh, joj, saj je lepo, da skrbimo za njegovo zdravje, pa da ne bo lačen, pa take stvari, a ne? Ziher se mu dober zdi, čeprav tega ne bo priznal in se bo delal, kot da je našo skrb spregledal.

zeta

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

20. feb 2012 21:44

Uf, uf, kje pa naj začnem. Včasih grem po cesti, pol mi pride na misel veliko pametnih ( ) misli, ki bi jih bilo dobro zapisat, pol, ko se vsedem za računalnik, vse nekam izpuhti in se ničesar več ne morem spomniti. Pol pa neki sestavim nekaj vrstic, pošljem, zaključim, hodim po cesti................... pa saj bi še to lahko zapisal, pa uno............ *ebiga, sedaj je že pozno, bom pa jutar mal premislil........... jutar ( to je pravzaprav danes ), pa spet enako. Recimo nekaj o taksistih v Limi. Taksistov je velik, skos krožijo po mestu in ti nikoli ni treba čakat več kot par minut, da kak pride. Prvo, kaj je treba vedet, ko se taksi vstavi, pristopiš ( odprtem, sovoznikovem ) oknu, poveš relacijo in kolk stane. Če se ti zdi velik, poskusiš znižat, pol ali se zmenite ali pa čakaš naslednji taksi. Taksiji niso dragi, iz prej povedanega se da sklepati, da nimajo taksimetra, domačini se v tem znajdejo, za tujce je pa problem. Drug problem, ki sem ga pred dvemi leti slišal od enega irskega novinarja, ki je rekel, da je Lima mesto s najbolj kaotičnim prometom in najslabšimi taksisti, ki sploh Limo ne poznajo in jim potnik mora razlagat, kam naj ga peljejo. So nekateri indici, ki, se mi zdi potrjujejo zadnje.

Kot včeraj povedano, danes sem mogel priti na letališče nekje ob petih, pol šestih zjutraj. Zvečer sem se s punco na recepciji zmenil, da mi uredijo taksi. To, da mi uredijo je izpadlo tako, da je un možakar ( ponoči je bil možakar ) gre z mano na cesto in se s taksistom zmeni za prevoz do letališča. Prvi taksist, ki je po nekaj minutah čakanja vstavil, pravi, da nima licence za letališče in tam ne sme peljat. OK, par minut počakamo naslednjega, lahko do letališča, ja lahko, kolk stane........... 40 solov. V redu, ko sem se vsedal v taksi, možakar sname tist znak taksi, s strehe, možakar kot omara velik, po vodičih svarijo, pazite se taksistov.....................*ebiga, kaj pa čem, sem tiho kot miška ( treba je poskusit živ ostat ( če se le da )). Opazujem, po moje se peljemo v pravo smer, nekje po moje na pol poti, možakar začne razlagat, da je tisto 40 solov mišljeno sam nekje v bližinu letališča, da je prav do letališča 60 solov, jaz prav na hitro pokimam, se strinjam ( bumbar neumni, lahko bi tražil 4oo soloc in jih tudi dobil. ), nakar možakar traži, da mu jih plačam takoj . Upam, da nisem prebledel, dam mu denar, pol sva tiho. Res pa pred vstopom na letališće, policija kontrolira vsa vozila. Sedaj si jaz za nazaj razlagam: verjetno so oba taksija delala na črno, un ta prvi, je vedel za policijsko kontrolo na letališču in ni upal peljat, ta drugi je bil na to pripravljen, je pač snel tist znak taksija, na letališče je prišel kot navaden občan, ki je kamarata pripeljal na letališče ( nobeden ni videl, da sem mu plačal ). Glede plačila, 60 solov, naj povem, da me je tudi vožnja po prihodu v Limo stala 60 solov. Morda gre za dvojne cene, ki so za tujce višje, tako kot je za letala, to sem vedel, pa nisem hotel to zlorabljat, nekje na internetu je bilo zaslediti kako.

Pa ko že omenjam policijo, ne morem mim tega: policajke ( no, morda tudi policaji, njih nisem zagledal ) so neverjetno lepe - lepo zriktane. Kot, da bi jim uniforme ( več jih je vrst ) vse bile šivane po meri, zlikane, one pa čist diskretno našminkane. Pa ne moreš verjet, da policajka s pištolo za pasom izgleda elegantno. Matr, morda bi to mogla vpeljat tudi naša policija, človek bi se mal lažje počutil, če bi te oglobila ena taka elegantna ( prsata ste vi pomislili žlehtnobe ene, v kot se sramovat, kot bi ena rekla ) policajka.

Glede Lime niti ne vem, kaj bi še povedal. Mesto te preseneti, no vsaj mene je, takšne urejenosti, čistoče, pa tudi nasploh je mesto zelo domače simpatično, nikakor nisem pričakoval. Meni osebno nemška mesta sploh niso simpatična, so nekam " sterilno " lepa, Lima pa ni taka, morda bolj urejena po ameriškem kopitu........... karkoli naj to pomeni.

( unega enega prosjaka in enega potepuškega cucka in en pasji kakec, bomo tokrat kar spregledali.................. pa kakorkoli premislim mi vseen ne gre v glavo, da v Stockholmu vidiš več prosjakov kot v LImi, pa razumi kdor lahko )

Kot rečeno, danes sem imel let za Pukallpo ( uf matr, tale čreva se vlečejo, moram skrajšat ), evo, gremo na letalo:

 

ežoj

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

20. feb 2012 21:49

Slike prej pa ni poslalo!

torej: gremo na letalo:

in čez zasnežene Ande: vamos en Pukallpa

 

ežoj

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

20. feb 2012 21:50

set manjka slika!

ežoj

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

20. feb 2012 21:51

.........no, zdaj sedim pri oknu na letalu in čakam na vzlet...................

rimljanka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti