Ežojevo potovanje v peru

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

20. feb 2012 21:54

......pardon, že letimo............

rimljanka

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

20. feb 2012 21:57

In, kot po čarovniji, po 55 minutnem letu:

smo v drugem času, ma kaj času na drugem planetu!

ežoj

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

20. feb 2012 22:06

A tam, na plaza de armas ( matr, tole je težko za prevedit, veliko južnoameriških držav ima tako urejeno, da je največji trg v vsakem mestu plaza de armas, to pa je težko prevedit, v jeziku ene druge države, bi se to prevedlo kot trg maršala tita ) en japonski turist:

ežoj

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

20. feb 2012 22:08

....ej,neverjetno, spet si ga srečal. Če se prav ne motim, si ga celo enkrat ob Ljubljanici, tam, ob spomeniku Hribarju.....

rimljanka

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

20. feb 2012 22:10

Ti se pa kar hecaj, jaz pa tukaj ( sedim v senci pijem mrzlo pivo in jamram: uf, uf, kdo bo tole zdržal ) in čakam na napad amazonk ( če so slišale, da sem v mestu ), da me odpeljejo v ujetništovo in dajo na test vzdržljivosti!

ežoj

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4733

20. feb 2012 23:04

Svojih prelestnih nožic si pa un japonski turist že cel teden ni v morju umil? Al ga pa samo s fotoaparatom nisi zasačil pri tem?

Greš kaj v maškare jutri?

Tista vozila tam gor..to so motorji s srehco, al bicikli?

Čau bau



Ognjič

Sporočilo je spremenil(a) Ognjič dne 20. 2012 23:05

ursus_le  

član od: 25.5.2008

sporočila: 227

21. feb 2012 15:10

naor je napisal/a:

Zeta, bi morala vprašati ursus po emšoju. Mogoče jo vse to še čaka. Jih nekaj poznam, ki so pasjo vročino zamenjale za takole prijetno vreme.

naor

 

No ... moj emso je cisto ok ... je vedno isti in se cisto nic ne spreminja ... ha ha.

To, da nisem odporna na mraz, pa je ze od vedno. Mogoce se bo z leeeeeeeeeeeeeeeeeeeeti kaj spremenilo, za zdaj slabo kaze ... ha ha.

 

Ampak Ezoj, slike so pa res zelo zelo zelo mikavne ... kar tezko diham, ker bi raje sedela nekje v vrocini in vlagi in se hladila s hladno pijaco, kot pa zdaj ko me zebe 100 na uro in se grejem s cajckom!

ursus_le

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

21. feb 2012 18:21

Ljubica, tvoj emšo se ne spreminja, v tej enačbi je spremenljivka čas. Le ta pa hitro beži in sledi pusti. 

 

naor

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

22. feb 2012 3:28

@Ognjič: motorni trikolesniki!

Torej, spet jaz tokrat iz Pukallpe, kot prej omenjeno. Pa, kot tudi prej omenjeno, kot, da bi bil na drugem planetu v drugem času. Kakšen tretji svet neki, četrti peti..............

Mesto je fenomenalno! To je pa res treba videt! Če bi mi kdo dal na izbiro Pukallpa ali Pariz ( Amsterdam..................... kar koli )seveda Pukalpa. Zakaj, sprašujete? Morda zaradi potepuških cuckov? Mačk? Pasjih kakcev? Morda zaradi pločnikov, ki jih kar naenkrat zmanjka in se nadaljuje blato? Zaradi kakšne luknje na pločniku, v kateri mimgrede zlomiš nogo? Zaradi kaotišmega prometa " motornih rikš ", za katere veljajo enaka prometna pravila kot v Limi; hupa, hupa..........?

Ja, zaradi vsega tega in še marsikaj zravn. Kako so že nekje rekli: *ebeš mesto kje ni ciganov ( naj mi oprostijo člani romske družbe ) in ni potepuških psov! Tam ni niti dobrih ljudi. Kako je s cigani tukaj niti ne vem, potepuških cuckov je velik, živijo v lepem sožitju s potepuškimi mačkami: eni druge enostavno ignorirajo.

Po prihodu v Pucallpo, takoj iz letališča, za mene najbolj zoprn trenutek, ko te obkrožijo ponudniki taksijev, sob, hotelov. Že prej sem vedel za tele motorne trikolesnike, se takoj odločim za moto-taksi. Prijazen možakar, traži za prevoz do mesta pet solov ( naj vas spomnem 1€ = 3,4 sola ) za enih dvajset minut do centra. Že takoj možakar ponudi, da me odpelje do boljšega hotela. On ne ve, za mojo vero, ki mi prepoveduje drage ( beri boljše ) hotele. To mu nekako razložim ( možakar misli da govori ingleze, kar je morda tudi res s precej domišljije ), in mu rečem: as cheap as is possible ( za one, ki ne znajo angleški ( to sem vam že nekajkrat prevedel, lahko bi si zapomniliu ), torej po naše: ne vprašam kolk stane, sam da je kvalitetno ). Možakar me pripelje do enega hostla, 35 solov, to bi še šlo, kaj pa internet, ja tega pa nimamo, pa kako da ja pustim našo cocina sociedad neobveščeno, ga vprašam, on pa nič, pelji naprej, pravim mojemu moto taksistu, me nekam pripelje,: imate internet, seveda, kaj pa cena: 100 solov, *ebiga, spet moja vera, ki mi prepoveduje............... končno tretjič ( v tretje gre rado ), kolk stane: 50 solov, kaj pa internet, seveda accepto, zavpijem jaz, plačam zatri noči............... hotel " Sol de Pucallpa ", spet oni argentinski štosi, klima vgrajena v okno, in se okno ne da odpret, klimo niti nisem poskusil zagnat, v sobi je prijetnih 26 - 27 stopinj, okno je itak s pogledom na en zid ( na razdalji, recimo 1,5 m................ drugač pa v redu. Možakarja vprašam, kolk mu dam da se je z mano zamudil cca 1 uro, pravi, vi ocenite, a je dovolj 20 solov, usta se mu razširijo v nasmeh, torej je bil več kot zadovoljen............

Danes sem se že pozanimal, kako naprej: do Iquitos-a.  uf, me že matra za pisanje, boli me un prst za tipkat ) torej, naj bi za Iquitos odplul ( če ne veste, Iquitos se pohvali, da je največje mesto na svetu,brez kopenske povezave s ostalim svetom, edino s ladjo ali letalom. Letalsko karto Iquitos lima že imam, treba je še priti do Iquitosa,. Danes zvem, da v četrtek, ki sem si ga zamislil kot dan odhoda za Iquitos, ni ladje, torej, verjetno jutri odrinem. Danes že kupil hamaco ( ne povem kaj je, rabim za potovanje s ladjo, uganite ). Pot traja cca 4 dni, torej se nekaj časa ne bom javljal ( morda jutri na hitro, če bo čas ). Vi pa sledite novice, če boste brali, da je kdo padel s ladje v vodo kot fantek in ven prišel kot punčka ( piranhe, saj veste ), upajte, da to nisem jaz.

Uf, da se kaj ne sfacla, bom poslal!

ežoj

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

22. feb 2012 3:47

Uf, še nekaj " video " vtisov:

tole zgoraj niti ne vem kaj je, tole spodaj pa vem:

 

 

 

 

 

 

ežoj

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti