Ežojevo potovanje v peru

rosie  

član od: 15.9.2007

sporočila: 1141

11. mar 2012 17:48

ežoj, dobrodošel

rosie

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

11. mar 2012 18:38

Čeprav polje v tebi vandrovska kri, bo tole verjetno en izjemen večer. Spet doma, kaj lepšega se ti lahko zgodi na koncu enomesečnega potepanja.

zeta

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4733

11. mar 2012 20:11

ežoj 

Ognjič

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

11. mar 2012 22:19

Ne morem verjet, uspelo ti je brez naravnih katastrof!

Dobrodošel doma !

tulka

jovita  

član od: 8.7.2007

sporočila: 394

12. mar 2012 8:44

Kje so slike iz letališča, da vidimo, da si doma? Pa poljubljanje domače zemje (najljubša kulinaričarka naj se sama grebe)? Ežoj, boš moral delat popravnega...pa ponovno pot pod noge...

jovita

tinca  

član od: 3.9.2001

sporočila: 907

12. mar 2012 11:04

Eh vraga.. a je že konec a kaj..

Kaj bomo pa zdaj brali med malico? Bomo drugič kulinaričarke denarčke zbrale za dodatno štipendijo, da bo dlje luštno. Samo popotnik ne vem če nam bo zdržal dlje.

Vsak dan eno kastrolco smeha vam želi Tinca

Mygrace

sporočila: 6506

12. mar 2012 12:16

Jovita, nobenga poljubljanja domače zemlje ni bilo, sem šla špejat na Brnik

Samo en trop Ežojevih najljubših Kulinaričark je bil tam, tiste, ki so imele razglednico s seboj, so se lahko postavila v vrsto za poljubljanje...

...tko da jst sm šla na en kafe pol pa domov...

 

Mygrace

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

12. mar 2012 16:30

No, zdej si se pa že naspal, nafutral mačke, ribe in ostale domače živali, prekontroliral vrt, zdaj bi biulčas za eno mini javljanje s tvoje haciende, pa magari kar iz pritlične etaže.

Čeprav, po vremenu sodeč, bi znala bit tud že zunanja jedilnica odprta, če ne že tudi restavracija. Malček nerodno je edinole to, da je danes najmanj prijazen dan za nakup rib v v aškem ribniku, ampak, kak kremenatl, pardon, kos reberc se pa menda tud pob ponedeljkih najde na pultu mesarjevem, ne?

Da si dobrodošel doma, je pa samoumevno, aneda?

rimljanka

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

12. mar 2012 16:52

tinca, tinca, čak mal, ni še konec, se me kar tako na hitro ne znebite, še eno parkrat se bom oglasil v tej temi. Vsem hvala lepa za dobrodošlico doma ( no razen tistim, ki skozi zobe izustijo " ....... a, kurba študentska, se je le privlekel domov " ).

Če sem že doma, pa tudi se spodobi, domače kosilo, pa nič spektakularnega, le enolončnica, da ne rečem čorba od ohrovta:

to je pa nekam zdravilno, po poti in za urejanje bioritma.

Pa drugač, petek je minil kar v enem laufanju sem ter tja, planirano je bilo, da grem mal rit namočit v Pacifik ( noge sem že ), pa se nekam ni izšlo, pa mi tudi ni ne vem kolk žal. Zjutraj, med ostalim tudi zaradi uživanja v joggingu, sem se sprehajal pri obali ( Pacifika, seveda ), pa se mal vsedem na en zid, opazujem surferje, poslušam bučanje oceana........ ma naporno, ne vprašajte, treba je bilo vse to izdržat, pa mi pride policaj, pa skor boječe, opravičujoče......, če lahko govori z mano. Hodi na tečaj angleščine, morada ima kakšno uro več kot jaz španščine, pa bi rad vadil angleščino........ pa še zravn, firbčn je, pa ne kot policaj, kot navaden državljan, odkod sem, kje pa je Slo, a je to blizu Čečenije, a je to od bivše  sovjetske zveze, pa kolk stane letalska karta iz evrope do Peruja in nazaj, pa, a so v Sloveniji hribi, a so tudi reke, a je to podobno kot v Peruju, kako se mi dopade hrana, a sem poskusil čebiče ( cebiche ), a bom to znal razložit v Slo, kolk je to dober..... vprašanj ne konca ne kraja, bi on en ku*rc zvedel s njegovo angleščino, če bi ne bila moja španščina vsaj taka kot je. On je en tak " turistični " policaj, na plaži, oblečen kot se šika za plažo, nekakšen črn ( ali pa je temno moder ) klobuk, kratke hlače, majca s izvezenim omblemom policije, in seveda pištola za pasom, pravi, da je ta kraj, pri obali včasih bil zelo nevaren, ti enostavno od zadaj pride možakar s pištolo, in zahteva vse kar imaš, ali te ustreli........... veliko je " problemas social " ( ja, in ravno jih bojo razrešili s večjim številom policajev........... no, do neke mere že, ker so v policijo sprejeli ( verjetno ) polovico prejšnjih roparjev, jim naredil kak tečaj in sedaj lovijo bivšo drugo polovico prijateljev ( matr, a ne, da sem žleht ) ). Kakorkoli, ko sem omenil one luštne policajke, takoj je vedel, policia transito, takoj se je videlo, da je fovš, ker so one verjetno " prave policajke s šolo " ( to je seveda le moje sklepanje, pa mimgrede, v Peruju, je tudi za ženske obvezna vojaščina, ki enako kot za moške, traja dve leti, ja, ženske so pač enakopravne, a ne?  ).

Kakorkoli, od popoldanskega namakanja riti v Pacifiku ni bilo nič ( zmanjkalo časa, pa po pravici povedano sem se mal bal, da spet ne izgorim na soncu, kajti to je tam zelo varljivo ). Zvečer sem mislil, da se dobimo s Dašo in njenim možem, da še kakšno rečemo, pol tudi od tega ni bilo nič............. dala pa mi je telefon od senjora Ivan Prosena, ki že 60 let živi v Peruju, in rad poklepeta s kom po slovensko. Zvečer ga pokličem, seveda se oglasi senjora Prosen in mi neki govori, na kar ji jaz razložim, da " no entiendo nada, porque, yo no ablo espanjol " na kar me vpraše za ime............. in se oglasi senor Ivan, in se zmeniva, da se dobiva v soboto ob 11 v kavarni Haiti .

TBC

ežoj

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti