Ikea - dostava, montaza

Kotarca  

član od: 13.6.2010

sporočila: 614

tema odprta - 7. dec 2011 5:34 | ogledi: 11.307 | odgovori: 4

Katja D je v eni od tem o ikei napisla tudi tole:

_______________________________________________________________________________________________

Pa še informacija glede nakupa in dostave, če bo morda komu v pomoč:

Midva sva poleg kuhinje kupila še nekaj večjih kosov pohištva. Odločila sva se, da bova za vse skupaj naročila dostavo na dom (t .i. "full-service"). Ikea ima tako nakupovanje super urejeno. Hodiš po trgovini, po različnih oddelkih "nabiraš" predračune z želenimi izdelki in tam, kjer se ustaviš na koncu (midva sva se ravno pri kuhinjah), ti prodajalec vse skupaj spravi v eno samo naročilo. To potem plačaš na blagajni, skupno vsoto nakupa ti naložijo na darilno kartico, ki jo potem skupaj s seznamom neseš nekaj metrov naprej do okenca DHL-a, kjer se dogovoriš za dostavo. "Full-service" stane 114 evrov (plača se ob prevzemu naročila), vanj pa je vključena "pomoč pri nakupu" (iskanje artiklov po skladišču) in dostava; cena je enaka ne glede na število nakupljenih artiklov. Uslužbenec na okencu je rekel, da bo dostava nekje v 7 do 10 delovnih dneh (prišepnil pa je še, da bo verjetno že prej, a da mora reči 7-10 dni ). No, dejansko je vse skupaj potekalo ekspresno hitro. V Ikeii sva bila v ponedeljek, v sredo pa so naju že klicali, če lahko naročeno pripeljejo v Pa še informacija glede nakupa in dostave, če bo morda komu v pomoč:

Midva sva poleg kuhinje kupila še nekaj večjih kosov pohištva. Odločila sva se, da bova za vse skupaj naročila dostavo na dom (t .i. "full-service"). Ikea ima tako nakupovanje super urejeno. Hodiš po trgovini, po različnih oddelkih "nabiraš" predračune z želenimi izdelki in tam, kjer se ustaviš na koncu (midva sva se ravno pri kuhinjah), ti prodajalec vse skupaj spravi v eno samo naročilo. To potem plačaš na blagajni, skupno vsoto nakupa ti naložijo na darilno kartico, ki jo potem skupaj s seznamom neseš nekaj metrov naprej do okenca DHL-a, kjer se dogovoriš za dostavo. "Full-service" stane 114 evrov (plača se ob prevzemu naročila), vanj pa je vključena "pomoč pri nakupu" (iskanje artiklov po skladišču) in dostava; cena je enaka ne glede na število nakupljenih artiklov. Uslužbenec na okencu je rekel, da bo dostava nekje v 7 do 10 delovnih dneh (prišepnil pa je še, da bo verjetno že prej, a da mora reči 7-10 dni ). No, dejansko je vse skupaj potekalo ekspresno hitro. V Ikeii sva bila v ponedeljek, v sredo pa so naju že klicali, če lahko naročeno pripeljejo v četrtek . Prišli so ob dogovorjeni uri, v manj kot desetih minutah vse znesli v hišo in odbrzeli naprej. Prav neverjetno .

Zdaj sem pa presrečna, končno imam tako kuhinjo, kot sem si jo vedno želela, in dovolj prostora za moje kulinarično ustvarjanje . Samo energijo, ki mi jo je pobrala selitev, moram obnoviti, pa bo šlo kot po maslu ...

Katja D.

_________________________________________________________________________________________________

Zanima me vse z dostavo in morda tudi montazo, ce je kdo narocil tudi montazo?

Kako ste pripeljaji v Slovenijo vecje kose pohistva, npr. trosede s posteljo, kuhinje? Ali sploh dostavljajo v Slovenijo?

Iskala sem informacije za trgovino v Villesse( Italija), ki nam je najblizja, vendar sem dobila razlicne odgovore, eni, da dostavljajo samo v blizini meje, oz.samo do 50  km oddaljenosti, drugi, da v Slo ne dostavljajo.

Trenutno nimam moznosti, da bi sla osebno v trgovino, zato sprasujem tukaj, kjer se vse zve

Kako ste torej resevali probleme s prevozom in ali je kdo narocil tudi montazo?

Hvala za vsako info.

 

 

Kotarca

HADŽIČ  

član od: 8.3.2009

sporočila: 21

7. dec 2011 6:57

Pozdravljeni jaz sem  kupila kuhinjo z mizo in stoli,ter dnevno.Mizo in stole sem sama pripeljala, ostalo so pa oni naročila pa sem tudi montažo tako da so mi jo oni zmontirali. Ker če sam montiraš in da je kaj narobe sam prevzameš odgovornost in stroške.Sem kupila kar veliko kuhinjo in  so monterji montirali cel dan.

Sem pa imela probleme ker korita mi niso montirali vredu tako da sem potem poklicala serviserje in so vse poštimali.Če pa si sam montiraš nimaš nobene garancije .Tudi pri pečicah,hladilnik štedilnik  nimaš garancije.Ni pa poceni montaža Jaz sem plačala za montažo 500e.V katalogu piše do koliko km pripeljejo. Stanujem pa ob meji.

Sem pa zadovolna z vsem kar sem kupila.       lep pozdrav.

 

 

HADŽIČ

ZAČETNICA  

član od: 2.2.2007

sporočila: 1985

7. dec 2011 8:07

Meni so v Ikei Graz rekli, da do Mb dostava ni problem (to je kakšnih 60 km razdalje).

Začetnica

ZAČETNICA  

član od: 2.2.2007

sporočila: 1985

7. dec 2011 8:09

Uf šele zdaj vidim - 500 € montaža, to pa je kar veliko. Sicer je res, da se na kuhinji prišpara, samo meni moj ati zlati zmontira za 20 € (sestavine za dobro kosilo) celo kuhnjo.

Začetnica

kaja45  

član od: 29.6.2007

sporočila: 95

7. dec 2011 9:03

Predlani smo kupili kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo v ikei Graz. Za dostavo ni problem, za ikeo je delala neka slovenska firm, so dostavili in znosili v želene prostore. Sestavili smo sami, priklop aparatov pa je prišel narediti električar. Garancija ti pa velja, tudi če sam lesene elemente sestaviš. Cena je bila 120€. Od Maribora smo oddaljeni cca 100km.

kaja45

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti