Ni pisalo na nalepki. Sem rekel,da sem plonkal nick.
Multivitamin
multivitaminNi pisalo na nalepki. Sem rekel,da sem plonkal nick.
Multivitamin
multivitaminItak pa od vitaminov (večine) v onih sokovih ne bo nič od hipervitaminoze. Multi, akr se pa plonkanja tiče, se da pa tudi narobe preplonkat.
Vidiš, na to nisem pomislil. Še plonkat ne znam.
Res sem prepisal etiketo s steklenice,ko mi je zahtevalo uporabniško ime,no.
Multivitamin
multivitamin| limnol je napisal/a: |
Če bi ves krompir, ki ga Američani pojedo, pojedli kuhanega v oblicah, jih ne bi kaj pretirano dajalo, težava je v tem, ker ga veliko večino zmažejo v obliki čipsa. |
Bi sprejel tole stavo. Če izbiraš primerne maščobe jih lahko poješ veliko (tudi 60% vsega kalorijskega vnosa), sladkorja (per se, ne zdaj razgradnja ogljikovih hidratov) pač ne. Kalorije in zdravje sta velikokrat ločena pojma.
Kogar pa skrbi vpliv krompirja/riža naj si preveri krvni sladkor po obroku, da vidi če je pri njemu to problem.
Mirjan,
daj prosim pojasni, kaj bi rad stavil in s kom - jaz tega pri najboljši volji ne morem razbrati.
lep pozdrav,
Sonja
Finta pri zmanjševanju sladkorja (krompir in predelana žita ga tudi precej vsebujejo), je v tem, da je odstranjevanje odvečnega sladkorja iz krvi isti proces kot skladiščenje maščob.
Na kratko povedano.
TermanTerman, temu na kratko povedano, ni tako enostavno. Poraba, kakršna koli že, ni premo sorazerna skladiščenju in obratno. In tudi povišan sladkor v krvi ni equal maščobam. Madonaca, eni si privoščite.
Vsekakor to ni isti proces. Isto, enako, podobno, mogoče... hmmm?Ajej jej. Grem na pomfri z polnomastno majonezo in na lonček polnomastne kisle smetane.
Kako jo bom izločil? A ti jaz nazorno napišem proces in procente izločanja iz telesa???
Multivitamin
multivitamin| Terman je napisal/a: |
Finta pri zmanjševanju sladkorja (krompir in predelana žita ga tudi precej vsebujejo), je v tem, da je odstranjevanje odvečnega sladkorja iz krvi isti proces kot skladiščenje maščob. |
Ne se hecat, no. Biokemija in fiziologija sta (malo bolj) resni vedi. Ne zavajaj ljudi z neresnicami, no.
Kot je enkrat napisala proxima: očitno se je nekdo pustil grdo naplahtati o tem, kako deluje človeško telo.
SonjaVem kako komlicirano je to. Sem le poskusil zadeti bistvo z enim stavkom.
TermanKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Browniji s temnim pivom

Metuljčki s paradižnikovo omako