Pogodba o prenehanju delovnega razmerja

Čarli08  

član od: 4.1.2010

sporočila: 275

21. mar 2011 11:49

Brez zamere, ampak upam, res upam, da tega ne boš sama delala, ker je verjetno ne bo nihče razumel, vsaj s takim pravopisom ... Mislim, da rabiš nekoga, ki ti bo najprej poštimal papirje, potem pa svetoval, kako zapreti eno od dejavnosti, ker upam, da sta v podjetjih sama z možem, sicer ne vem, kako brez računovodstva obračunavata plače ter korektno opravljata ostale hr zadeve. Čarli08

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

21. mar 2011 14:04

Prebrala sem še enkrat: Beki ima SAMA podjetje, mož dela na področju elektro, ki ne gre, torej je dovolj razlogov za izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi.

Poskušajte razumeti, da samo delo ni podlaga za preživljanje, potrebno je imeti dovolj dobička, da se delacev poplača in odhod iz podjetja ni bližnjica do zavoda.Tudi ni izigravanje zakona.

Nekateri pač ne razumejo stiske drugih. Tule je konec komentarja.

F r i n a

beki  

član od: 21.11.2006

sporočila: 236

21. mar 2011 20:24

Ja vse lepo in prav. Sigurno bi se mož zaposlil tudi na drugi dejavnosti, samo ta dejavnost ni za njegovo stroko žal, tudi če bi se zelo potrudil oz. zavihal rokave ni to stroka za njega. Ni pa še zdaleč ena misleča pot do socialne pomoči oz. izkoriščanje tega. To je misleč samo začasno do njegove nove zaposlitve, ki se jo zelo vsi z družino želimo za njega in tudi on sam. beki

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

21. mar 2011 21:16

A imaš d.o.o. ali s.p? In kakšna je pogodba o zaposlitiv? Ta je temelj tudi za prekinitev, saj mora vsebovati člen(e) glede tega. Bolj kot te sprašujemo po podrobnostih, da bi ti pomagale (ker očitno res rabiš pomoč, če se kot solastnica ali lastnica doo ali sp niti toliko ne znajdeš, da ne bi vedela, kako moža spravit ob službo in to z njegovim pristankom).

Daj frini pošlji podrobnosti na zasebno pošto, kolikor jo poznam, ti bo brez nadaljnjega pomagala, odlično se spozna na te zadeve. Ali te bo vsaj napotila na pravi naslov, kot te je že v enem od odgovorov, a očitno s premalo smerokazi.

Mamamia

mamamia

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

22. mar 2011 18:57

Bolezen tega foruma: namesto da bi ji pomagali, kam se naj obrne, kako naj moža odpusti, se spuščate v ocenjevanje njene odločitve. Premalo je povedala in za oceno svoje odločitve vas ni prosila.

Osebno bi zavila vrat tistim osebkom, ki v udobnih javnih službah prodajajo ideje o krasnih možnostih podjetništva, potem pa silijo ljudi, da se morajo boriti, vsztajati, brez dobička. Jim je prav malo mar, ko podjetniki v obupu končajo na štriku, njim služba vedno ostane.Vprašajte kakega bančnega svetovalca za podjetnike o tem.

Torej:  Beki lahko moža odpusti, če mu ukine delovno mesto. Ni ga treba siliti, da dela nekaj drugega. Seveda vam ne pade na pamet, da za oba ni dohodka v tem s.p. in da mož najbrž ne zasluži plače in pokrije svojih stroškov.

 

F r i n a

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

22. mar 2011 19:47

Sorry, ampak da nekoga zaposliš, je potreben določen intelektualni napor, saj je treba izpolniti kup papirjev. In če ti je sila v podjetju, potem brez skrbi da se potrudiš še malo razmišljat, kako se človeka znebit. Vsaj v tem so firme danes zelo uspešne. Kar se zavijanja vratov tiče - Frina, ne vem, kaj je tebi tako zagrenilo življenje, vsak pač dela, kar najbolj zna. Saj se kar hitro pokaže, če je kaj za besedami ali gre vse skupaj bolj v veter. Sicer pa, kot praviš, delaš to na prijazen način. Tudi prav. Lep pozdrav, Sonja

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

22. mar 2011 20:05

Frina, prosim, kako pa naj ji drugače pomagamo kot z dodatnimi vprašanji in s tem, da jo napotimo na nekaj pravih naslovov, če že sama ne ve, kam? In vejremi, prav bančni uslužbenci vedo povedati veliko zgodb o lahkotnosi nekaterih, ki se, kljub opozorilom, podajajo v podjetništvo.mamamia

 

mamamia

franciska  

član od: 15.2.2011

sporočila: 144

22. mar 2011 20:47

Ni kaj pomagati z nasveti, ker hoče to, kar sem že zapisala pa ni razumela, kakor še marsikdo ni. Če ne bi rabila podatka, kako zaobiti zakon, bi šla na določene inštitucije. Tako mislim in mogoče imam celo prav,če ne pa oprostite mojemu pisanju ampak je treba reči bobu bob. franciska

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

22. mar 2011 21:33

Kolikor vem, ima Beki rešitev in ne gre za zlorabo instituta odpovedi pogodbe.

Komur se ljubi, naj prebere naslednjo zgodbo.

Pred nekaj več kot 20 leti sem v moji pisarni prepričevala gospo, ki je lahkomiselno sprejela odpravnino, naj vendarle razmisli, ker službe ne bo imela nikoli več, ker je denraja malo in da bo potem težko živeti. Nisem imela nobene stimulacije za delavce, ki so odšli po mojem projektu, ki je bil tako dobra ideja, da je nekdo to idejo takrat prodal za 1000€. Potem, ko sem kolegijalno pokazala svoje ideje. Pustimo to.

Takrat je bil postopek, ki ga ne bom podrobno opisovala, so pa ga moji kolegi označili z norostjo, ki je zajel več kot 100 ljudi. Imela sem precej dobre podatke o ostalih, pri njej pa me js skrbelo. Bila je edina, ki sem jo nekajkrat poklicala, kako je. Nekaj let potem sem jo srečala pri sosedu, ko sem prilezla iz fižola, ko sem iskala poblega mačka. Povedala je, da je srečna. Sem pač mislila, da sem se zmotila v oceni, saj je res nisem dobro poznala. Pet let kasneje je šla na štrik. Zaradi pomanjkanja in revščine. Je potrebno komentirati ?

Več let sem predavala brezposelnim in srečavala različne usode, veliko jih je iskalo pomoč in nasvet  preko mojih znancev in prijateljev. Upam trditi, da razmere poznam, da sem spoznala veliko različnih zgodb. Tudi dolgoletna specializacija se je pozna, zato si upam trditi, da je žaljivo ljudi v stiski obtoževati kar tako, s pozicije, da so lenuhi, lahkomisleneži in goljufi. Tega ne smemo reči prav nikomur.

Ljudje imajo različne sposobnosti. Nekateri se ne odločijo prav, nekateri ne razumejosituacije, ki je zanje prezahtevna, nekateri so manično-depresivni, veliko pa jih verjame ljudem, ki so plačani, usosobljeni samo za to, da jim dajo prave, celovite informacije in da jim povejo, kaj jih čaka. Evo, to je problem. Svetovalci različnih sort, ki so plačani od tega, koliko jih gre v samozapolitev, pa nimajo pojma o poslovanju, so ljudje, ki jim povprečni človek verjame, da vejo, da znajo. V resnici do danes še nisem srečala nikogar, ki bi mi povedal, da so mu pomagali s pravilnimi usmeritvami in podatki. Uspeli so samo tisti, ki bi svoje podjetje ustanovili brez njihove pomoči, kar so pravzaprav tudi naredili.

S svetovanjem bi morali ugotoviti, komu odsvetovati samozaposlitev, v teh časih gospodarske krize pa najbrž to ne bi pomagalo.Tu šteje višja sila.

Ne pišem iz usmiljenja, pišem zato, da boste poskušali pokazati nekaj razumevanja za ljudi, ki so manj spretni, manj srečni in niso v pravem času. Nekaterim plava kamen na vodi, drugim pa še pluta potone.

In me prav malo briga   kogarkoli razprava o moji prijaznosti, v tej zgodbi sem bila koristna.

 Ko je shavtio shavtio je. (Hvala Vendy za idejo )  

F r i n a

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

23. mar 2011 0:41

Bravo Frina! Vedno znova me tvoji prispevki navdušijo.

nola

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti