Pozdravljeni!
V kakšnih količinah naj začinim mleto meso za pleskavice? Povsod pišejo samo začimbe a nič v količinah.
Ker sem začetnik v kuhinji, še nimam razvitega "začimbnega okusa"...
Hvala, ljp :)
vlkapika
Pozdravljeni!
V kakšnih količinah naj začinim mleto meso za pleskavice? Povsod pišejo samo začimbe a nič v količinah.
Ker sem začetnik v kuhinji, še nimam razvitega "začimbnega okusa"...
Hvala, ljp :)
vlkapika
To je odvisno od okusa, za prave ljubitelje pleskavic samo sol, ponavadi pa dodajo tudi poper, nekateri česen, aja, čebulo sem pozabil, mogoče tudi sladka paprika.
Majhen ščepec soli na pleskavico za moj okus, ampak saj se hitro navadiš, 3-4x in boš dobila občutek.
Commis débarrasseurMeni je govedina presuha, svinjina in malo govedine, pa čebula, sol in poper, to je meni za pleskavice., Po okusu. Poskušaš, dokler ne zaznaš, da je dovolj. Bolje najprej malo, pa počakat, da se masa prepoji, pa potem dodat, če je treba.
Mamamia
mamamiaArchi, odlično! Že dolgo iščem avtentičen recept za pleskavice in me zelo veseli, da si ga objavil.
Se priporočam še za kakšnega.
nolaSam tudi prisegam samo na goveje, za čevapčiče mislim da se uporablja tudi teletina v mislim da istih odmerkih delov živali kot si napisal zgoraj. Lahko v tej knjigi preveriš če to drži, ali je tudi za pleskavice mogoče mišljena teletina?
Commis débarrasseurKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Kremni rezanci s tartufi

Svinjska ribica