Kaj danes za zajtrk

danes: mlečni riž s cimetom

mali kuhar

NOM NOM. Na MIKLAVŽA pa sledeče (Hvala stric Miklavž)

Uvertura: 15g ČOKOLINA (končno sem ga rešil iz čevljca xD) z deci mleka. Ohoho, po več kot desetletju, še vedno takšen kot se šika. Še ko sem ga pripravljal sem že imel v ustih oni, nezamenljiv okus. Njam,njam. Pje, čokolešnika (nekdaj našega, od dosti ljudi okoli mene hvaljenega. Majkemi, ako bi ga še vedno delali pri nas, bi ga takoj kupil. Slo. je le SLO!!) pa še kljub non stop planiranju kako ga bom probal, še vedno nisem. Obljubim, da naslednja pakunga bo pa definitivno čokolešnik :D

Zajtrk: Klasika z sadjem,kefirjem,oreščki + ovseno/rženimi kosmiči with KEFIR in enim narezanim dateljnom.
Tokrat med sadjem povsem NOV (meni neznan) sadež iz ponudbe INTERSPARA imenova SWEETIE (Oroblanco. Ula Paloma Blanco? Roberto Blanco maybe?!?!). Ni sweet ravno, je pa križanec med TARDEČO in RUMENO GRENIVKO. Debela lupina, okus pa veliko manj trpek kot pri omenjenih grenivkah.
Navdušen nad nečim novim,drugačnim. Dobro pride v kombinaciji z sladkobnostjo klementine in jabolke. Uporabil samo polovico sadeža, saj bi drugače bilo way too trpko xD

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

danes: jabolčni štrudelj

mali kuhar

Danes, lojna pogača s semeni, sončično seme, seme prosa :

uf, ne, to ni bilo za mene, tole bo menda prav:

jajca domača, slanina tudi.

ežoj

danes: domač kruh z borovničevo marmelado

mali kuhar

Ni je čez klasiko!!! :D
Uvertura: Planinski čaj + 1limonin piškot in 1 scones
Čez eno urco pa;
Grenny smith,vanilij kaki, klementina, pol zelene banane, različni oreščki/semena, ter 2 žlici kellogsa za heustljavost :D
V posebni skledici pa ovseno/rženi kosmiči namočeni v kefir ter z dodatkom mletih lanenih semen, ogromno cimeta in mletega ingverja.

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Gobe z jajci - se jih je zaželela moja boljša polovica

Veronika

Cvrta šnita (tako kot jo je nona delala)  in kavica .

Poletnica

danes: pz kosmiči z mlekom

mali kuhar

zjutraj so bili topli sendviči, jabolčni kompot:)

majaos

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti