Oblačilni report pomlad poletje 2011

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

14. mar 2011 10:28

Scholl seveda ima gelirane blazinice, prodajajo jih v Sanolaborju, stanejo kakih 8 EUR...

Je pa seveda štos, da blazinice vsega ne morejo rešiti.

In pri peep-toe salonarjih je pač tako, da so oblikovalci po odzivu uporabnic počasi učijo, kako se stvari streže. Recimo:

- če je odprtina spredaj taka, da gledata ven več kot dva prsta, se bo z nošenjem zgodilo to, da se bo odprtina spredaj še bolj raztegnila in je nevarnost, da bo stopalo počasi zmeraj bolj vleklo naprej, zadaj pa se bo obuvalo sezuvalo....

- če je štikla neto višja od 10 centimetrov (neto pomeni, da moramo odšteti platformo, če obstaja), se bo stopalo vsekakor porivalo naprej in se bo vse skupaj preveč raztegnilo in po eni sezoni se bo tudi najbolj dizajnerski čevelj na svetu sezuval in se ga ne bo več dalo obuti

- bolj udobni so peep-toe čevlji s platformo kot peep-toe brez platforme. Letošnje platforme so precej visoke, ampak se kar udobno preživi v njih (npr, tisti čevlji, ki jih nosi Tjaša v NLP so v resnici čisto udobni, ravno zaradit ega, ker neto štikla ni blazno visoka)

Še opozorilo: Satenski salonarji so samo za večerne priložnosti in za indoor aktivinosti (od zunanjih aktivnosti so pa samo za po rdeči preprogi). So mehki, ampak raztegnejo se pa hitreje kot usnje.

Sama pri izbiri čevljev gledam, če se bo zgodil "Pepelka efekt". To je, če se mi bo, ko bom nataknila čevlja, zazdelo, da je svet samo moj, da ni nič nemogočega in da se vse okoli mene iskri kot v kakšni Disneyevi risanki. In koliko se spomnim v zadnjih letih, sem kiksnila morda trikrat (okej, nakupovanja škornjev ne štejem, tam je uspeh, če niso preširoki, več se ne da zahtevati), drugače je pa kar šlo. Samo, če vem, da bom morala čez dan veliko hoditi po čudnih tlakih (kako ne maram granitnih kock po mestu....), potem si za taka opravila v vrečko pripravim tudi obuvalo "za hodit". Salonarji so pa za "ustavljanje prometa".

 

Vendelina jr.

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

14. mar 2011 10:43

Haha, jaz imam ene salonarje, ki so sicer lakasti sandali za ustavljanje prometa, spravljene v omari. Včasih jih prijazno pogledam in jim pomežiknem, češ, se še spomnite, kako smo plesali na Bledu in šli proti jutru v hotel, jaz bosa, vidva pa vsak v eni roki!  Imam tudi še dva para lepih čeveljcev s peto, tudi za spomin. Že dvajset let nosim, razen za posebne priložnosti, "ravne" čevlje. Zelo rada pa pogledam lepe nogice v lepih štiklah, sploh če jih lastnica nosi, kot da se je rodila z njimi.

 

naor

Zara-Marisa  

član od: 12.6.2003

sporočila: 351

14. mar 2011 16:06

Hja, se mi je kar zdelo, da bo tako. Pač še eni čevlji "from car to bar" ;) Tile moji imajo drugače ravno pravšnjo peto. Visoka je 7-8 cm, kar pomeni, da je višina za hojo ravno prava (kar je čisto vseeno, glede na druge težave), ven mi gledata mislim da dva prsta ali pa eden in pol. Vsaka šola nekaj stane, jaz sem se iz te naučila, da tovrstnega modela najbrž ne bom več kupila. Pa če bo še tako vau - rabim čevlje, v katerih lahko hodim brez bolečin, ne pa da me vse boli in potem izgledam tako, kot da ne znam hodit v petah.

tamalaursa  

član od: 29.3.2006

sporočila: 795

14. mar 2011 16:18

Vendelina mene pa zanima oblačila katere barve lahko oblečem če nosim rdečo šminko? Nekako se bojim kaj drugega oblečt kot črno ker imam občutek da bom v drugih barvah zgledala kot šema za pusta :S.

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

14. mar 2011 20:56

Urša, z rdečo šminko je takole:

- veljajo vse tisto o rdeči šminki, kar je tule že večkrat povedala naša Vanjič from USA, ni za na vsak ten in ni za zobe, ki imajo kak ortodontski incident.....

Ampak so še drugi omejevalni pogoji:

- Tudi, če je ten okej (lepše se kombinira s svetlejšimi teni, lepe temne kože in rdeča šminka, to je nekako preveč barve na kupu....,) in tudi, če so zobje okej, je treba za rdečo šminko več-ali-manj že v nulo znati mejakpiranje. Si je treba znati narediti klasiš mejkap (inkluzive podloge in blusherji), je treba znati narediti dober smokey-eyes in seveda je treba znati narediti ravno črto z eyelinerjem. Dokler punca tega ne zna narediti v petih minutah....še ni za rdečo šminko.

- In sedaj še glavni razlog: Dokler punca ni prepričana v to, da je carica in dokler nima karizme, s katero doseže, da jo vsi opazijo, ko vstopi v sobo (pa nima rdeče šminke)....do takrat naj ne uporablja rdečega lipisticka, ker ne bo ona nosila takega mejkapa, temveč bo mejkapr zradiral njo. S tako kapaciteto se punca rodi, vendar pride ta kvaliteta pride do izrazra tam nekje od petindvajsetega leta kasneje (še Madonna je ni nosila pred to starostjo....), če pa ne pride do tridesetega, je pa to zato, ker te kvalitete punca pač nima. Skratka, dokler imaš klovnovski občutek z rdečo šminko....ta pač ni zate, tudi če imaš črna oblačila. Sicer si pa še mlada in leta, ki jih imaš sedaj, izkoristi za oblačila, ki jih lahko nosiš sedaj in v katerih bi bila malo otročja čez kakih deset let (recimo pajkice in strašno prekratkro krilce, pa kakšne malo ocufane džins hlače v kombinacijami z jakno z zakovicami....).  Punca z rdečo šminko pri dvajsetih je pa nekdo, ki obupno poskuša biti starejši kot je in se potem ta obup tudi strašno močno vidi.

Vendelina jr.

tamalaursa  

član od: 29.3.2006

sporočila: 795

14. mar 2011 21:22

Jaz sicer trenutno nimam očutka da zgledam kot klovn, me rdeča šminka prej naredi samozavestno (no ja reča šminka pa ray ban geek očala :)). Najboljša beseda za moj trenutni stil je rock princess, se pravi netki na čevljih, torbici in kjer koli je možno, simpl make up z bumom na ustnicah, kavbojke, top ali T-shirt pa včasih kakšna srajčka. Pajkice pa kratko krilce mi ne potegne... nekako ni moj stil, naredim pa nekaj kar se ti bo verjetno zdelo blaaazno čudno..... nosim all starke z oblekico ki ima krilo na A obliko (ne vem če sem prav napisala... pač zgoraj stisnjeno, spodaj pa na ven), to je edina "drznost" ki si jo upam naredit :).

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

15. mar 2011 9:52

Ti kar gradi svoj stil. Boš sicer naredila še nekaj kiksov, ampak z leti je tega manj. Saj jaz sem tudi mislila, da sem blazno kul z rdečo šminko (pa z vijola tudi, nikoli nismo nase dajali toliko mejkapa kot v osemdesetih) pri enaindvajsetih....pa v resnici nisem bila tako blazno kul (ampak to ti potegne deset let kasneje).

Rdeča šminka + geek očala zna biti zanimiv stajling, če delaš kaj podobnega kot je naredila Arisa pre dvema letoma na festivalu v Sanremu (poglej na youtube njeno Sincerita iz leta 2009) - ampak tudi Arisa je bila takrat že starejša.

Ampak, nevertheless, jaz kiksom in hecnim kombinacijam navkljub prej aplaudiram tistim, ki eksperimentirajo in si to upajo, kot pa tistim, ki igrajo na ziher (beri: neopazno) že pri dvajsetih

Vendelina jr.

andrejka  

član od: 1.8.2004

sporočila: 800

20. mar 2011 10:10

Na nekem drugem forumu sem zasledila tale link s krasnimi oblačili. Žal je to španski katalog za blago in ne za narejena oblačila. Všeč mi je, ker je v njem pestra paleta oblačil: od zadržane klasike do navolančkanih in frfotavih oblekic, veliko je tudi cvetličnih in mavričnih potiskov, ki so mi izjemno všeč. http://www.cadenamujer.com/CVMPV2011/cvmpv2011.html

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

22. mar 2011 7:21

Vendelina, a nisi nekoč govorila o nošenju moške srajce (za ženske, da ne bo pomote)? Ko sem gledala slikce na linkih, ki so bili v nekem tvojem postu, je bilo tudi veliko moških detajlov? Kupila sem si zelo fino moško srajco (imam očala z belim okvirjem in zato je bela trenutno in), pa mi dlje, kot da jo nosim h hlačnemu kostimu, ne seže. mimika

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

22. mar 2011 10:17

No, pa poskusimo z moško srajco

- če imaš kakšne haremske hlače (ne tiste grozljivke iz trikotaže ampak iz korektnega materiala), ta kos funkcionira totalno drugačno, če imaš zraven belo moško srajco in leder kratko jaknico

- potem se npr super kombinira z dolgim krlom: recimo, imaš kakšno daljše krilo z razporkom, spodaj oblečeš majčko enake barve kot krilo (recimo črno) in potem čez oblečeš moško srajco, gumbov ne zapneš, namesto tega zavežeš v vozel spredaj in je to TO.  Slovesna varianta tega je, da imaš belo srajco v kombinaciji s temnim svilenim krlom, ki ima tilasto podlogo (da deluje bolj široko), zraven pa kakšno svetlečo torbico

- za kežual soboto: oblečeš kavbojke, belo spodnjo majčko in čez belo srajco, zavezano v vozel in čez blazer in greš na tržnico, poletna verzija tega istega je to, da imaš namesto kavbojk kratke hlače in nizkopetne gladiatorke.

- bolj funky verzija tega istega: namesto kavbojk imaš svetleče kavbojke ali pa pajkice in seveda štikle

- Oblečeš jo čez poletno oblekico z naramnicami, prepasaš in si čisto decent za službo (ker drugače s tenkimi naramnicami ne hodimo v službo).

Hope this helps

Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti