Oblačilni report pomlad poletje 2011

facko  

član od: 6.2.2003

sporočila: 47

22. mar 2011 14:28

No, ampak pri teh belih moških srajcah je tako, da niti slučajno ne pašejo vsaki - najbolje pristojijo suhim ženskam in takim, ki nimajo izrazitih oblin in pri katerih ni velike razlike med obsegom oprsja, pasu in bokov, najslabše pa grejo na postavo peščene ure. Še posebej, če je oprsje večje od švoh B košarice. V tem primeru se moška srajca, ki ti je čez prsi prav, prav nemarno nabere okoli pasu in tako zakrije ta atribut, hkrati pa še dodatno razširi in poudari boke. Končni učinek je blizu temu, kar smo lahko videli pri Špeli Grošelj v zadnjem videu - punca, ki bi v kaki drugi opravi zgledala čisto ok (pač večje prsi in boki in ozek pas), je v tisti v pasu nabrani oblekci zgledala kakih 10 kil težja kot je v resnici. Peščenim uram pač najbolje pristojijo oblačila, ki so v pasu telirana. facko

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

22. mar 2011 17:16

Pri moških srajcah je tako, da moramo nositi v resnici preveliko zadevo, potem je stvar seksi, v nasprotnem primeru je dizaster. Recimo, jaz imam konfekcijo 38  (mimogrede, zelo zadovoljna s svojimi oblinami) in nosim moške srajce v velikosti L.

Manj kot M je pa tudi za tiste s 36 in 34 brezveze.

In ker je oblačilo itak preveliko, ni tako silno važno, kakšne obline so ali jih ni ali pa je kje oblin za kakšno spoznanje viška - stvar je v attitudu.  The best man for the job is a woman. Če pa tega ne zmore, mora pa počakati, da bo zrasla do sem.

Vendelina jr.

facko  

član od: 6.2.2003

sporočila: 47

22. mar 2011 20:11

Hm, pa se ti res ne zdi, da s svojo višino in konfekcijsko številko 38 sodiš med suhe (to ne pomeni brez oblin) in da srajca, tudi če ni idealnega kroja, ne naredi kakšne hude škode v smislu širjenja postave? Jaz pri 165 in konfekciji 44 definitivno ne spadam v to kategorijo. Spadam pa med peščene ure (v pasu mi je prav konfekcija 40 in kupljeno redno nosim k šivilji na ožanje) in ti lahko iz prve roke povem, da moške srajce na meni izpadejo smešno, oziroma v njih zgledam 3x debelejša kot sem v resnici. Moški kroji so pač no go, če pa imam na sebi telirano belo srajčko, je čisto druga pesem in tudi komplimentov ne zmanjka. Ugotovila sem namreč, da attitude nič ne pomaga, če v določenem outfitu zgledaš kot nasedel kit (oziroma nasedla meduza, kot je fenomen duhovito poimenovala irenasirena). Zakaj bi se človek tlačil v zadeve, v katerih zgleda v najboljšem primeru povprečen, če bi lahko z malo drugačno izbiro izpadel perfekten? (primer: Danica Lovenjak na Viktorjih- vir: rtvslo.si) facko

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

22. mar 2011 20:50

Ummmm.... sice nisem ravno najbolj modno podkovana, ampak - a katera na zgornji sliki zgleda perfektno? Sonja

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

22. mar 2011 21:28

Jezus kristus za levo in desno, auč, to pa boli. Mamamia

mamamia

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

22. mar 2011 21:31

Nobena.

Tista z leve strani doma nima ogledala, v katerem bi se lahko pogledala, tista stvar na desni mi deluje tako kot kakšna najstniška zakompleksana mlajša sestra na poroki na južnoangleškem podeželju, tista na sredi je pa kiksnila barvo. To pa zato, ker ni brala kulinarike, kjer smo se lepo učile, da se od št 42 naprej izogibamo belemu totalu. Tale obleka bi mnogo bolje izgledala v črni ali temnomodri izvedbi in ženska bi delovala ženstveno in seksi, tako deluje pa samo preširoko za belo barvo. Ta obleka bi dobro delovala tudi v zlati izvedbi....samo v tem primeru je ne bi smela nositi blondinka, ker bi bilo preveč rumene informacije.

Vendelina jr.

Zara-Marisa  

član od: 12.6.2003

sporočila: 351

22. mar 2011 21:32

Saj v tem je point - niso perfektne oz. vsaj ne na tej fotografiji, morda so te tri dame na kakšni drugi bolj "fotogenične". Tale bela oblekca bi mi bila včeč, če bi bila brez rokavov, ampak ne na tejle punci, na kakšni bolj koščeni. Pa nimam nič proti oblinam!

Dobrojedka  

član od: 11.4.2010

sporočila: 282

22. mar 2011 21:41

Glede moške srajce - ideja me zelo privlači, a z izvedbo pri sebi nisem najbolj zadovoljna. Imam konfekcijo 40. Če si oblečem atijevo srajco - ki je nekje L do XL, mi rokavi dobesedno plavajo - blazno široki so čez rame, pa tudi predolgi. Stvar nekako ne izpade (razen za doma). Moj mož pa je izrazito suh in nosi ožje srajce, velikosti M. Na meni funkcionirajo bolje od atijevih, ampak seveda popolnoma nasprotno, kot opisuješ ti, Vendelina. Gre bolj za moški videz ženske srajce. Vendelina, morda iz tega pogruntaš, kje je problem? Ali mi očetovi kroji pač ne ustrezajo in moram pogledati za drugače krojeno, a vseeno večjo srajco? Potem pa je še ena stvar, ki me moti pri klasičnih moških srajcah - trdi, podloženi ovratniki, ki nekako "štrlijo". Dobrojedka

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

22. mar 2011 22:04

Dobrojedka, ravno v tem, da ti rokavi plavajo in da je stvar objektivno prevelika - v tem je fazon. Rokave zavhiaš do sredine podlahti in potem imaš prostor za zapestnice, ne? Spredaj zavežeš v vozel in se stvar ravno prav zooža v rastru bokov. Spodaj nosiš majčko ali pa kak seksi modrc do pasu, čez srajco daš kakšno koraldasto bižuterijo in kombiniraš z ozkimi hlačami ali ozkim krilom in imaš tako kontrast moško-žensko kot tudi kontrast široko in ohlapno proti ozkem in prilagajajočem.

Na ovratnik se pa navadiš, ni frke.



Vendelina jr.

Sporočilo je spremenil(a) Vendelina jr. dne 22. 2011 22:05

Dobrojedka  

član od: 11.4.2010

sporočila: 282

22. mar 2011 22:18

Hvala za odgovor, bom poskusila še enkrat, čeprav me pri rokavih bolj moti tista širina čez rame (zgleda nekako napihnjeno, štrleče) kot dolžina. No, kakorkoli, ne bom obupala. Pa še ena prošnja (se ne mudi zelo): bi lahko rekla kakšno o oblačenju nosečnic? Kak praktičen nasvet, da bodoča mami zgleda kot bodoča mami, ne pa kot . Dobrojedka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti