Pekoče piščančje perutničke
Testo za piškote v božičnem času mesim z Ronicom. Je veliko hitreje, pa še matrat se ne rabiš tako zelo. Sploh se pozna pri medenjakih, ko sicer mesiš na roke... dolgo. Čez leto, ko pečem eno ali dve vrsti piškotov vsake toliko časa, mesim na roke. Seveda so, po mojem mnenju, na roko umešeni piškoti boljši že zaradi tega, ker si jim dal nekaj svoje energije.
Se pa strinjam glede rok... katastrofa
Kdo bi rekel, ko so pa skozi v stiku s samimi finimi sestavinami. Ampak bomo pa toliko lepše po božični peki ![]()
LP
AnjaJaz vedno vgnedem testo na roke. Ker največkrat delam testo s kg.moke je preveč za te kuhinjske strojčke.
mizarka(http://mizarka.moj-album.com/Testo vedno gnetem z rokami. Maslo kar lepo zmehčam, nič mrzlega, kot sem včasih počela, ker je tako pisalo v vseh receptih. Vsta testa se z mehkim maslom lepo gnetejo, igrarija, potem lepo na hladnem počiva, tudi kak dan ali dva v hladilniku, nič narobe. Predenzačnem peči, testo pustimna sobni temperaturi,da se toliko zmehča, da ga lahko lepovaljam in izrezujem. In letos mi poškoti ratujejo, kot še nikoli. Penasti, mehki, okusni, eni tudi krhki (čokoladno pomarančni), skratka, nič več težav,koje treba hladno maslo s hladnimi rokami na hitro zgnesti, da bo testo kot mora biti. Pri meni je to že pozabljeno, zdajnič več ne "švicam", ko gnetem ....
Mamamia
mamamiaDekleta hvala za odgovore ! Bom že enkrat našla.
Drugače sem letos čisto brez volje glede peke. Kot, da so prazniki tam nekje daleč ..., ampak vse ostalo pa ustvarjam, kot, da bom kaj zamudila. Narobe svet, v moji glavi![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pekoče piščančje perutničke

Pasta iz ingverja in česna