Lazanja z bolonjsko omako
ne vem kaj se da tukaj še rešit-praviš da je sluzasto in pekoče.Če je pekoče je ratalo hrenovo-tukaj pa žal ni pomoči.
lp
anibasJaz delam čisto enostavno, poceni in brez vaganja. Kupljene mam 50 litrske sodove (zadruga npr, 10 eur stane), not dam vrečo za zelje (tudi zadruga, merkur..., en evr), v vrečo naložim zelje (glave in vmes potresem malo celega popra in kumine) ter čez nalijem 4%raztopino soli. Je lažje zmert vodo kot vagat zelje. Če delam naribano zelje, je slanica 2%. Zavežem, držim na toplem, dokler se ne začne kisat (po vonju sodeč), nato sod roma v klet. Super je, ker ne smrdi, voda je čista, nobenega obteževanja,... To je to. Zelje je krasno. Aja, za glave mora bit Varaždinc, drugo ni dobro.
lesnikNo, pa da še jaz pristavim svoj piskrček, po letih in letih kisanja zelja ter nobenih s tem povezanih težav, se letošnje nikakor noče skisati. Delano čisto isto kot vsa leta poprej. Ali ima kdo še kak namig, kaj bi bilo za narediti? Na pogled je lepo, kot mora biti, samo kislo ni. Mama je zadnjič kar kis dodala, da je sploh od daleč zaslužilo pridevek kislo. Spraševali smo se o prenizki temperaturi, pa je bila tam tam kot ponavadi. Ostale linke sem tudi pogledala, pa nisem zasledila, kaj potem storiti, večinoma le, kako in zakaj se ne skisa.
Loni MakaroniKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Lazanja z bolonjsko omako

Preprosta, ampak odlična jabolčna rolada