Pecivo iz bučk
| zzak1977 je napisal/a: |
Z oljem ne narediš nič, če že počiva naj leži v vakuumu, če ni opcije pa vseeno če sploh ne. Mora biti že predhodno uležano meso in kvalitetno meso. Pečeš ga 2-4 minute na vsaki strani, soliš ko je že pečen, predno ga daš počivat za par minut. |
trimix, če ti angleščina ni tuja, googlaj " aging beef at home", recimo, en od linkov s kompletnimi navodili:
http://www.askthemeatman.com/is_it_possible_to_dry_age_bee
to je za suho staranje, pri katerem je izguba teže mesa do 20%. Obstoji tudi mokro staranje, vendar je kvaliteta mesa slabša ( ni " koncentracije " okusa.
ežojSedaj je za mano prišlo: trimix, pri zorenju mesa gre za delovanje enzimov ( karkoli to bilo ), pri jogurtu pa za delovanje bakterij. Ne vem zakaj mislim, da je na kulinariki kdo, ki to ovlada boljše od mene ![]()
| ežoj je napisal/a: |
Sedaj je za mano prišlo: trimix, pri zorenju mesa gre za delovanje enzimov ( karkoli to bilo ), pri jogurtu pa za delovanje bakterij. Ne vem zakaj mislim, da je na kulinariki kdo, ki to ovlada boljše od mene |
No, razlike načeloma ni. V primeru mesa delujejo encimi (in še kaj) iz sicer že mrtvih celic, pri bakterijah pač v živih celicah, ko si le-te z mlečnokislinskim vrenjem pridobijo energijo za opravljanje dela, ob tem pa nastaja kot odpadek mlečna ksilina.
Aja, encimi so biokatalizatorji, ki omogočajo kemijske reakcije (in s tem procese, nize reakcij) v razmerah, v kakršnih bi sicer ne tekle, rečemo, da pospešujejo reakcije (Je sicer na kulinariki kdo, ki to obvlada bolje od mene, a
).
Steak ne sme izpustiti nobene tekočine :)
Drugače pa pečen krompir iz ponve ali svež bel kruh, pikantno salso, svež domač paradižnik. kaj drugega pa niti ne, manj je zraven boljši je steak, če je meso slabše pa več prilog.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pecivo iz bučk

Masleni brizgani piškoti