Oblačilni report za jesen-zimo 10-11

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

16. dec 2010 10:39

rdkapica, vprašaj našo lidko glede svile, ona to obvlada.

Vendelina jr.

dorothy  

član od: 12.3.2006

sporočila: 44

17. dec 2010 0:06

Pozdravljeni, Redno in z veseljem berem to rubriko, ki je resnično super zadeva, saj ljudi brez smisla za oblačenje nikoli ne manjka in dobro je da se lahko na kulinaričnem forumu poučimo tudi o tem. Pravzaprav se oglašam s problemom ki je zame precej hud, mogoče pa ga boste lahko ve pomagale odpraviti. Gre se za to, da sem 31. decembra povabljena na poroko. Datum je zanimiv, mene pa jezi to, da bo hladno in da nimam pojma kako naj se oblečem. Poleg tega da je moja oblačilna baza zelo skopa in nimam ničesar primernega za takšno priložnost me jezi še moja xl postava. Torej, preidem kar na vprašanje. Kako se obleči priložnosti primerno in pri tem ne preveč zmrzovati, nato se ne preveč "kuhati" v prostoru in predvsem kako skriti odvečne kilograme. Škornji odpadejo, saj so moja meča neprimerna za vse oblike in jih niti slučajno ne morem navleči nase, kar preostane so gležnarji oz nekaj podobnega, pravzaprav so čevlji najmanjši problem, huje je pri oblačilih. Nameravam se odpraviti po trgovinah v Ljubljani in najti kaj primernega pa sploh ne vem kaj naj iščem. Da opišem še moj običajni stil: kavbojke in visoke pete, plačšek in puloverji ter tunike rezane pod prsmi. Zakaj? Da skrijem odvečne blazinice na predelu trebuha, optično podaljšam noge s petkami(višina 168) itd. Prosim za nasvete kako se obleči, da bom izgledala elegantno in ne kot napolnjena vreča za krompir. Leta? Zgodnja dvajseta. Prosim za pomoč in se že v naprej zahvaljujem. Lp dorothy

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

17. dec 2010 9:21

Draga dorothy, za začetek, vrži tiste tunike, ki so rezane pod prsmi, proč. Oziroma, če je kaj bombažnega od tega, bo morda še prišlo prav za čiščenje (da boš imela krpe za razrez).

Taka tunika je obup. Ta izgled nekoga, ki je ves čas v petem mescu nosečnosti je ajoj. Tudi ko boš v petem mesecu nosečnosti, nikoli več ne navleci tistega obupa nase, prav?

Druga stvar: v tvojem zapisu je (pa vedno znova me bridko razžalosti to ženskoslovensko sesuvanje same sebe v stilu, tu je predebelo, tole je odveč, tu sem preširoka....) ena seznam tistega, kar ti na telesu ni všeč. Draga moja, s takim mentalnim sklopom se ne zmaguje.  Ti je mati narava namenila lepo senzualno in z oblinami obdarjeno postavo in sedaj izkoristi to orodje in orožje in ne stokaj, kako je tvoja postava problem. Lepo plan za naslednje leto: vpiši se na trebušni ples in prebudi žensko v sebi.

Tretja  stvar: saj kavbojke in džins so super in včasih paše obleči džins in petke. Ampak ne vsak dan. Tega še pevke country-ja v Nashvilleu ne počnejo.  Zdaj je res tako mraz, da krilo ni za nobeno prva izbira, ampak....Dorothy, krila, krila in še enkrat krila.  Začneš tako, da bazo napolniš s krili,ki so krojena v ženskam prijaznem kroju, to je pa tisti, ki gre do sredi kolena, ozko krojeno in zadaj razporek, da se lahko hodi.  In ne govori, da ne moreš nositi kril, ker da imaš široka meča. To je zgolj in samo izgovor. Širša meča se obleče v temnejše nogavice, poleti pa namaže s samoporjavitveno kremo (dokler sonce samo ne naredi svojega) in glej ga zlomka, meča sploh ne delujejo tako široko.

Za svečani dogodek, ki se ima zgoditi 31. 12., si boš omislila lepo malo temno-modro oblekico (lahko je pa tudi sivo-srebrna ali petrolejska). Lahko je zraven še plašček ali kratka jaknica iz podobnega materiala. Takih oblekic je kar precej pri Muri, potem jih imaš na večjih številkha v Emporiumu, potem imaš dobre stvari od Maripose v Peek&Cloppenbergu.

Zraven boš obula salonarje (za svatveni del). Na svečanih dogodkih škornji in gležnarji nimajo kaj iskati.

Če boste pa izvajali kakšne svatovske akcije zunaj, pa čez to oblekcio natakni najbolj topel plašček (lanko tudi plašček bunda) in najbolj tople škornje (magari uggsiji), ker tam je glavno, da te ne zebe. Ko boste pa notri, boš to močno zimsko opremo pustila v garderobi, iz vrečke potegnila čeveljce in torbico in to je to.

 

Vendelina jr.

leda2  

član od: 16.11.2010

sporočila: 16

17. dec 2010 10:00

Vandelina, hvala ti za take odgovore!! Ob takem branju čisto vsaka zravna hrbtenico. Super, res!

mizarka  

član od: 24.5.2006

sporočila: 988

17. dec 2010 10:22

Rdkapica, ne vem kako in zakaj ampak meni pred časom leplkenje ni delovalo če nisem imela odprtega Worda.  Sedaj dela čisto naromalno. Torej poskusi , odpri word in pojdi na internet. Mogoče deluje.

mizarka(http://mizarka.moj-album.com/

.deklica  

član od: 27.1.2009

sporočila: 107

17. dec 2010 11:12

Zopet nadaljujem temo o škornjih. Zanima me kaj nositi k škornjem, ki pokrivajo kolena? So črni, enostavni, tisti del, ki pokriva kolena, lahko zavihamo navzdol. Zelo podobni so tem na naslednji povezavi; http://www.alpina.si/si/trgovina/artikli/?v=art7B2 Torej, kakšna dolžina krila je na te škornje še sprejemljiva? .deklica

sara.vidmar  

član od: 12.1.2005

sporočila: 654

17. dec 2010 11:36

.deklica je napisal/a:
Zopet nadaljujem temo o škornjih. Zanima me kaj nositi k škornjem, ki pokrivajo kolena? So črni, enostavni, tisti del, ki pokriva kolena, lahko zavihamo navzdol. Zelo podobni so tem na naslednji povezavi; http://www.alpina.si/si/trgovina/artikli/?v=art7B2 Torej, kakšna dolžina krila je na te škornje še sprejemljiva?

 

Ogrinjalo, klobuk in meč.

 

Se opravičujem za tole, ampak meni RES vedno ta muc na pamet pade, ko je govora o teh visokih škornjih, ki se lahko zavihajo.

Pa lep dan vsem, ti, deklica, pa lepo nosi škornje! (Kaj zraven, to ti bodo pa druge povedale. )

sara

.deklica  

član od: 27.1.2009

sporočila: 107

17. dec 2010 11:52

Hehe bom upoštevala nasvet za pusta Sem ena izmed tistih, ki smo blagoslovljene z veliko številko noge in svoje oblačilne želje nekoliko bolj izražamo pri drugih delih oblačilne oprave, kjer ponudba to omogoča. .deklica

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

17. dec 2010 17:33

Deklica, če imaš dolge in suhe noge, si jih natakni čez debele nogavice ali tights-e, daljši pulover pa trench prepasan in boš super.

Ali pa kratko,  res kratko volneno oblekico, ki spominja na daljši pulover. Zimski plašč, malo daljši od oblekice, spet prepasan.

Čez ozke kavbojke in usnjeno jakno zraven pa seveda debel šal.

Nogavice imaš lahko črne ali pa v barvi kože.

 

Za tiste, ki so bolj moje  sorte: Moji sicer niso čez koleno, se pa zavihajo pod njim. Kombiniram jih z ozkim krilom, dolžine tik nad kolenom ali sredi kolena, s kratko jakno. Puli obleko, prav tako dolžine sredi kolen in celo z Wrap obleko . Ko bodo taki škornji iz mode, bom tisti del, ki se zaviha odrezala in bom imela čisto nove škornje.

 

Vanja

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

18. dec 2010 14:14

K vsemu tistemu, kar je Vanja napisala o škornjih čez koleno (se strinjam z vsem), dodajam tole:Škornje čez koleno se kombinira s/z:

-oblekicami do kolena

-kratkimi hlačamii

-v škornje se lepo zabašejo tudi širše haremske hlače in vse skupaj zelo mušketirsko izpade. Jaz take hlače potem kombiniram še s črno leder jaknico ali pa s pletenimi puloverji in je zelo edgy

- Karirasta krila (nekaj v stilu škotskega kara, zraven velik črn puli in črni škornji)

- dolga krila z razporkom (okej, to je že za medium level)

Hope this helps

Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecanjica1998
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti