Očetovstvo

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

27. jul 2010 23:06

ma čebulka, vsakmu kaj ne dihta, ene pomešajo prste ko preštevajo očete svojih otrok, teb pač ne dihta sluvenščna, ne? pa kaj pol, saj smo vsi krvavi pod kožo kužiš, ne? Sonja

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

28. jul 2010 7:29

limnol:

ežoj

Brgita  

član od: 17.8.2006

sporočila: 267

28. jul 2010 12:43

Vedno je treba slišat obe strani. Brgita

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

28. jul 2010 13:52

limnol, da se ne ponavljam ...

 

Mamamia

 

mamamia

čebulka  

član od: 31.1.2009

sporočila: 879

28. jul 2010 22:42

limnol, ežoj,mamamia ma ups sem pozabila na pravo slovenščino se globoko opravičujem!!!!!!!!!! veste v moji soseščini živi par,ki na zunaj kaže idealen zakon ,v resnici pa je mož tako ljubosumen,da se ženi že kar meša pa ni ravno lepotica niti nima idealne postave ,da bi bil lahko na kaj ljubosumen pa vseeno. je zelo pridna in poštena, nima ljubimcev pa jo vseeno kar naprej zmerja s kur.. in tako naprej.... hočem povedati,da le ni za vse kriva žena in v tem primeru se je očitno možu malo skegljaloin nori brezzveze, ker če ona nebi bila prepričana o njegovem očetovstvu verjetno tudi tega vprašanja nebi bilo, se vam ne zdi????????????' čebulka

HejHoj  

član od: 14.2.2008

sporočila: 135

29. jul 2010 8:10

čebulka je napisal/a:
ups sem pozabila na pravo slovenščino se globoko opravičujem!!!!!!!!!! pa ni ravno lepotica niti nima idealne postave ,da bi bil lahko na kaj ljubosumen pa vseeno. čebulka
Hm, kako se na slovenščino lahko pozabi? Ja, saj, kdor je samo zato ljubosumen,

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

29. jul 2010 10:27

ljuba čebulka, že po tvojem prvem pisanju se mi je zdelo, da si bodisi še rosno mlada in na osnovi teoretičnih razglabljanj rešuješ probleme odraslih, ali pa nisi čisto od tega sveta. Po tejle teoriji o razlogih za ljubosumnost pa človeku sredi štiridesetih že kar malo vzame sapo. Dajmo jo torej pripisat mladosti, OK? Očetovstvo je pač narava uredila tako, da za očete temelji na zaupanju (ali slepi veri, kakor kdaj), mame vedo ali se jim vsaj kaj zdi, za nujne primere je pa tu genetska forenzika. Kulinarični forum pa naj - za božjo voljo - ostane iz te zadeve izključen. Sicer ti pa želim veliko sreče v ljubezni (pa nobenih problemov z očetovstvi tvojih otrok)! Sonja

čebulka  

član od: 31.1.2009

sporočila: 879

31. jul 2010 21:19

draga limnol ja pa naj ostane kul.forum ostane izključen iz tega zakaj pa sploh berete take forume oz. naj jih jernej ali kdorkoli že je enostavno zaklene ne?? tako kot je meni zaklenil temo evrovizija 2010 in za alternativo ponudil evrovizijo ..... čebulka

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

1. avg 2010 15:01

Dvom v očetovstvo je vedno posebno boleča vrsta nasilja nad ženskami, ki se običajno odločijo za otroke iz zelo čustvenih nagibov in vedno vedo, ali je dvom upravičen. V taki zvezi je potem zelo težko živeti; ko se potrdi očetovstvo, je na vrsti nekaj drugega, običajno spet udarec pod pas.

 

Taki dvomi so običajno znak, da se hoče partner odkrižati matere svojih otrok in nima poguma, da bi to rešil na dostojen način. Veliko žensk take očitke požre, ker so od partnerja ekonomsko odvisne, in tega je precej več kot si mislite, in misli na dobro otrok, ki so navezani na očeta. V tej luči je potrebno gledati take dileme.

Sama sem prepričana, da na CSD niso sposobni  primerno svetovati in zato je njihova pomoč pred postopkom nesmiselna. Zdi se mi primerno, da se zaupaš prijateljici, ker so te navadno precej bližje kot sorodniki. Menda ne bi napotili pretresene ženske, da se pogovori s - taščo ?! Tudi pomoč preko interneta se mi zdi primerna - podatkov je premalo, da bi se žrtev prepoznala, poleg tega pa odgovori lahko pomagajo komu, ki nasvet potrebuje zdaj, mogoče pa kdaj v prihodnje. V tem je bistvena vrednost teh prispevkov, pri tem pa je nepomembno, koliko so slovnično pravilni, le da naj ne bi bili  malomarni.

Vsem, ki ste se zaprašili v napačno stran, pa bi rada povedala, da je na svetu veliko ljudi, ki nimajo niti  vašega znanja, niti vaših izkušenj, niti sposobnosti, da bi brez težav našli pravilni odgovor v času, ko bi od sramu, ponižanja in stiske najraje nekam poniknili.

Potrebno je povedati, da tudi odvetniki niso brezplačni, naši nasveti pa vsaj zdaj nič ne stanejo, čeprav cene nekaterih, ki so povsem odveč in so celo žaljivi, ni mogoče postaviti.

Pri tem sem se spomnila tudi razgovora s kolegom v pisarni, odvetnika, ki mi je pojasnil, kako si on predstavlja očitke glede dvoma v očetovsto v primeru, če ni nobenega dvoma.Čisto moško gledanje, ki sem ga šele kasneje razumelja v primeru, ki sem ga opisala. Oče otroka je hotel samo pisno soglasje matere, da privoli v pregled. Prvič mu je žena pismo odvzela, nato pa sem mu kopijo poslala z "uradno " pošto, da jo je sprejel. Ker sem ga poznala še iz časov, ko sta bila z mojo prijateljico par, sem si lahko privoščila tudi pogovor z njim, prav tako sem lahko napadla CSD, ki se je v tej zadevi izkazal zelo, zelo slabo in odvetnika, ki je bil take baže kot moj kolega.

V tem času, pa je prijateljica pretakala bridke solze, se prebijala brez denarja za preživetje, kaj šele za odvetnika. CSD je moral sklep razveljaviti, na podlagi tega pa se je ustavil tudi postopek " tožbe zaradi ugotavljanja očetovstva", ki ga je - vložila 16 letna hči, ki o vsem ni imela pojma.

Ne moremo vsi imeti vseh izkušenj, zato pomislite, da je stvar lahko popolnoma drugačna kot je videti in da so naše zmožnosti in možnosti reševanja težav v življenju zelo različne.

 

 

F r i n a

suzanay  

član od: 13.3.2010

sporočila: 33

1. avg 2010 15:18

Kalika je odprla to temo 23.7. pa se od takrat niti enkrat ni oglasla v to temo.Če bi jo zanimalo bi se že menda,ve se pa kregate med sabo.nikar no zaradi drugih težav se ne kregajte raje se rade mejteja pa glede očetovsta to res ni kalikin problem ali bilo koga drugega,ampak samo dotičnih oseb.Sama naj rešita to zadevo,ne pa da neka prijateljica to pol daje na forum,da se potem še razvname prepir.Brezveze no suzanay Sporočilo je spremenil(a) suzanay dne 01. 2010 15:25

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti