Mandljevi piškoti
Na našem koncu ljube slovenske deželice imajo listje samo drevje in grmovje, vsa zelenjava pa perje - pravzaprav ne vsa: korenovke (korenje, pesa, repa ..) ima ošabje
. A nam zato mimoidoči pravijo, da je pri nas "kot v pravljici"
.
PS: še malo SSKJ:
perje -a s (e) 1. več peres, peresa: ptice menjavajo perje; populiti kokoši perje; bujno perje; kovinsko se lesketajoče perje; ptica z belim, črnim perjem / gosje, pavje perje • bahati se s pavjim perjem s čim tujim * zool. krovno perje ki pokriva odraslo ptico 2. listi krmnih rastlin: obirati perje / pesno, repno perje // star. listje (na drevju): perje rumeni po drevju; slana je ožgala perje / koruzno perje
Sporočilo je spremenil(a) Cila dne 11. 2010 15:39Hehehe, en kivi ima perje (ki sicer zgleda kot dlaka, pa to res ni), drugi ima listje (ki mu včasih rečemo kar perje....z žegnom SSKJ; lepo prosim...), Kiviji so pa - kakor kateri..................če me spomin ne vara, se tako reče bolj in manj postavnim od tamdol......ne vem, a se oni kitijo s tujim perjem al s tujim listjem. ![]()
![]()
![]()
![]()
| ribaracarak je napisal/a: |
To pesmico je mamaF nekoč pripopala v eni drugi temi - vsekakor dopustniški - in res je lepa. rrr |
Res je
. In vmes sva s Hedonistom ugotovila, da oba to pesem povezujeva z istim južnim otokom
, ki ga oba obožujeva.
No, s perjem ali brez, vsem želim, da se na južnih otokih, ob severnih rekah ali tam nekje vmes naužijete lepote poletnih dni in kar najbolj uživate!
Mojca
japaja, v prvem postu si napisala, da imaš domačo žival, predvidevam, da je koza ali ovca. Če boš ti pojedla perje od korenja, a boš kozi ( ovci ) kupovala špinačo?
ežojO, japaja, kaže, da imaš psa vegetarijanca! Lepo, lepo.
Drugač, jaz tudi delim jetrca in ledvičke z mačkami ( sicer ne iz iste sklede: one dobijo surove ).
Drugač, spomnila si me na tisti star vic: dva prijatelja nakupojeta v trgovini, pa en pravi: a ne ješ več tistih pasjih piškotov. Ne, odvrne drugi, po njih me boli vrat. Kako pa to? Ja, ko si ližem jajca!
ežojDa se vrnemo temi. Tukaj je bilo nekaj govora o uporabi zelenih delov rastlin (tudi korenja):
ˇ^~ˇ^~ˇ^ˇ~˘˘^^Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Mandljevi piškoti

Gnetemo, pečemo in jih že jemo