Moj sinek (4), pa si je zaželel torto v obliki tovornjaka.... Že en mesec prebiram forume, iščem nasvete, itd... Mislim, da bo šlo... Sicer ne bo potočka z ribicami, pa travce zelene, ker je zima...

Sem pa iz marcipana naredila snežake in majhna darilca, ki jih bom prebarvala z beljakovim sladkorjem in živilskimi barvami. Se mi pa zdi tvoja ideja, Katica, zelo vredu: bela čokolada in živilske barve. Sicer še nisem poskusila, javi kako ti je uspelo. Jaz sem tudi probala kapljico (saj kdo je pa ni) te barve in je res nagravžna... Ko pa jo primešaš sladkornemu oblivu je pa res super aroma (npr. jagoda, banana, malina,...). Dodajaš pa po kapljicah in na koncu ni grenkega priokusa. V vrtec sem sinu, zdaj ko je imel rojstni dan, naredila iz keksov božičke, ki sem jih zavila v celofan, da jih je nesel vsakemu prijatelju za spomin, za na smrečko. Zmešala pa sem: 1 beljak in 200 g sladkorja v prahu - to daš v vrečko za zamrzovanje, odrežeš čisto majhen vogalček in že rišeš, pišeš na pečene kekse. Najprej sem delala belo barvo: bradico, brke, rob kapice in cofek, potem sem preostanku v vrečko dala par kapljic jagodnega ekstrakta in kapico pobarvala rdeče. Za očke pa sem stopila čokolado in iz vrečke za zamrzovanje delala kupčke na peki papir, potem ko se strdijo, pa jih "nalepiš" s sladkorno mešanico na keks. Preprosto in lepo.

LP,
Silva