Bučna juha s kokosovim mlekom
Dej, dej, Hedonist, ribe tudi, če so sveže smrdijo. Jaz sploh ne morem v ribarnico, ker mi želodec obrača!
A si mislite tisti, ki delajo z ribami? Vem, bogi kako smrdijo...
Srečno 2010! ![]()
Da razložim, ribarnica v Kopru, tista na tržnici, no, tista smrdi, V Izoli imamo novo ribarnico, vendar še nisem bila... v Ljubljani sem bila vsega skupaj morda15 krat in od tega dvakrat v ribarnici, ker me je mož zvabil, čeprav sem mu rekla, ma kaj češ, da padem skupi? Bila sem prijetno presenečena, ker tista ribarnica res ni smrdela, lepa, čista in so bile celo sveže ribe, ne kot pri nas!
Pa naj še nekaj povem, običajno plava riba smrdi, bela pa ne. Mislim, da brancin spada pod belo ribo.
Ha, zdaj me pa bo Hedonist![]()
.
No, pa še odgovor na temo, škampi so dobri sveži, vendar tUdi zamrznjeni niso slabi, če jih boste delali po mojem receptu....![]()
Nič, ko nabavit pluska pa najdit recept
v hecu je vedno nekaj resnice!
lp!
Srećno Novo leto!
Anamarija ![]()
Anamarija, prav imaš. Temna (plava) riba ima močnejši volj po RIBJEM olju, ker imajo veliko več maščob kot bele ribe. Pomislite samo na albacore tuno ali lososa (sledni, divje ulovljen nima skoraj nič maščob, ker mora veliko plavat in ne lenari v kakšni umetni luži), kak volj imajo.
Tudi sama kupujem samo zamrznjene ribe ali če pa že rabim na hitro kaj, kupim "pred prodajo odmrznjene". Slednje dosledno poduham, preden mi jo stehtajo in zavijejo. Sveže ulovljenih pri nas skoraj ni za dobiti.
Dvomim, da je bil losos, ki sem ga nedavno videla v trgovini pri eni konkurenci dobrega soseda, na policah s "svežimi" ribami, svež pripeljan iz farme lososov kjerkoli že na svetu. Če je bil pripeljan malo stran od Slovenske prestolnice nezmrznjen, ni bil za nikamor drugam, kot za v smeti.
Ribe in morske sadeže imam namreč čisto preveč rada, da bi se limitirala na tisti en teden, ko sem mogoče na morju. Ljubiteljica sladkovodnih rib pa nisem bila nikoli, predvsem zaradi koščic.
Sicer pa poznate tisto računalniško: Smeti not, smeti ven. Isto velja za zmrznjene ribe. Če zmrznejo Ž kvaliteto ribe, odmrznjena ne bo A+ kvalitete. V tem je problem, ne v čem drugem.
| strelka je napisal/a: |
| Saj,Sicer pa se mi ne da opravičevati ali razlagati svojega odnosa do rib tukaj na forumu, zase vem, in meni dragi tudi, to je pa tudi vse, kar je važno. Bi si pa vsekakor želela več ozaveščenosti med potrošniki, ker bi bilo potem dobre ponudbe več.strelkaSporočilo je spremenil(a) strelka dne 21.dec 2009 20:32 |
Prav imaš, Strelka.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Bučna juha s kokosovim mlekom

Jernejev zelenjavni curry