Jesenski oblačilni report

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

25. jan 2010 14:30

Meni dokolenke ne gredo na čisto nič. Oziroma, funkcionirale so samo na Britney Spears v spotu Hit Me One More Time (tista, ko je Britney še na začetku kariere in je srednješolka v telovadbnici in potem dela še premete nazaj....) kakih enajst let nazaj. Vsake toliko časa jih dodajo v kakšen runway, ampak tudi tam se vidi, da dokolenke tudi manekenkam kaj silno ne pomagajo. Posledično tudi za ostali ženski svet niso kaj posebej prijazne. Namreč, ta nogavičasta zadeva preprosto pošlje too much information v predel med gleženj in koleno in ta del bodisi razreže in ga s tem optično skrajša. Oziroma, če niso noge tako vitke, da potrebujejo XS tubo na škornju, potem take noge v dokolenkah delujejo debelejše in krajše in za oboje, ne, hvala. Druga stvar je tudi ta, da tudi imetnici nog za orožno dovoljenje veliko do preveč informacij pri nogavicah ne pomaga. Ker, če je pri nogavicah too much inforamtion, potem je hudičevo težko karkoli obleči. Ker je oblačilo s karakterjem + preveč dogodkov na nogavicah....pa imamo "there is way too much going on situation" Za zimo je edina nogavičarska stvar, ki je kolikor toliko okej kombinacija grelnikov za gleženje (tisti pletene cevi, ki jih imajo plesalci) v kobminaciji z gležnjarji (visoka ali nizka peta) in špichozami. Po možnosti v odtenkih ene te iste barve. To se dobro kombinira s plaščki (ker plašček in zraven hlače, zatlačene v škornje, to nekako ne funkcionira) Vendelina jr.

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

25. jan 2010 20:34

Vendelina, lepo si to razložila, še vedno pa mi je precej misteriozno, da na mojo precej "severnjaško" morfologijo in proporce sede italijanska garderoba. No, ne vseh brandov, večine pa. mimika

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

26. jan 2010 8:41

Mimika, človek nikoli ne ve, od kod vse so prišli njegovi geni..... Vendelina jr.

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

26. jan 2010 21:01

Vendelina, mogoče imaš prav. Za moje prednike (kolikor mi je znano) je značilna socialna in fizična nemobilnost, kljub temu pa se moja gorenjska narava najbolje počuti na jugu. Takem in drugačnem. Kdo ve ... Še to sporočim, da sem v toplih krajih (ki so by the way še davčna/brezcarinska oaza) na razprodaji ujela super Zarino budno/plašč, ki je pri nas nisem videla. Tam pa ni bilo povpraševanja po njej. Le zakaj? Že en teden sem neločljiva od nje, ker mi je tako neznansko všeč. Toliko navdušenja za borih 60 evrov. Mimika P.s. Komaj čakam pomlad in novega oblačilnega reporta.

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

27. jan 2010 8:20

Čez dober mesec imamo maturantski ples, jaz pa se ubadam s prijetno skrbjo, kaj naj kot mama, oblečem. Oba sinova bosta v oblekah, enako mož, torej se spodobi, da je nekaj boljšega. Nazadnje (pri prvem sinu) sem imela LBD,a sem ugotovila, da za ples le ni najboljša, res je, da je bila tudi (pre)kratka, saj ko plešem z možem, ki je precej višji, mi zleze zadaj visoko in previsoko (sem videla na slikah). V omarah imam predvsem kostime, rada pa bi kaj, kar lahko vendarle še kdaj oblečem za kako predstavo. In kot edina ženska v familiji, moram in želim, da je čimbolj ženstveno. Prosim za usmeritve. Sicer pa sem poletni tip-hladne barve, višine malo pod 160 a k sreči vitke postave z ozkim pasom.

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

27. jan 2010 9:33

Tortica, sicer sem mislila s to temo odpreti debato naslednji teden, ampak dajmo že zdaj Definitivno te vidim v LBD, s tem da gre za little blue dress. Ker si že sama ugotovila, je treba pri plesnih zadevah paziti, da je obleka kolikor toliko fiksirana na telo, da ne "leze gor/dol" in da je prijazna postavi. Zato je okej, da si za tako zadevo omisliš lepo cocktail oblekico, ki je brezčasna. Satensko modra zadeva definitivno to je. Poglej tole kolekcijo od Reem Acre, tebe vidim v številkah 10,11,12, morda pa tudi v 18 in 19 in če imaš kje na dispoziciji kolikor toliko dobro šiviljo, bi se nekaj v tem smislu z dobrim materialom dalo narediti. http://www.style.com/fashionshows/complete/2010RST Vendelina jr.

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

27. jan 2010 10:12

Super, hvala! Takoj so mi bile te oblekice všeč in sploh v modri barvi! Zdaj pa na lov za blagom. Šiviljo pa k sreči imam, ki bo po moje znala! Vse od predlaganih so mi res lepe in 19, mi morda še najbolj sede. Za kakšen material pa naj povprašam? Res sem hvaležna! ups, pa še: kaj pa naj oblečem/ogrnem "čez"? Imam črno Murino klasično krajšo in temno modro Murino srednje dolžine, ampak se bojim, da to ni isti stil... Sporočilo je spremenil(a) TORTICA dne 27. 2010 10:25

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

27. jan 2010 12:52

Satenska svila je zmagovalka, ker lepo pade. Tortica, v tej modri oblekici, boš tako hot, da ne potrebuješ nič za "čez" Na event prideš v kakšnem močnejšem plašču, ki ga odložiš v garderobi, sezuješ kompaktne zimske škorne in smukneš v seksi sandalce in to je to. Te bo grel notranji ogenj februarja na takih eventih je pač barefoot prevladujoč, ne glede na to, kakšno je vreme. B varianta je sicer (zlasti pri 19), da zadevo kombiniraš s 40-60 denskimi modrimi nogavicami in enako modrimi čevlji. Samo v tem primeru posebej čekiraj material za podlogo, da se ti ne zalepi na nogavice. Vendelina jr.

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

29. jan 2010 8:25

Vprašanje glede modre obleke. edina sprejemljiva barva čevljev je modra? Modro barvo sem že pred leti nehala uporabljat, ker nisem vedela, kaj nosit/obuti zraven. mimika

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

29. jan 2010 12:54

Odvisno od tega, kakšna modra - v smislu kateri odtenek. Recimo, k ultramarin modri (čekiraj začetne strani tega topica, tam je mamaF dala primere modre barve) se lepo kombinirajo živo rdeči accesories in seveda tudi vse v zlati barvi (v smislu reference na morarniške uniforme) K pariškomodri (berlin modri?) grejo modri accesories (večino usnja v modri barvi je itak v tej barvi in moder kostim z modrimi dodatki je hiper nobl), seveda pa prav tako veliko živordečega in zlatega. Za ljubiteljice roza barve je tudi super kombinacija pariškomodre z fuksijo roza. Napredni nivo tega istega je kombiniranje s turkiznimi in smaragdnozelenskastimi dodatki. K night blue (to je meni super barva za svečane stvari in večerne stvari) se super dodatki v srebrni barvi. H kobalt modri se kombinirajo zlati dodatki, se pa že od lani pojavljajo tako čevlji kot torbice v kobaltmodri barvi, tako da se lahko dela monokromatika. Sploh je kobalt modra super za monokromatične zadeve tudi na nižjih postavah (ta barva nekako "ne poje" človeka, kar npr rdeča naredi). Nikoli, ampak nikoli....ga pa prosim ne kiksajte s črnimi accesories. Pa pri belih accesories...če ne znate nositi belega, ne vadite tega v kombinaciji z modrim, ker se lahko dobra ideja obupno sfiži. Sicer pa pripravljam pomladni report (kjer bo temu tudi namenjeno nekaj besed) in se beremo takrat od naslednjega tedna (ker takrat se officially začne oblačilna sezona S-S 2010). Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti