Ameriška jabolčna pita (American apple pie )
| gartner3 je napisal/a: |
| Morda je to samo v psihi ali pa tudi ne.LP, Garti gartner3 |
Po mojem je to v psihi. Ti povem primer moje pokojne stare mame, ki je bila (pa ne vem od kod in ne vem, zakaj) prepričana, da mora prav povsod vtakniti še kocko. S tem, da je imela VSE meso domače! (zajce, kokoši, govedino in svinjino). Nikoli mi ni in mi ne bo jasno, kaj je v njeni rižoti z domačim zajcem, delani "po starem" v pečici "špargerta" na drva z vso mogočo (tudi domačo) zelenjavo delala npr. goveja kocka.
Pa v kurji obari kokošja kocka ...
Kaj hočemo, ona je bila prepričana, da kocka pač mora bit. In ne dam roke v ogenj, da je ni vrgla tudi v golaž ...
Jaz pa "vegetastega! in "kockastega" okusa sploh ne maram (verjetno je to ostanek še iz časov šolskih kosil, ki niso bila bogve kaj) in me že tisti vonj po kocki spravi v eno svojevrstno "ekstazo"![]()
.
Sto ljudi - sto čudi; sto kuharjev - sto receptov. Važno, da so na koncu krožniki pomazani in gostje zadovoljni, a ne!
| mamamia je napisal/a: |
| Jaz si pa včasih juhjo samo iz kocke skuham , pa kupljene zlate kroglice noter ... Mamamia mamamia |
Vrnimo se k polenti in dodatkom polenti, prosim...................
Joj, res smo zašli .Kriva sem pa jaz z svojo staro mamo in njenimi kockami
-se opravičujem.
No, zdaj sem se spomnila polente iz študentskih dni, ki je že dolgo nisem naredila, to pa zato, ker otroka ne marata "dodatkov".
S cimro sva najprej na olivnem olju ali pa maslu popražili na zelo tenke kolobarčke narezan por, dodali koruzni zdrob - najpogosteje instant, zalili vse skupaj z vodo (upoštevajoč razmerje na embalaži zdroba), solili, začinili še z malo muškatnega oreščka ali pa ingverja in skuhali polento. Na vročo polento sva zribali še precej parmezana, če sva ga imeli. Ponavadi je bila za zraven skleda zelene solate s trdo kuhanim jajcem, ali paradižnik z mocarelo ali pa preprosto kefir. Tako kosilo/večerja je bila na najinem študentskem meniju v nekem obdobju vsaj enkrat na teden.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Ameriška jabolčna pita (American apple pie )

Mandljeva juha ajoblanco