25. apr 2009 15:27
kristinaG, priporočam ti, da prideš v živo in jih poskusiš. Verjemi Tulki, res so dobri. Se je pa treba prej zmeniti zanje, ker jih ne pripravljajo ves čas. Sofijin dvor je hotel v sklopu Rimskih term (Rimske Toplice), ki so v fazi prenove in dodatnih gradenj. Prihajajo prvomajski prazniki, ko je v teh krajih še posebej lepo (saj je vedno, no, vidiš po nicku, od kod sem.....). S 1. majem se odpira Aqua Roma, bazenski kompleks manjših dimenzij, posebej primeren za družine z otroki, ki je v neposredni bližini Sofijinega dvora. Lahko združiš kopanje tam in žličnike v Sofijinem dvoru.
Da ti bo bolj jasno, kako je v Rimskih termah lepo (čeprav je hkrati del gradbišče), si oglej spodnji link. lahko si privoščiš čudovit sprehod po Ruski stezi, masaže,..... na koncu pa se pocrkljaš z Rimskimi žličniki (ali čim drugim, kuhar obvlada.......). Prijazni so pa vsi, kar Tulko vprašaj.
http://www.rimske-terme.si/novice/index.php Po 1. maju si lahko privoščiš še kopel prav tam, kjer se je kopalo kar nekaj kronanih glav v 19. stoletju............
Kar se pa recepta tiče, je Tulka kar dosti povedala, je seveda hišna skrivnost in ga do potankosti ne bodo povedali. Pa nič zato, mogoče so še boljši, če jih poješ tam.....v prijetnem okolju kavarne Sofija. Če te popeljejo na stolp, mi lahko pomahaš....z mojega balkona je prav lep pogled na Sofijin dvor.
rimljanka - zasebno mnenje
Sporočilo je spremenil(a) rimljanka dne 27. 2009 20:21