sem nova tu gor, pa me zanima kako naj porabim albert kekse?
leptir
sem nova tu gor, pa me zanima kako naj porabim albert kekse?
leptir
Zelo dobro je tole - plast albert keksov, plast čokoladnega pudinga, ponavljaš, dokler ne zmanjka, na vrhu stepena sladka smetana in potreseno s kakavom. Najbolje, da čez noč odstoji v hladilniku.
To je bilo moje prvo pecivo pri kakšnih 10 letih in še danes imam ta okus v spominu. Pa še dobro je -preprosta varianta madjarice.
Dobrodošla na kulinariki!
300 g piškotov, 200 g zmletih mandljev, 1/4 l stepene smetane, kozarček amaretta
1/4 l mleka, naribana limonina lupina, 4 rumenjaki, 120 g sladkorja v prahu z vanilijo, malo soli
Piškote zmeljemo in zmešamo z mandlji, dodamo smetano in amaretto in vse skupaj nadevamo v tortni model. Čez noč postavimo v hladilnik.
Mleko z limonino lupino zavremo, lonec pokrijemo in pustimo stati, da se malo ohladi. Rumenjake, sladkor in malo soli stepamo, dokler ni mešanica svetlorumena, potem pa jih počasi vlivamo v mleko v posodi nad soparo. Stepamo dokler se mešanica ne zgosti v kremo.
Kremo polijemo čez piškotno maso.
nola
Mrzli pes - plast piškotov, plast čokoladne maslene kreme, v podolgovatem modlu. Mamamia
mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Fokača s paradižnikom in timijanom

Beljakovinska curryjeva juha z riževimi rezanci