Dopust 2009

sonce51  

član od: 4.4.2008

sporočila: 237

1. apr 2009 17:33

Mi smo bili na Korčuli pred dvema letoma. Bivali smo v hotelu Park, če se ne motim. Hotel je na obrudbju mesta Korčula. Bil je čudovit dopust, imeli smo all, tudi ležalnike na plaži, zjutraj smo si poiskali senco in uživali. Ogledali smo si mesto, ki je staro zgodovinsko zelo zanimivo, vse v stilu Marka Pola(tudi sladoled), znajo ga dobro prodajati in narediti zadeve zanimive. Ponudba v hotelu je bila dobra, naši znanci so stanovali v dependansi na vrhu, kjer ni bilo klime in so se pritoževali. Hrana raznolika in v vsega dovolj. LP Sonce sonce51

Lotti  

član od: 13.10.2006

sporočila: 347

1. apr 2009 19:30

Kaj pa v Omišu je že bil kdo? Lotti

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

1. apr 2009 21:11

Ja Ežoj, tako je po svetu. Vedno ko kam grem, zavijem v lokal, kamor hodijo domačini. Kajti le tako spoznaš pravo njihovo kulinariko in običaje.

Tako je bilo povsod, pa sem kar veliko popotovala. Samo zadnje čase me kar naprej vleče v Turčijo, pa ne vem, zakaj. Mi je že lepo in dobro. Lani sem bila tudi v Egiptu in v njihovih gostilnicah, pa pri barberih, ki še niso pokvarjeni s turizmom, in bilo je prav tako zelo lepo.

No letos pa po srbskih gostilnah! Mater se bom spet zredila od njihove kulinarike! V jesen pa na Tenerife! komaj čakam!

Kyara

londonska rezina  

član od: 1.6.2006

sporočila: 312

1. apr 2009 22:32

Draga Lotti, letos gremo že petič v Omiš in upam, da ne zadnjič. Za nas je to to! Gremo pa malo naprej od Omiša. Če te kaj zanima kar vprašaj, poznamo tudi Omiš! londonska rezina

majdi  

član od: 18.11.2003

sporočila: 359

2. apr 2009 9:26

Mi  pa gremo letos na dopust v porodnišnico in pol bo dopust celo leto.

Majda

kuharca37  

član od: 21.3.2006

sporočila: 563

2. apr 2009 10:14

RABIM NASVET ZA KOLEGICO....išče plažo za otroka 3 in 5 let....mlajši se zelo boji vode oz. morja kjer je voda umazana,so bili v Novemgradu in si tja prav zaradi plaže ne želijo več.Prosim povejte za kakšne fajn plaže oz. dostope do morja za majhne otroke. Kyars jest bom tebe še rabila za nasvete glede Turčije...po moje se bom parkirala v hotel in si ne bom upala nikamor mrknit....se že zdej bojim,rentacar ki ga omenjaš,a to ste najeli avto in se furali,tolk da vem kaj mora moj vse za sabo vzet....sej res tuki lahko poveste tiste ki ste bile v Alanyii -20 km bomo stran kaj naj si ogledamo,kaj naj počnemo,oz. kaj ne... kuharca37

STANEJ  

član od: 4.9.2006

sporočila: 186

2. apr 2009 10:42

Jaz bi predlagala Sukošan - plaža Dečji raj in otok Rab- Rajsko plaža. Voda je kar velik del nizka. v Sukošanih smo bili lani in smo bili zelo zadovoljni, čeprav so naši otroci večji. lp STANEJ

carli  

član od: 17.11.2006

sporočila: 59

2. apr 2009 11:53

V Omišu smo kampirali pred desetimi leti, potem pa smo se še enih dvakrat ustavili za prespat, ko smo potovali v Črno Goro in pa v Albanijo. Meni je bil Omiš zmeraj všeč kot mesto. Se pa spomnim, da je bilo morje precej mrzlo, ker se vanj izliva reka, mislim da Cetina (nisem pa čisto prepričana). Mene me sicer bolj mrzlo morje ne moti, dva prijatelja, ki pa sta na to kar občutljiva, pa praktično nista šla not. Je pa res, da smo kampirali v kampu zelo blizu mesta, kjer se tudi reka izliva v morje, tako da je možno kaj drugače, če se kopaš bolj izven. carli

allan  

član od: 22.11.2007

sporočila: 32

2. apr 2009 12:36

Odvisno je, kakšen dopust si želite. Tudi mi smo vsa ta leta hodili na Hrvaško obalo kampirat, obvezna oprema so bila kolesa. Letos smo se odločili za Korziko, kjer bomo seveda kampirali. Cenovno je ugodnejša od Hrvaške, no razen kar je več stroškov s trajektom. Mene osebno je pritegnilo tole: http://zanimiv.net/caravaning/korzika.htm in tole: http://vandroucek.blogspot.com/2007/10/korzika.html Pa lepo dopustovanje vsem, kjerkoli že.... allan

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

2. apr 2009 12:36

Kuharica, zakaj pa to? Po Turčiji komot laziš in se voziš sama, brez agencije. po Egiptu pa NE!

Na letališču ali pa v Alanyi kupi karto Turčije in se odločite, kam bi želeli. Renta car je lani stal 25€ + bencin za 24 ur. Se pa moraš pogajati, ker drugače te oderejo. Pa na nasmešek ne pozsbiti, polj veliko več dosežeš.

Kyara

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti