Dopust 2009

Sonce 51, hotele lahko preveriš  na

http://www.tripadvisor.com/Tourism-g293969-Turkey-Vacati

Ne vzemi vseh ocen za sveto resnico, ampak en tak splošni vtis o hotelu si pa lahko na podlagi teh ocen ustvariš.  Ne glede na to, katerega boste izbrali, želim, da bi bil to vaš najboljši dopust do sedaj.

barbara9
Sonce51 če se nemotim je bilo še nekaj dni nazaj prosto za 17.6 takrat pa bi kompas moral imati organiziran prevoz. chappy
Chappy hvala. Bom preverila na Kompasu, danes nisem šla v mesto. Ne vem kako je pri tej tvoji destinaciji za otroka. Naši so že stari 13 let, zato iščemo hotel, v katerem so gratis otroci od 14 let naprej, oz. je pavšal. V primeru, da moramo otroka plačati 100 % so to kar drage počitnice za moj kriterij. Lep sončen dan Sonce sonce51
sonce 51 če imaš samo enega otroka do 14 let smo mi dobili gratis zanjo....če pa sta dva (NAŠI STA 8 IN 10 STARI)otroka pa se zadeva zelo podraži....nam je naračunala v agenciji če greva midva in en otrok-ima gratis potem pride hotel 5 zvezdic od 1200 evrov dalje...za 3 člane....če pa gre še en otrok se pa cena dvigne na 2000 evrov ker potem že rabiš družinsko sobo oz. 2 sobi. če te res zanima Turčija imam še ene 3 destinacije preračunane ,ki jih je nama ponudila ...lahko se na zs zmeniva ali pa mi tam pusti telefon. št..... kuharca37
Mi že vrsto let ne hodimo na Hrvaško, ampak kar k nam v Slovenijo. Naše geslo je; Zakaj bi hodili okrog, če še naše ljube domovine ne poznamo dovolj dobro. Nekajkrat smo bili v Izoli, lahko najdeš dokaj dober in kar ugoden zasebni apartma, če malo prebrskaš na internetni strani Turistična agencija Laguna. Lani smo bili v Strunjanu in sicer Salinera apartmaji, majčkano dražji od Izole, vendar super, tako, da bomo šli tudi letos. Lepi apartmaji, bazen na plaži in v hotelu notranji bazen, pa veliko sence, kar je za nas zelo pomembno. Je pa Strunjan zelo miren kraj in če imate raje kaj živahnejšega je vsekakor bolj primerna Izola. Portorož pa je drag. V Bohinj smo tudi že večkrat šli. Poleti, če je toplo se da kopati tudi v Bohinjskem jezeru. Ali pa če zavijete v gore, Kranjska gora, tudi tam so bazeni v hotelih, vendar je majčkano dražja varianta. Za tujino ti ne znam svetovati, ker bomo šli kasneje, ko doma vse obdelamo. To so bile zgolj naše osebne izkušnje. Sicer pa ima vsakdo svoja pričakovanja glede dopusta. rdeca jagoda
Mlčica, kaj pa kak kmečki turizem? Mi smo pred časom tri leta zapored preživljali dopust z malimi otroci na prijetni kmetiji v Prekmurju. Narava, živali, noč prespana na skednju, ogled mlina na Muri,..., v bližini pa (za tiste ki jim to odgovarja - nam ni, ker nismo ljubitelji bazenov), tudi precej možnosti za kopanje; moravske toplice, banovci,... Tudi v okolici Logarske doline je veliko lepih kmetij, ki se ukvarjajo s turizmom in po naših dolgoletnih izkušnjah otroci znantno bolj uživajo v objemu planin, kot pa v gromozanskih kopaliških kompleksih. Bohinj pa je sploh svetoven . In jezero čudovito za kopat - vendar na žalost le kratek čas v letu. Ne vem sicer kateri bazen si imela v mislih - če si mislila vodni park, je le ta v Bohinjski bistrici in ne v Bohinju. Precej neugledna zadeva, če mene vprašaš.
Mislim, da je pri nas padla odločitev. Grem v Turčijo hotel Grenwood 4* (Kemer). Potovali bomo s Palmo 15.6. Ima morda kdo kakšne izkušnje s hotelom oz. agencijo. V torek greva s prijateljico plačat, upam, da se v teh štirih dneh zopet ne bo kaj spremenilo. Letos smo nemogoči, zelo hitro smo začeli razmišljati o dopusti in se nikakor odločiti oz. uskladiti terminov, ponudb, obveznosti itd. Hvala in LP Sonce. sonce51

No moje izkušnje z Turčijo so zelo dobre. Bila sem že 7x in to v Alanyi.

Je pa res, da se je potrebno spremembam prilagoditi, posebej tisti, ki greste prvič. Za nas je to povsem drugi svet z popolnoma drugačno kulturo in prehrano. Ponekod imajo tudi evropejsko prehrano, samo meni to ne leži. Povsod kamor grem rada sprobavam njihove nacionalne jedi. In Turki imajo tega res ogromno. Musak z zelenjavo je na stotine, zelenjave da glava boli. Tudi sadja koliko srce poželi, najboljše pomaranče na svetu - čeprav ne izgledajo lepo kot smo vajeni, so bolj rjavkasto sive lupine, notri svetlo oranžne in slllaaaaddddkeeee, pa sočneeeeee......njami, se mi kar sline cedijo. In njihov kebab....na tržnici seveda, ker mi tisti za turiste pač niso všeč....pa baklave in.......lubenice, grozje, banane, dinje.....

Hrana je malenkost pikantna, zato se kar malo pripravite...posebej, če otroci ne marajo nič močnega. Solat koliko hočeš....torte....tudi meso, testenine in krompir, pa njihove omlete.....njami

no, če koga kaj konkretnega zanima, naj napiše.

Aja, pa slikice bom verjetno ta teden uspela poslati.

Kyara
Draga Kyara Tudi mi razmišljamo , da odpotujemo v Alanyo. Zanima me, koliko časa se voziš od letališča do Alanye. Kdaj si bila v Turčiji ( junij, julij, avgust..) Naša edina izbira je avgust, ker smo vezani na kolektivni dopust, zato me zanima, če je takrat v Turčiji res tako zeloooo vroče. Lani smo bili na Kreti - tudi avgusta, pa je bilo znosno. Pa še priporočilo kakšnega dobrega hotela nebi bilo odveč. Hvala in lep petek !!! Melita

Mi pa kot vsako leto, na Hrvaško. Meni bi se mešalo, če bi se kaj zapletlo z odnosu s Hrvaško. Lani smo namreč na Krku postavili prikolico in smo bili res veliko tam. Že prej smo kampirali, vendar s šotorom. Nam je kamp in kampiranje zakon. Smo cel dan zunaj. V prikolici le spimo. Vsak vikend smo na morju od maja do oktobra in še vmes smo 2x po 14 dni in seveda prvomajske. Leto začnemo z sezono že za veliko noč. Jupi

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti