Bruschette s paradižnikom in kumarami
Živjo mijamarija!
Pogrešan zlati prinašalec je od prijateljice, pogrešajo ga pa kakšnih 14 dni (jaz sem bolj približno napisala, sem pozabila, od točno katerega dneva). Doma so iz okolice Brestanice in je malo verjetno, da bi zašel na morje, se mi zdi, da je to pa le predaleč.
OgnjičPred mesecem dni je za dva dni izginil moj maček. Paka je narasla za 10 cm, toliko solz sem prelila, ker še nikoli ni bil toliko časa zdoma. Brezna se ne, saj se nima s čim.
Tik preden je prišel, črn po šapicah od premoga, smrdljiv od smeti, razburjen, da je kričal, sem imela namen stiskati obvestila s sliko in jih nalimati po plankah.
Potem pa se je gospod pojavil. Držim pesti, ker vem, kako grozno je, če je usoda tvojega ljubljenčka negotova in te je strah, da mu je hudo. O navezanosti pa nič.
Tista o poštarjih in pogrešanih psih pa je odlična pogruntavščina.
PS Dam posebno nagrado tistemu, ki sune sosedovo argentinsko dogo, ki trpi, da povedati ni moč.
F r i n aEnega so nam ukradli, enega zastrupili, enega pospravili lovci dobesedno na domačem vrtu. Smo pa uspeli zgubiti našega Zeusa za maksimalno tri ure, se nam je skoraj svet podrl, na Javorniku v tisti gošči, pa se je izkazal njegov reševalni nos, nas je našel kar sam, njegov sokompanjon je bil pa še mladič, najditelji so poklicali tel. št., ki jo je imel na ovratnici.
Preračunljivi so tudi, a se spomnite oglasa, da se išče Izgubljena švicarska bela ovčarka, za katero se je izkazalo, da je bila ukradena, tatovi so jo enostavno odvrgli, ko so ugotovili, da je sterilizirana in da s podmladkom ne bo nič.
Loni MakaroniLoni, tudi nam so zastrupili psičko, ker so jo zamenjali s sosedovo - naša je v pesjaku, šolana, na sprehodih ubogljiva... sosedova (enake rasti in barve) pa teka po vasi in krade kokoši. Ne bi o stroških, da so našo rešili - sem pa takrat šla do sosedov in jim povedala, kaj se je zgodilo, ter prosila, naj imajo svojo psičko odtlej privezano. In je pomagalo.
Ste lovce prijavili? Enkrat mi je namreč en grozil v gozdu (pa sem imela psa na povodcu!) in sem se šla pozanimat na lovsko zvezo - v nobenem primeru ti lovec ne sme ustreliti psa! OK, razen, če ga iščejo kot steklega in kaže očitne znake bolezni ter je nevaren okolici. Sicer pa nikakor, ne v naselju, ne v gozdu. Imam uraden odgovor.
Ognjič, vso srečo z iskanjem pogrešanega kužka! In pohvala tistemu, ki se je spomnil na poštarje!
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Bruschette s paradižnikom in kumarami

Gravče Tavče ali Prebranac