Kaneloni s piščančjim mesom in kislimi kumaricami
| sonic je napisal/a: |
| Hvala lepa za nasvete.Še vedno se težko odločim. Res je tudi tisto, da pri takem sekljanju čebula spusti sok in pri praženju ni ista kot narezana z nožem.Statusov rezalnik že posedujem, a je katastrofa. Je pa res, da imam tistega najmanjšega (3mm kockice) in enostavno ni sposoben razrezat čebule. Tisti večji (6mm kockice) verjetno nima istih težav.sonic |
Za "skockanje" čebule na 3 mm je verjetno potrebno res precej moči in se tudi meni ne zdi uporaben (mogoče za česen). Na 6 mm pa gre na pol prerezana (tudi velika) čebula v sekundi čez, zatakne se le, če je čebula res ogromna, da sega čez rob ali če je uvela.
LP, V.| Basti je napisal/a: |
| Tale je zakon. Res je vreden svojega denarja.Primeren je tako za manjše količine čebule, kot tudi za večje količine (npr. za golaž), ker je zelo hiter. Čebulo (eno manjšo) olupiš, prerežeš, vstaviš v rezalnik in režeš tako, da ročno obračaš pokrov. Moram povedati, da nikoli nisem imela težav z rezanjem čebule, razen solzic seveda, odkar pa sem to zadevo kupila na eni predstavitvi, jo vsak dan uporabljam. http://www.bolha.com/oglas2238338/tupperware-mini- lp Saša |
| Basti je napisal/a: | ||
|
Tudi jaz imam tak sekljalnik. No ja. Iste znamke, samo večjega. Pravim mu kar CNC za čebulo. Je fantastičen! Čebulo lepo enakomerno seseklja.
Ko sekljam čebulo nič ne srmdi in nič učki ne pečejo. Sem si enega kupila tudi za na morje, tako da imam praktično 2.
V čast mi je, da so izumili tako stvarco, ki olajša delo še tako dobremu kuharju.
MM
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Kaneloni s piščančjim mesom in kislimi kumaricami

Lazanja iz palačink