P R E T I R A V A T E !!!!! ![]()
![]()
![]()
![]()
Kdaj bo prišla generacija, ki se bo "spustila na realna tla".
Pozdravček!
P R E T I R A V A T E !!!!! ![]()
![]()
![]()
![]()
Kdaj bo prišla generacija, ki se bo "spustila na realna tla".
Pozdravček!
Glej, dragička, fazon je v ritualih.
Je pač tako, da smo pač taka socialna bitja, da potrebujemo rituale. In recimo maturantski ples je ritual (sicer sem se nekaj na to temo razpisala na svečanem oblačilnem topicu). Ritual sprejemanja otroka med odrasle. Kako to pojavno deluje, je pa seveda druga zgodba.
Recimo rituali imajo v sebi nek daj-dam odnos. Kar pomeni, da če starši investirajo veliko v vabila (kupijo vstopnice za pleme), kupijo lepo obleko - potem ima to nek ekonomski smisel. Potem se valda pričakuje, da bodo tisti, ki so bili povaljeni (in niso kupili vstopnic) vsaj toliko primaknili maturantu za kakšno žepnino, da bo imel junior morda kakšne lepe počitnice. Pa če starši kupijo res ne najbolj poceni obleko (o estitiki, mimogrede, lahko mene kaj vprašate, to mi gre kar dobro), potem se pričakuje od juniorja, da bo svoje šolske obveznosti naredil tako, kot se spodobi. Da bo naredil maturo in dobil toliko točk, da bo dovolj za na faks - da ne bo treba še tam v dodaten strošek za plačilo izrednega študija...![]()
In če je taka ekonomija v ozadju, potem so ti stroški smisleni. Če je pa v ozadju predvsem investiranje v samopromocijo v smislul "veste, to je tako drago, ampak MI zmoremo.....", potem je pa to bolj investiranje v lastno ošabnost, to pa ni pretirano seksi. Nabijanje o tem, da otroci stanejo, ravno ni posebej izvirno. Ker otroci v resnici stanejo - a kdo tega ni vedel in je ukapiral šele na maturi? Hja, potem jo mora delati dvakrat.
Vendelina jr.
midva nesrečnika nameravava pa otroke vzgajati, da se učijo zase in bodo tudi študirali zase, ne za to, da posledično (ali pod tem pogojem) povabimo čimveč ljudi na njihov ples (ki jim bodo dali čimveč žepnine).
Meni bi bilo grrroooooznoooo dolgčas pri nekom gledati posnetek maturantskega plesa njihovega mladinca... prosim, ne silite ljudi v to, če ne izrazijo sami želje!
Tulka, otroci naj kar študirajo zase....Če bo pa kakšna teta dala kakšno žepnino, pa hudega ne bo![]()
, ker vaša regija je itak znana po radodarnih ljudeh![]()
![]()
![]()
![]()
Če že živimo pod isto streho, mi je lepo, če še na maturantskem pelsu sedimo za isto mizo in so bili dedka in babici (tudi tista dva seveda, ki ne živita z nami) tako veseli, ko sta naša maturanta rekla, da jih vabita na ples. Kaj veseli, ganjeni so bili, so jima vnuki TUDI s tem pokazali, kako radi jih imajo in jih želijo imeti ob sebi ob taki priložnosti.
In ponos dedkov, ko sta odplesala z vnukinjo, in babic, ko je vnuk prišel po vsako za en ples. Nista pa ne sin ne hči ves čas sedela z nami pri mizi, kje pa. Oni so imeli svojo zabavo, z nami sta bila le toliko, da sta tu in tamo malo poklepetala, predstavila sta nam svoja soplesalca in to je bilo to. Vsi smo se zabavali, mualrija je okoli polnoči itak šla po svoje, preoblečeni in preobuti, mi smo se pa z drugimi starši dalje zabavali ...
Smo se potem nekje do poldneva vsi uspeli zbrati doma.
Mamamia
mamamiaVendy ![]()
![]()
![]()
![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

| Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Ržen sendvič s kajžarsko klobaso

Mini čokoladni hlebčki