Jedilniki po montignacu
kozarec slivovega soka
Z: dva ržena kruhka z namazom iz lahke skute in peteršiljem, kava
M: jabolko
K: goveja juha, dve piščančji bedri na žaru (brez kože), zelenjavna priloga (blitva in stročji fižol)
M: skuta z marelicami
V: omleta s čebulo, česnom in ovsenimi kosmiči ter paradižnikova solata z baziliko; vrstica črne čokolade
voda
Z: graham žemljice
M: kava
K: Zeleno kosilo: brokolijeva juha, rižot (basmati riž) z bučko, zelena solata s fižolom.
M: kava
V: jogurt z marmelado brez sladkorja
Hm... le kam so izginile beljakovine ![]()
sreda
voda z mg tableto
Z: pz kruh, rezina pršuta (brez maščobe)
M: lahki tekoči jogurt
K: piščančji ražnjiči, paradižnikova solata z baziliko
V: pz špageti s pestom, zelena solata
četrtek
voda z mg tableto
Z: jogurt z malinami in pz ovsenimi kosmiči
M: trdo kuhano jajce
K: musaka iz melancan in mlete govedine, zelena solata
V: pz palačinka z marmelado bs
petek
voda z mg tableto
Z: hrenovka, sveža paprika in paradižnik
M: lahki tekoči jogurt
K: pečena piščančja prsa, dušen grah, zelena solata
V: solata iz paradižnika, paprike, kumare, oliv in feta sira z grškimi olivnim oljem in grškimi začimbami
Julijakozarec donata
Z: wasa kruhki z lahkim skutnim namazom z zelišči in kolesci paradižnika
M: jabolko
K: špinačna juha z ajdovimi cmočki; pirine palačinke (s sojinim mlekom) z grenkim kakavom in pravim rjavim sladkorjem; sadna solata
M: skuta z marelicami
V: grška solata; breskvov kompot
Dalea, najprej tisočkrat hvala za tisto, kar si zgoraj napisala, čeprav si me po moje zamešala s katero drugo
.
Tisto o prepolovitvi obrokov - jaz dam na mnenje zdravnikov kar veliko... Kaj pa, če bi prepolovila samo tiste obroke, ki niso po Montiju (in torej zanje veš, da redijo). Tam namreč precejšnjo vlogo igra tudi količina hrane. Z malico v službi vem, kako je... meni se je na koncu uspelo dogovoriti, da mi denar za malico nakazujejo pri plači, potem sem se navadila nositi svojo s sabo. Vsekakor pride ceneje. Če pa imaš malico 'obvezno', se pravi se težko dogovoriš za denarno nadomestilo, je res zoprno.
kozarec vode
Z: trije rženi toasti z marmelado iz suhih fig in pomaranč; kava
M: jogurt, dve jabolki
K: enolončnica iz raznih stročnic (veliko čebule in česna, paradižnik, domač stročji fižol, rjavi fižol, beli fižol, leča, grah, dve vrsti bučk, provansalske začimbe); marelice
M: šobska solata
V: kompot iz nektarin s fruktozo
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Pecivo iz bučk

Pirin kruh s semeni