Pistacijevi cmoki s kadaifom in čokolado
mirelca, basmati je le vrsta riža. Tako kot pri ostalih imaš potem možnost izbire belega (predelanega) ter neprečiščenega (nepredelanega). Žal močno dvomim, da si v Lidlu dobla neprečiščenega ali nebrušenega.
Vseeno ima tudi beli basmati nižji GI od, na primer, okroglozrnatega. Za primerjavo:
lepljivo kuhan beli riž: 90
instant / predkuhan riž: 85
riževi kosmiči: 85
običajni beli riž: 70
kitajski riževi rezanci: 65
dolgozrnati riž: 60
rdeči riž: 55
basmati: 50
rjavi, nepoliran riž: 50
rjavi basmati: 45
divji riž: 35
marjanpn, tole z umetnimi sladili še nimam čisto razjasnjeno. V spominu imam, da jih Monti enači s sladkorjem, ker prav tako vplivajo na krvni sladkor. Vseeno se mi 'sliši' bolj zdravo in naravno, če muffine sladkam s sadjem, pa magari bananami ali datlji (ki sicer po M vsebujejo preveč sladkorja).
Z: testni muffini brez maščobe (še iščem ime zanje) ![]()
M: dve jabolki
K: polnozrnati makaroni z omaki aglio&olio, zelena solata
V: pasulj
Umetna sladila NE MOREJO vplivati na krvni sladkor.
Jasna, jaz ti priporočam solate, od testeninskih (s polnozrnatimi testeninami, dobiš tudi čisto majčkene), riževih, samo kuhane zelenjave do tuninih. Sadje bo premalo, se strinjam. Možna je tudi kremna juha v termovki, če jo boš spila tako, da drugim ne bo 'dišala'.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pistacijevi cmoki s kadaifom in čokolado

Lazanja z genovskim pestom, stročjim fižolom in krompirjem