Peresniki po bolonjsko
Z novim letom sem začela piti brezkofeinsko kavo. Pijem jo ob istih urah kot prej navadno kavo, pa kofeina sploh ne pogrešam.
Si pa včasih zjutraj naredim mešanico: 1 žlička instant kave, 1 žlička kakava, 1 dl vroče vode, 1 dl toplega mleka. Včasih si dodam še ščep cimeta.
Jaz kavo potrebujem zjutraj. Pravzaprav gre bolj za moj jutranji 1/2 urni ritual, ki ga izvajam obvezno sama, brez družbe! V lončku v mikrovalovki segrejem mleko, ga spenim s penilcem (tistim spiralastim), med tem časom se že pripravi kava v kavnem aparatu. Dodam sladkor, se vsedem na kavč in UŽIVAM. Imam aparat z mlinčkom, tako da je kava vedno sveže zmleta in neznansko diši.....
Tanja| Vendelina jr. je napisal/a: |
| Daj žlico malo segrete nutele in to zmešaj z žlico vode in žlico neskafeja in čez dolij vročo vodo in to je to..., mnogo boljše kot lešnikova kava. Ali pa doliješ v čisto navaden nes malo lešnikovega likerja.......Samo potem se ne pritožuj, da tvoji obiski nikoli nočejo domov, ker tako super kavo kuhaš |
Pred časom sem pila kavo iz te kafetere in bila je odlična! Res okusna. Ta kafetera je stara 100 let (pretiravam, ampak je res precej stara) in jo je kolega dobil od tete iz Argentine. A mislite da se jo da dobit tudi kje pri nas ali v naši bližini?
[url=http://www.Slikomat.com/slika/3602599.htm]
[/url]
saša
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Peresniki po bolonjsko

Suzanine palačinke