Svež ananas lahko tudi malo pokuhamo v osladkani vodi. Pa ne me za besedo vlečt, ker se mi zdi, da sem to nekje prebrala.
LP Saša
Mir in dobro!
Svež ananas lahko tudi malo pokuhamo v osladkani vodi. Pa ne me za besedo vlečt, ker se mi zdi, da sem to nekje prebrala.
LP Saša
Mir in dobro!Ja, samo blanširaš ga, pa bi pomoje moralo uspeti...
strippy
No, če so problem encimi 8in tu so), zadošča, da blanširamo. Segrevanje nad 50 st. C zakrkne (koagulira) beljakovine, s tem encim, ki je beljakovina, izgubi svoj učinek.
| shakra je napisal/a: |
| . Ker je možu zelo všeč, želi, da jo poskusim narediti še enkrat. Prosim za pomoč. lp, shakra |
Predvsem je pomembno to, da ne damo želatine v mrzlo zmes ( tudi smetana), ker se potem naredijo grudice. Grdo zgleda, kepice so nagravžne, pa tudi učinek se izgubi.
F r i n aVendelina po moje je pa tudi Shakrina želja popravit zadevo. Vsaj če sklepam po sebi. Ker če kaj ne rata popravljam dokler ni narejeno u nulo! Če pa s tem še ljubemu ustrežeš pa še tolko bolje!
Shakra če se boš držala teh nasvetov tule bo sigurno ratalo!
saša
Meni se tudi ni strdila jogurtova torta. Tolikokrat sem jo že delala, da mi je postopek popolnoma znan. Delala sem z listi želatine. Imam na sumu, da je želatina zatajila.
GobicaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

| Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Svinjska ribica

Pirini svaljki s pršutom