Kaj ponuditi obiskom, ki imajo "vse""

fresh  

član od: 4.5.2006

sporočila: 1856

8. jan 2009 16:32

Čez ajnfoh ga ni. Vsak, še tak gurman, največkrat najsladkejše zavzdihne nad krožnikom ričeta, jote ali česa podobnega. Še posebej, če jih prej človek malo na mraz in veter pelje. Jaz ti lahko sicer tem mestu navedem zelo dolg seznam jedače skupaj z vini, ki gredo zraven, pa se mi zdi, da je veliko boljše, če ostaneš zvesta sebi. Tako boš sproščena, nasmejana in to, kar si. In to je osnovna sestavine vsake dobre jedi! fresh

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

8. jan 2009 19:42

Sem po naključju našla zapis, ki ga je majdka po pomoti nalepila drugje. In ga dodajam tukaj:

Majdka je napisala:

Draga moja! Ne obremenjuj se s tem kaj boš skuhala. Čim bolj take jedi, da ni komplicirano. Poznam ljudi, ki imajo res vsega polno ... tako, kot je ena pred mano že napisala. Pa so najbolj veseli čisto preprostih in običajnih jedi. Ker če boš preveč mozgala, ti tud prežganka ne bo dobra ratala. Ponavad je tko. Če imate srečanje proti večeru, je men ful dobr uspel naše obiske fascinirat s flambiranimi sv. reberci. Sem jih lepo pekla v vrečki (samo sol, poper), prot koncu mal odprla, da so se zapekle, pol pa še poflambirala na mizi. zraven pa eno dobro prilogo (jes sem imela samo dve vrsti solate). Misli pa, naj oni tebi kuhajo kr jim paše, ti pa jim dej kr teb paše.In kuhaj z ljubeznijo, ne za to da tekmuješ z njimi. Mozeg dej na pašo. Prej pejt mal na sprehod, da se zluftaš. Imej pa vse prej pripravljen. pa bo. Me pa prav zanima, kako bo, bi rada bla muha. Še enkrat - ne kompliciraj (haha, po moje, da so že pozabil, kakšen okus ima prežganka, al pa ena dobra krompirjeva gosta župca z domačimi bleki).

rimljanka - moderatorka Kulinarične Slovenije

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti