Otroška hrana
| tulka je napisal/a: |
Na tvojem mestu bi dojila čim dlje, z uvajanjem goste hrane se pri štirih mesecih res ne mudi! Kot je napisala matilda, pri izbiri hrane za dojenčka ne smeš gledati na težo, temveč na starost otroka - na (ne) zrelost prebavnega sistema. Prilepila ti bom link o uvajanju goste hrane, hkrati pa ti toplo priporočam, da dojiš čim dlje. V materinem mleku je vse, kar štirimesečnik potrebuje. [hrosc-rdec] tulka |
Zdaj smo se zbrale same mamice. Bom še jaz pristavila svoj piskrček. Moj je danes strar 9 mesecev.Ne delava drugege kot samo jeva, vsaj meni se tako zdi ker mi čas tako hitro beži.Ponoči se dojiva 2-3 krat. Težavo imam z vmesnimi obroki ker sploh ne vem več kaj naj mu še dam. Po mnenju zdravnice moram biti na dijeti kar se tiče mleka, težava tudi zame ker sploh ne vem kaj naj še jem. Malemu sem pa ravno začela dajati jugurte in jih je nadvse oboževal. Tukaj pa imam vprašanje.
Po mnenju nekaterih naj bi jugurt ne bil več alergen??? Kaj je res??
Kaj naj mu ponudim za zajtrk in za večerjo.Imam že čist prazno glavo. Kosilo ni problem, se pač potrudim, da ima res raznoliko, ampak, da bi kuhala še zajtrk in večerjo pa res ne vem.
Čes dan se dojiva vsaj ene 4-5 krat vendar je to zanj premalo.Kuhala sem mu polento na kompotu, pa razne sadne kašice -domače, kaj drugega pa ne vem več. Kupljena hrana se pa meša z vodo le ena mislim, da je Frutolino, ampak mu raje dam sama zribam.
Kaj naj še skuham na vodi, pa da bo okusno, ..
Sem preštudirala tudi link, ki je bil zgoraj omenjen, pa ni kaj dosti otipljivega.
Bo katera mislila, da bi pa sedaj pri ta četrtem že lahko vedela, ampak ravno zdaj se mi je vse zakompliciralo, pa še bol sem se poglobila v to, tako, da je samo še slabše..
Pa ne zamirit, ker sem uporabila kar tole temo.
lp
mizarka
Mizarka, mene so poučili (na mlekarski šoli), da domač jogurt otroku ne bi smel škodovati tako kot kupljen.
Narediti ga je pa čisto preprosto: v domače kravje mleko daš navaden ali doma narejen jogurt (dobi se ga na tržnici v LJ) - polnomasten. To se pravi, na 1 liter mleka daš 2-3 žlice domačega jogurta in zmešaš (najbolje, da imaš kar v loncu). Optimalna temperatura za izdelavo jogurta je med 42-45 stopinjami, vzdrževati jo moraš 2 uri. Lahko stojiš pri štedilniku s termometrom v roki, obstaja pa še preprostejši način: pečico segreješ na 50 stopinj, nato daš vanjo ta lonec z mlekom in vanj vmešanim jogurtom. Nato pečico ugasneš in zapreš. Približno vsakih 15 minut jo spet prižgeš za par minut in ugasneš. Tako je v njej ves čas približno prava temperatura. Čez 2 uri je jogurt narejen, samo še precediš ga in ohladiš.
Če opaziš, da je začela odstopati sirotka, je bila temperatura previsoka ali pa je bil jogurt v pečici predolgo.
Če delaš domač jogurt zase in ti je všeč gost jogurt, lahko 1l mleka dodaš 2-3 žlice mleka v prahu.
Mizarka, zakaj pa ne uporabiš prilagojenega mleka? Pa ima potrjeno alergijo na mleko?lp
peterKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Ploščati špageti z genovskim pestom, krompirjem in stročjim fižolom

Vanilijeve rolice