Vhodna vrata

ursula-ce  

član od: 18.10.2008

sporočila: 542

tema odprta - 31. okt 2008 6:55 | ogledi: 8.951 | odgovori: 7

Pozdravljeni!

Rada bi imela nova vhodna vrata narejena pri mizarju. Ali kdo pozna kakšnega kakovostnega v okolici Celja?

Upam, da se vaši odgovori ne bodo smatrali kot reklama, zato mi lahko sporočite tudi po zasebni pošti.

Hvala in lep miren dan vsem!

ursula-ce

anaeva  

član od: 14.11.2007

sporočila: 1742

31. okt 2008 8:26

meni lepa,naravna sama sem pri njih naročila masivna notranja vrata mizarstvo Marovt ali Marolt,Spodnja Rečica nekje malo od Mozirja proti Logarski sicer pa bo zagotovo kar nekaj ponudbe tudi na Pohištvenem semju v Lj anaeva

mizarka  

član od: 24.5.2006

sporočila: 988

31. okt 2008 12:37

V kolikor se vhodna vrata naroča pri mizarju morate biti pri tem pozorni, da so izdelana iz debelinsko lepljenega lesa, vsaj iz 3 lamel, imeti morajo tudi primerno polnilo, v nasprotnem primeru le ta hitro razpoka. Še tako, če so pravilno izdelana se na vhodnih vratih, kjer je veliko lesa na kupu pojavijo razpoke in različno delovanje posledično tudi barvne spremembe.

Svetujem ti, da jih naročiš pri takem proizvajalcu, ki ima res iskušnje in razvoj za seboj, le tako ti bodo dolgo in pravilno služile. Lahko mi verjameš, da je pri vhodnih vratih zelo pomembna cena, ki tudi izraža v kakšen razred spada.

V zadnjem času se dobijo zelo kvalitetna vrat lesena vendar z kovinskim ogrodjem ter paro neprepustno alu folijo, ki prepračuje delovanje vrat.Le ta mora biti na notranji in zunanji strani vrat in je pod lesenim plaščem, če se lahko tako izrazim, se jo nič ne vidi. Ker tudi pri tovrstnih vratih velja , da se pač hoče izdelovati čim ceneje je potrebno pri proizvajalcu preveriti kakšen Rolin uporablja , (tako se reče-roling sistem).

Prednost teh vrat je v tem, da izgledajo popolnoma naravne in , da so izredno trpežna.

Če bi slučajno rabila kakšen nasvet mi pošlji ZS.

LP

mizarka

kozamurnik

sporočila: 2311

30. nov 2011 4:36

Tudi mi moramo zamenjati vhodna vrata in ena notranja, slednja po zaslugi . Pri vhodnih smo imeli precej smole in kljub temu da niso bila standardna in narejena pri mizarju, so po borih 15 letih skorajda neuporabna. Rada bi vaše izkušnje, slabe in dobre. Doslej sem poslala le dvoje povpraševnj, razlika pa skoraj 1000 evrov! Material in barva sta ista, le dizajn je malce drugačen, kar pomeni, da je pri takem nakupu pametno razmislit preden se odločimo.Oba proizvajlaca montirata po vsej Sloveniji in razlika v ceni ni ni v oddaljenosti ali montaži. Hvala za odgovor, tudi na ZS. murnik

irena66  

član od: 22.4.2009

sporočila: 747

30. nov 2011 14:28

Ja tudi mi smi imeli križe in težave z vhodnimi in garažnimi vrati. Mere niso bile standardne in smo jih dali naredit po naročilu.

Ta gospod je imel na sejmu krasna vrata, cene ugodne in smo se zmenili. Ko pa so jih pripeljali groza, slabo narejene, les piškav in za po vrhu še prekratke za  10 cm.

Tko da previdno, da kar vidite na sejmih vse ravno ne drži.

Potem smo jih sami porihtali, ampak vedno te zjezi še po 18 letih ko jih vidiš.

Zato previdno.

irena66

mizarka  

član od: 24.5.2006

sporočila: 988

30. nov 2011 21:37

Verjemi, da je razlika 1000 € opravičena. Sedaj se veliko izdeluje vrata  iz rohling plošč(roling) . To je plošča , ki ima iz zunanje in notranje strani vezano ploščo z parno zaporo-obvezno na obeh straneh in vmesnim stirodurjem. Prednost teh plošč je, da se ne krivijo in so bolj izolativne, so pa žal tudi precej dražje.  Pri tem je potrebno paziti , ker obstajajo različne kvalitete glede na krivljenje, toplotno obremenitev in vlažno obremenitev.( temu primerna razlika v ceni).  Te plošče se da izrezovati na vse načine , le da ne smemo poseči v njeno osnovno konstrukcijo. ( obod ima določene rastorje v katerega se ne sme posegati).

Moje mnenje je , da žal noben mizar s klasičnim načinom izdelave ne more izdelati vrat, ki bi preprečile klasično delovanje le teh( krivljenje, pokanje polnil..) . V kolikor se boš odločila za nakup pri večjih proizvajalcih mislim, da ne boš ne vem kako pogrešila, v tem primeru pa absolutno velja , da je kvaliteta povezana s zneskom.

Želim ti kvaliteten nakup.

 



mizarka(http://mizarka.moj-album.com/

Sporočilo je spremenil(a) mizarka dne 02.dec 2011 17:59

kozamurnik

sporočila: 2311

4. dec 2011 15:48

Hvala vsem Zanima me še nekaj : ima kdo okna/vrata Hausmart in kako ste zadoovljni? murnik

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti