Krvodajalstvo

Jaz bi se vam pa zahvalila, mogoče mi je ravno vaša kri pomagala.  Hvala.

katti
Tudi jaz redno darujem kri, podobno kot marsikatera izmed vas v prvi vrsti zato, ker si mislim, da lahko s tem nekomu pomagam. Poleg tega se tudi fizično dobro počutim, oz "telesu paše". Kri gre v analizo, torej imam tudi jaz nekaj od tega, mar ne? Je pa še ena stvar, je fajn, da greste kri darovat nekje do 14-15 ure, ker mora potem kri biti na hlajenju ne-vem-koliko časa. Sicer, če je pomanjkanje kot trenutno, delajo tudi več časa in ni problema, sicer pa ne. Lep dan Mateja
Imam skupino 0 +, kri darujem (če se le da) na 4 mesece. Vedno jo dam na dan, ko nimam službe, in ne izkoristim prostega dneva. Mi je čisto vseeno, če jo prodajo ali pretihotapijo, v vsakem primeru nekomu pomaga. Moja odgovornost je, da jo dam, kaj oni z njo počnejo, je pa njihova. Tudi izjavo za darovanje organov sem podpisala, kljub temu, da me je mož strašil, kako me bo nekdo za vogalom počakal in zaklal. No, če jih tako nujno rabi, me lahko zakolje kar takoj, za to pa res ne rabi moje izkaznice... tulka
Ja, Tulka, najina dva sta pa ziher v žlahti, imata podobne ideje... juma

Nikoli, nikoli, nikoli ne bi dala krvi za denar. Meni se to zdi enako kot prostitucija. Aloi še huje. Tudi manj zaupanja do varnosti odvzema bi imela.

In - upam, da oni, ki hodijo dajat kri za denar, potem tudi na opercije tja hodijo, za taisti denar. Ne pa, da se pri nas iz zdravstvenega zavarovanja in altruizma ljudi okoriščajo pravzaprav.

Zberite pogum in hitro tja. Če nič drugega, je fajn občutek, če kake noge "v luft" skočijo, so vedno moške. Saj ni, da bi kakšna ženska ob pogledu na kri omedlevala. A ne?

rimljanka - zasebno mnenje
Joj, juma, pa res... Jutri bi šla z veseljem s tabo na Šlajmerjevo, vendar moram do naslednjega darovanja krvi počakati še en mesec. Če do takrat ne boš zbrala poguma, ali pa če bo katera druga hotela z mano, ste več kot dobrodošle! (razen če ne bom imela kakšnega odličnega razloga za to, da ne bom mogla darovat krvi ) tulka
Uh kak romantično, srečanje na krvodajalski. Bravo punce, pa si boste vlivale pogum. Začetnica
Moja mama je bila tudi krvodajalka od mladih let,ker pa je bila tudi v taki službi v bolnici so jo včasih kar med službo poklicali ko je bila sila. Glede plačevanja krvi,jaz mislim,da se to sigurno plača kot vse.Poglejte bolnice izstavijo račun zavodu oz. zavarovalnici in sigurno je tam tudi v ceni kri ,če si jo potreboval,pa čeprav je bila darovana. dari

Ne, dari, pri nas ni plačila za darovano kri.

Ko sem še dajala kri, sem to naredila med službo in se potem vrnila delat, nikdar nisem vzela prostega dneva.

mamamia

mamamia
js sm do zdej že tud bla parkrat, nazadnje nism dala, ker nisem imela dovolj visoke koncentracije Hb. boo hoo. sicer je pa z redkimi skupinami podobno kot s pogostimi. Če je skupina bolj pogosta je tudi povpraševanje večje.. bannanna

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti