| rimljanka je napisal/a: |
Tudi brez hrane po odvzemu se čisto dobro zdrži. je pa res, da je pametno piti, ker žeja se pa oglasi, 4 do 5 dl odvzete krvi je le 10% krvi, ki se mora nadomestiti, vsaj tekočina zelo hitro. [nagelj] rimljanka - zasebno mnenje |
Krvodajalstvo
Hja, sem šla ene dvakrat na odvzem, pa so me nagnali, oz. vprašali, če sem prišla kri dat ali jo dobit. Pa ni pomagalo nič - sem jedla železo, pa kapsule rdeče pese, pa kaj vem, kaj še vse - še vedno sem tja v kri vsa vodena - al pa strupena, kaj pa vem. so me pa enkrat našopali s transfuzijo, pa sem tako alergično reakcijo dobila, da so me prešpikali čez in čez - hja, je to vse skup res malo sumljivo. kaj pa, če sem modre krvi????
![]()
LP
tole je sicer menda namenjeno tulki, ampak si jo bom kar prisvojila, saj ona je že itak dobila dva oldtajmerja ![]()
Kaj, če bi tole speljali kar uradno. Dan darovanja krvi članov Kul SLo. Sin dela na omenjenem zavodu, bi se dogovoril za termin, potem kdor pač lahko pride, pride.
Tisti izven Lj. območja se nam pridružite ali pa se organizirajte po svoje.
kobra 1Kobra, super ideja. Tisti, ki moramo še kakšen mesec počakat, se bomo pa za naslednjo rundo zmenili.
V vednost:
http://www.ztm.si/sl/ztm/novice/pomankanje_krvi
PS Jaz grem znova probat konec novembra, trenutno sem med smrkavimi. Pravijo, da gre v tretje rado. Upam.
Loni MakaroniOd prijateljice mož je moral ostati 4 dni več v bolnišnici, ker je čakal na transfuzijo in sicer moje krvne skupine. Se mi je kar hudo storilo, samo sem bil spet med ta odslovljenimi. Mene zadnja leta baše hemoglobin, pritisk niti ne več toliko.
Me pa zanima nekaj, a če imaš manj kot 50 kg, ti sploh še vzamejo kri. Pred leti vem, da so to delali, sicer si moral iti direkt na Šlajmerjevo, ker so imeli samo tam vse pripravljeno tudi za odvzeme manjše količine krvi.
Loni MakaroniKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.