Kot krvodajalka sem začela še v gimnaziji, ko so nam polnoletnim dijakom v 4. letniku to možnosti ponudili v okviru izbirnih vsebin. Presenetljivo smo se zato odločili predvsem v našem razredu (od 10 razredov v paralelki), posledično je bila udeležba precej nizka (ker tudi niso bili še vsi polnoletni), ampak takrat sem se odločila, da bom redna krvodajalka.
Letos sem kri darovala dvakrat, tudi tretjič jo bom, vendar žal ne v okviru tega poziva, ker od zadnje oddaje še niso minili 4 meseci. Sem povprašala tu na Šlajmarjevi, vendar je treba počakati ....
Z motivi za darovanje nisem imela nikoli težav, prostega dneva v 11 letih še nisem koristila, oddajo običajno opravim pred službo ali takoj po službi (včasih letim le kako uro prej ven, ker me pokličejo, da je nujno). Se pa vedno poslužim ponujene kave

.
Me pa na Šlajmarjevi moti ena stvar. Rada bi se vpisala tudi v register darovalcev kostnega mozga, pa individualni vpis poteka le enkrat tedensko v dopoldanskih urah. Ko sem povprašala o možnosti da to storim takrat, ko pridem oddati kri, so me zavrnili. Te neprilagodljivosti pa žal ne razumem.
Pa še nekaj: očitno je pomanjkanje krvi res veliko, saj delajo tudi danes in jutri, zato tisti, ki nimate predsodkov, nikar ne odlašajte. Morda boste že jutri tudi vi na drugi strani verige.