Krvodajalstvo

mišzmoke je napisal/a:

katjushka je napisal/a:

...  kaj pa glede pritiska, pozna kdo, razen kave, kakšen ukrep?

katjushka

Moja stara mama si je kuhala čaj iz zelene, če se prav spomnim : v 1litru vode je skuhala 4-5 stebel z listi vred in to popivala počasi čez dan. Velikokrat si je v redeče vino zakuhala rožmarin in ga po kosilu in večerji popila, je bila vedno dobre volje. Včasih še najbolj zaleže tečen partner !

lp

mišzmoke

Dobro vedeti....

katjushka

Loni je napisal/a:

Moja vedno optimistično naravnana duša je pri krvodajalstvu obupala. Po x-tih zavrnitvah zaradi prenizkega pritiska imam zadnjih nekaj let krvno sliko tako, da zdravniki kvečjemu razmišljajo, da bi meni dali kako transfuzijo. Ko nisem na zdravilih, ko pa sem, sem pa sploh neprimerna. Tu resnično maham z belo zastavico.

Loni Makaroni

Loni, upam da ne vprašam preveč, ali si na tabletah zaradi nizkega pritiska?

katjushka

Ne, za to pa še ne, sem na tistih, ki vsebujejo 100 mg železa , do nadaljnjega, zdaj se terapija vleče že od junija 2009, z dvema prekinitvama, ki sta pripeljali do poraznih izvidov. Pritisk je sicer (pre)nizek, ampak zaenkrat še ni sile. Pri mojem skup padanju je bilo sicer povezano oboje, ampak anemija je bila večji krivec, ker odkar sem na zdravilih, nisem niti enkrat izgubila zavesti.

Loni Makaroni

Sem mislila.... ker meni so rekli, da proti nizkemu pritisku ni zdravil... ne da bi imela ravno željo po njih, ampak sem mislila, da se kaj spremenilo

Drugače si pa predstavljam, da zna biti slabokrvnost in nizek pritisk "huda" kombinacija za slabo počutje ... jaz, hvalabogu, tistega prvega nimam  ... drugače ti pa želim čimprejšnje izboljšanje....

katjushka

Se ne pustim motiti in uživam življenje z veliko žlico Ob ustreznem nadzoru in določenih omejitvah.

Loni Makaroni

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti