Krvodajalstvo

BRAVO vsem tistim, ki se odločate za darovanje krvi! Jaz je še nisem, ker imam dostikrat probleme s hemoglobinom Se pa mislim vpisat v register darovalcev kostnega mozga. Malo je le problem, ker to delajo samo 1x na teden dopoldne (čakam na naslednjo prosto sredo...) Volkica

Spet poziv: naslednji teden - v torek - grem dopoldne dat kri v Ljubljano; se mi kdo pridruži?

tulka

Sporočilo je spremenil(a) tulka dne 24.okt 2010 12:29
tudi jaz že nekaj časa razmišljam,da bi spet šla. škoda,da greš ravno v torek dopoldan,edini dan v naslednjem tednu,ko ne morem. če slučajno prestaviš na sredo ali četrtek,tam enkrat po 10 uri,bova pa sigurno skupaj tam. pozdravček cheleste

Mogoče dobim varstvo še za kakšen drug dan; bom vprašala.

tulka

Pa ste me spet spomnile, kako neuporabno sem se počutila pri 18-ih, ko sem hotela darovat kri. Vse je "štimalo", pa še redka skupina sem, le žil niso našle, so poskušale in poskušale, na koncu pa me vljudno prosile, naj se ne vračam več, klobaso so mi pa vseeno dale . Pa sem vsake toliko let še poskušala, vedno ista pesem! Še danes je tako, zato sem si "popravila vtis" na seznamu darovalcev organov, vsaj nekaj! Hehe, tudi mojega je strah, češ, te bojo našli, pa...

Pridne/i, lepo od vas.

lp 

mišzmoke

Tudi jaz sem že dolgo imela željo in sem se malo pred nosečnostjo (dobro leto nazaj) tudi odločila, da tudi jaz darujem kri .... pa glej ga zlomka, načeloma je bilo vse OK, kljub temu pa mi jo niso hoteli vzeti, ker sem imela prenizek pritisk (85/55) ...kdaj po rojstvu pa bi lahko spet poskusila in kaj narediti, da bi si dvignila pritisk vsaj malo za takrat, ko bi šla darovat?

katjushka

katjushka, če še dojiš, te bodo zavrnili. Prav tako, če še ni minilo leto od morebitnega carskega reza.

tulka

tulka je napisal/a:

katjushka, če še dojiš, te bodo zavrnili. Prav tako, če še ni minilo leto od morebitnega carskega reza.

tulka

Rodila sem brez carskga reza in dokler dojim tako nisem imela namena, potem pa...  kaj pa glede pritiska, pozna kdo, razen kave, kakšen ukrep?

katjushka

katjushka je napisal/a:

...  kaj pa glede pritiska, pozna kdo, razen kave, kakšen ukrep?

katjushka

Moja stara mama si je kuhala čaj iz zelene, če se prav spomnim : v 1litru vode je skuhala 4-5 stebel z listi vred in to popivala počasi čez dan. Velikokrat si je v redeče vino zakuhala rožmarin in ga po kosilu in večerji popila, je bila vedno dobre volje. Včasih še najbolj zaleže tečen partner !

lp

mišzmoke

Moja vedno optimistično naravnana duša je pri krvodajalstvu obupala. Po x-tih zavrnitvah zaradi prenizkega pritiska imam zadnjih nekaj let krvno sliko tako, da zdravniki kvečjemu razmišljajo, da bi meni dali kako transfuzijo. Ko nisem na zdravilih, ko pa sem, sem pa sploh neprimerna. Tu resnično maham z belo zastavico.

Loni Makaroni

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti