Čarobna zelena torta
Spet poziv: naslednji teden - v torek - grem dopoldne dat kri v Ljubljano; se mi kdo pridruži?
tulka
Mogoče dobim varstvo še za kakšen drug dan; bom vprašala.
Pa ste me spet spomnile, kako neuporabno sem se počutila pri 18-ih, ko sem hotela darovat kri. Vse je "štimalo", pa še redka skupina sem, le žil niso našle, so poskušale in poskušale, na koncu pa me vljudno prosile, naj se ne vračam več, klobaso so mi pa vseeno dale
. Pa sem vsake toliko let še poskušala, vedno ista pesem! Še danes je tako, zato sem si "popravila vtis" na seznamu darovalcev organov, vsaj nekaj! Hehe, tudi mojega je strah, češ, te bojo našli, pa...
Pridne/i, lepo od vas.
lp
mišzmokeTudi jaz sem že dolgo imela željo in sem se malo pred nosečnostjo (dobro leto nazaj) tudi odločila, da tudi jaz darujem kri .... pa glej ga zlomka, načeloma je bilo vse OK, kljub temu pa mi jo niso hoteli vzeti, ker sem imela prenizek pritisk (85/55)
...kdaj po rojstvu pa bi lahko spet poskusila in kaj narediti, da bi si dvignila pritisk vsaj malo za takrat, ko bi šla darovat?
katjushka, če še dojiš, te bodo zavrnili. Prav tako, če še ni minilo leto od morebitnega carskega reza.
| tulka je napisal/a: |
katjushka, če še dojiš, te bodo zavrnili. Prav tako, če še ni minilo leto od morebitnega carskega reza. |
Rodila sem brez carskga reza in dokler dojim tako nisem imela namena, potem pa... kaj pa glede pritiska, pozna kdo, razen kave, kakšen ukrep?![]()
| katjushka je napisal/a: |
... kaj pa glede pritiska, pozna kdo, razen kave, kakšen ukrep? katjushka |
Moja stara mama si je kuhala čaj iz zelene, če se prav spomnim : v 1litru vode je skuhala 4-5 stebel z listi vred in to popivala počasi čez dan. Velikokrat si je v redeče vino zakuhala rožmarin in ga po kosilu in večerji popila, je bila vedno dobre volje
. Včasih še najbolj zaleže tečen partner
!
lp
mišzmokeMoja vedno optimistično naravnana duša je pri krvodajalstvu obupala. Po x-tih zavrnitvah zaradi prenizkega pritiska imam zadnjih nekaj let krvno sliko tako, da zdravniki kvečjemu razmišljajo, da bi meni dali kako transfuzijo. Ko nisem na zdravilih, ko pa sem, sem pa sploh neprimerna. Tu resnično maham z belo zastavico.
Loni MakaroniKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Čarobna zelena torta

Jernejeva sadna torta s smetano